Aktaş Bosna Hersek Büyükelçisini Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Aktaş Bosna Hersek Büyükelçisini Ağırladı

Aktaş Bosna Hersek Büyükelçisini Ağırladı

Uluslar Arası Alija Düşünce Derneği'nin açılışı için İnegöl'e gelen Bosna Hersek Büyükelçisi Damir Canko, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret etti.

14.11.2016 14:58  Güncelleme: 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl'de kurulan Uluslararası Alija Düşünce Derneği'nin açılışı için hafta sonu İnegöl'e gelen Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Damir Canko, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı da makamında ziyaret etti. Canko, Alija Düşünce Derneği'ne katkılarından dolayı Aktaş'a teşekkür etti.

ALİJA DÜŞÜNCE VE FİKİRLERİNİ KAMUOYUNA AKTARACAĞIZ

Ziyarette konuşan Uluslararası Alija Düşünce Derneği Başkanı Ahmet Sert, Aliya İzzet Begoviç'in adını taşıyan derneğin açılışı için Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Damir Canko'nun İnegöl'e geldiğini söyledi. Önce derneğin tanıtımı ardından da dernek açılışının yapılacağını kaydeden Sert, "Belediye Başkanımızla da fikir alışverişinde bulunduk. Belediyemizin kültür alanında ve Bosna Hersek ile olan ilişkilerinin ne kadar yüksek düzeyde olduğunun farkındayız. Bizler ilçemizde kurulan Uluslararası Alija Düşünce Derneği'nin daha geniş bir yelpazeye yayılmasından yanayız. Alija düşünceleri ve fikirlerinin kamuoyuna, gençlerimize aktarılması noktasında bir takım çalışmalar içerisinde olacağız. Bu anlamda ben de Bosna Hersek konusunda bu çalışmalar içerisinde bizlerin bu derneğimizin bir nebze de olsa katma değer olacağını düşünüyorum. Zaman içerisinde sözden ziyade icraatlarımızla bunu göstereceğiz" dedi.

KESİNLİKLE KATKI SAĞLAYACAĞIZ
Bosna Hersek Büyükelçisi Damir Canko ise Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı olan Aliya'nın ismini taşıyan ve 19 Ekim'de resmi kuruluşu gerçekleştirilen Derneğin vasıtasıyla İnegöl'e geldiğini söyledi. Kendilerine katkı sunmak istediklerine vurgu yapan Büyükelçi Canko, "Bu şehirde yaşayan çok sayıda Boşnak adına böyle güzel bir kurum onları temsil edeceği için çok mutluyum. Alija'nın ismi, eserleri, onun düşünceleri Bosna ve Türkiye arasındaki en güçlü bağlardandır. Alija'nın düşüncelerini yaymak, onu canlı tutmak ve buradaki vatandaşlar arasında canlı tutmak çok önemli bir şeydir. Bizim de kesinlikle katkı sağlayacağımız bir projedir. Bu çalışmanın sadece bir başlangıcıdır. Umarım ki bir sonraki toplantımızı Ankara'da gerçekleştireceğiz. Ayrıca bu çalışmaları Bosna'da da tanıtacaklarını umuyorum. Belediye Başkanımıza da tüm destekleri için teşekkür etme fırsatı buldum" diye konuştu.

BU GÖRÜŞMELER BOSNA VE TÜRKİYE ADINA FAYDA SAĞLAYACAK

Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Bosna Hersek Büyükelçisi Damir Canko ve dernek yöneticilerine hoş geldiniz dileklerini ileterek şöyle konuştu: "Değerli Bosna Hersek Büyükelçimize ile Alija Düşünce Derneği Başkan ve yönetimine hoş geldiniz diyorum. İnşallah bugün ve yarın çok değerli Bosna Hersek Büyükelçimizi İnegöl'de misafir edeceğiz. Alija Düşünce Derneği organizasyonuyla kahvaltıda ve ardından açılışta birlikte olacağız. Bugün sağ olsunlar nezaket göstererek heyeti ile birlikte Belediyemize de ziyarete geldiler. Bu tip görüşmelerin birbirinden ayrılmaz iki parça gibi olan Bosna Herkes ve Türkiye adına çok yararlı faydalar sağlayacağına yürekten inanıyorum."

Ziyaret sonunda Aktaş, Bosna Hersek Büyükelçisi Damir Canko'ya çeşitli hediyeler takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aktaş Bosna Hersek Büyükelçisini Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement