Aktansel Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Aktansel Son Yolculuğuna Uğurlandı

Aktansel Son Yolculuğuna Uğurlandı

Tedavi gördüğü bakımevinde önceki gün hayatını kaybeden ünlü oyuncu Sevinç Çetinok Aktansel son yolculuğuna uğurlandı.

27.08.2011 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tedavi gördüğü bakımevinde önceki gün hayatını kaybeden ünlü oyuncu Sevinç Çetinok Aktansel son yolculuğuna uğurlandı. Orkestra şefi Gürer Aykal, saygı duruşu için geldiği tabutun başında, Johann Sebastian Bach'tan birşeyler çalıyormuş gibi yaparak sınıf arkadaşına veda etti.

Ziverbey'deki özel bir bakımevinde önceki gün hayatını kaybeden ünlü oyuncu Sevinç Çetinok Aktansel (74) için bugün İstanbul Devlet Tiyatroları Üsküdar Tekel Sahnesi'nde tören düzenlendi. Törene Aktansel'in oğlu Cem Çetinok Aktansel ile yakınlarının yanı sıra Kenan Işık, Sumru Yavrucuk, Gürer Aykal, Emin Olcay, Ali Sürmeli, Murat Karasu, Şahin Ergüney, Ayten Uncuoğlu, Yüksel Arıcı ve çok sayıda tiyatrocu katıldı.

Törenin sunuculuğunu yapan Emin Olcay, Aktansel'in 3 yıldan beri ALS Hastalığı (amyotrofik lateral skleroz) tedavisi gördüğünü belirtti. Aktansel'in ölümünün tüm sanat dünyasını yasa boğduğunu hatırlatan Emin Olcay, şunları söyledi:

"Seni asla unutmayacağız. Nur içinde yat. Bu dünyadan çok cesur, temiz ve güzel bir yürek geçti. Seni her zaman hatırlayacağız. "

Aktansel'in fotoğraflarından oluşan sinevizyon gösteriminin de yapıldığı törende konuşan oğlu Cem Çetinok Aktansel, annesinin geçirdiği hastalıkla çok mücadele ettiğini, bu durumun kendilerini çok üzdüğünü anlattı. Zaman zaman gözleri dolan ve güçlükle konuşan Cem Çetinok Aktansel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rahatsızlığıyla büyük bir mücadele verdi. Kötü olduğu son günlerinde hastalığın tedavisiyle ilgili gelişmeler oldu. Annem bizim için yaşadı, ağabeyim için yaşadı. Annem Kadir Gecesi'nde doğmuş, Kadir Gecesi'nde de öldü. Tüm ALS hastaları umarım kurtulurlar. "

Aktansel'in arkadaşları onunla ilgili anılarını katılanlarla paylaştılar. Konuşmaların ardından törene katılanlar tabutun başına gelerek saygı duruşunda bulundu, Aktansel için dua etti.

BACH İLE VEDA ETTİ

Sınıf arkadaşı Sevinç Çetinok Aktansel'in cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi Gürer Aykal, tabutun başına geldiğinde katılımcılardan birkaç dakika istedi. Parmakları ile piyano çalar gibi yapan Aykal, daha sonra sessizce tabutun başından ayrıldı. Sınıf arkadaşına müzikle veda etmek istediğini belirten Aykal, "O'na Johann Sebastian Bach'tan birşeyler çaldım" dedi.

EdirneKAPI ŞEHİTLİĞİ'NDE TOPRAĞA VERİLDİ

Törenin ardından Aktansel'in cenazesi, Üsküdar Tekel Sahnesi'nin yanındaki Silahtar Abdurrahman Ağa Camii'ne götürüldü. Aktansel'in cenazesi burada kılınan cenaze namazının ardından da Edirnekapı Şehitliği'nde bulunan annesi Mesadet Aktansel'in mezarına defnedildi.

Aktansel'in oğulları Cem ile Can Çetinok Aktansel'in de ALS Hastası olduğu belirtildi.

//// KUTU////

AKTANSEL'İN ÖZGEÇMİŞİ

Vefa Spor Kulübü'nün kurucusu olan Saim Aktansel'in kızı olan Sevinç Çetinok Aktansel, 1937 yılında İstanbul'da doğdu. 1962 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Aktansel, 15 yıl Ankara Devlet Tiyatrosu'nda, 13 yıl Bursa Ahmet Vefik Paşa Tiyatro'sunda, 12 yıl da İstanbul Devlet Tiyatro'sunda oyuncu ve yönetmen olarak çalıştı. Aktansel, 70'e yakın oyunda oyunculuk yaptı, 20'den fazla oyun yönetti.

Aktansel, Mimar Sinan Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi'nde diksiyon, konuşma, tiyatro ve ikna dersleri verdi. 1996 yılından itibaren "İlişkiler" , "Şehnaz Tango" , "Asmalı Konak" , "Tatlı Hayat" , "Büyük Yalan ", "Evdeki Hesap" , "Şarkılar Seni Söyler" , "Kadın Severse" gibi birçok dizide ve en son olarak da "Bez Bebek" dizisinde "Makbuş" rolüyle televizyon izleyici ile buluşan Aktansel, geçtiğimiz yıl da Devlet Tiyatrosu'nda "King Kong'un Kızları" adlı oyunda yer aldı. - İstanbul/ Üsküdar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aktansel Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement