AKŞENER: GENÇLERİMİZ ADINA BAHÇELİ'NİN TEKLİFİNE KATILIYORUM - Son Dakika
Güncel

AKŞENER: GENÇLERİMİZ ADINA BAHÇELİ'NİN TEKLİFİNE KATILIYORUM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin üniversite sınavında baraj puanlarının düşürülmesi önerisi ile ilgili, "Gençlerimiz adına atılacak olan Bahçeli'nin bu teklifine katılıyorum.

10.08.2021 18:39  Güncelleme: 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin üniversite sınavında baraj puanlarının düşürülmesi önerisi ile ilgili, "Gençlerimiz adına atılacak olan Bahçeli'nin bu teklifine katılıyorum. Derhal Meclis'e getirsinler. Bu teklif kanunla yapılacaksa İYİ Parti olarak biz arkasında durmaya ve 'evet' oyu vermeye hazırız" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, esnaf ziyaretlerinde bulunmak üzere kente geldi. Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'nda partililer tarafından karşılanan Akşener, ilk olarak kent merkezinde Kepenek Caddesi'ndeki esnafı gezdi. Akşener, burada girdiği fırından alışveriş yaparak partililere ve basın mensuplarına katmer ikram etti. Akşener, restoranda ise basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Sivas'ın, mert insanların ve 'yiğido'ların bulunduğu şehir olduğunu belirten Akşener, "Kadınıyla erkeğiyle aynı mertliğe sahip bir şehirdir. Anadolu irfanını, Anadolu'nun ferasetini taşıyan şehirlerimizden biridir. Yolda gelirken il başkanımıza 'Sivas'ta ekonomi nedir?' diye sordum. Bana 'Genç işsizlik hat safhada' dedi. Bu önemli bir durum ve yatırım yapılması gereken bir şehir olduğu ortaya çıkıyor. Cumhuriyeti kuran şehirde olmaktan çok mutluyum. İnşallah bu tek adam rejimi demokrasiyle oylarımızla değiştirildiği, adımların atıldığı bir zaman olur. Sivas'tan ve Sivaslıdan beklentim budur çünkü 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' diye kurulan ama 'Partili Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne dönen bu sistem, maalesef Türkiye'yi taşıyamıyor, maalesef her problemde yaşadıklarımız bizi taşıyamadıklarını ve uçuruma doğru gidildiğini gösteriyor" diye konuştu.

'ISRARLA BU GEZİLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ'

Açıklamalarının ardından bir süre dinleneceği otele geçen Meral Akşener, Zara ve İmranlı ilçeleri ziyareti öncesi basın mensuplarına açıklama yaptı. Sivas ziyaretini değerlendiren Akşener, "20 Ocak 2020'de başlattığım ilçe ilçe esnaf gezme eyleminin kararının bugün Sivas'taki bölümündeyiz. Merkezde esnafın bir bölümünü gezdik ve onları dinledik. Bizim İYİ Parti olarak ve genel başkanı olarak benim yapmaya çalıştığım şey şu. Biz uzun bir zamandır, şuculuk buculuk üzerinden oy kullanan, şuculuk buculuk üzerinden siyaset yapan bir Türkiye olduk. Dolayısıyla bu bir problem mi? Problem. Demek ki dertlerin konuşulduğu, o dertlere dair çözümlerin ortaya konduğu siyasi anlayışa ihtiyaç var. O nedenle ben bu süre içinde gezdiğim her ilde ve her ilçede bir dükkandan içeri girdiğimde konuşmama şu cümle ile başlarım. 'İktidarı yermiyorum, kendi partimi övmüyorum, propaganda yapmıyorum; sadece sizin dertlerinizi dinliyorum. Sizden aldığım bilgileri, önerileri, eleştirileri, talepleri grup konuşmama koyuyorum. Milletvekili arkadaşlarımız bu konularla ilgili soru önergesi, araştırma önergesi ve kanun teklifleri veriyor, böylece iktidarın dikkatini sizin üzerinize çekiyorum' diye konuşuyorum" dedi.

İYİ Parti lideri Akşener, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sonuç itibarıyla bugüne kadar hangi dükkana girdiysem bütün gezdiğim alan çalışmaları esnasında kimin kime oy verdiğine dair herhangi bir soruyu sormuyorum. Bunun getirdiği sonuç ne oldu? İlk defa iktidar partisi bizim dilimizle gerçek problemleri duymak zorunda kaldı. Biz muhalefet partisi olarak vatandaşın, esnafın, emekçilerin, işsiz gencin, tencere kaynatamayan kadınların, besicinin sesi olduk. Bunların en azından yüzde 10'luk bir oranı çözülse iktidar tarafından duyulur oldu. Daha sonra pandemi geldi. Pandemide de bu çalışmaları yaptık. Onların taleplerini kamuoyu ile paylaşıp iktidara duyurmaya çalıştık. Yapmaya çalıştığımız şeyi bir cümle ile özetlersek esnaf için müşteri velinimettir. Partimiz olarak yapmaya çalıştığımız şey, seçmenin velinimet olduğudur. Seçmenin sesini dile getirmek de muhalefetin görevi. Görevimizi yerine getiriyoruz. Bugün de aynı ve benzer problemleri dinledik. Israrla bu gezilerimize devam edeceğiz. Biz ısrarla bu insanların iktidar tarafından görülmesini sağlamaya gayret edeceğiz. Onlar görmüyorsa biz görmeye devam edeceğiz. Netice itibarıyla ilk seçimde biz iktidara geleceğimize inanıyorum. Önce bu derin yoksulluktan başlayacağız."

'EVET OYU VERMEYE HAZIRIZ'

MHP lideri Bahçeli'nin üniversite sınavı baraj puanının düşürülmesi teklifi hakkındaki soru üzerine Akşener, "Millet, genç, kadın ve esnaf lehine yani bu insanların lehine atılan her adımın hem kişi olarak hem de parti olarak yanında dururuz ama şöyle bir durum var. Bizim millet lehine önerdiğimiz hiçbir şeyi bugüne kadar bu arkadaşlar kabul etmediler ama olsun gençlerimiz adına atılacak olan Bahçeli'nin bu teklifine katılıyorum. Derhal Meclis'e getirsinler. Bu teklif kanunla yapılacaksa İYİ Parti olarak biz arkasında durmaya ve 'evet' oyu vermeye hazırız" diye konuştu.

AKŞENER: GENÇLERİMİZ ADINA BAHÇELİ\'NİN TEKLİFİNE KATILIYORUM
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AKŞENER: GENÇLERİMİZ ADINA BAHÇELİ'NİN TEKLİFİNE KATILIYORUM - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement