Aktaş: "Bursa'nın Tarihini ve Tâlihini Değiştirmek İstiyorum" - Son Dakika
Güncel

Aktaş: "Bursa'nın Tarihini ve Tâlihini Değiştirmek İstiyorum"

Aktaş: "Bursa\'nın Tarihini ve Tâlihini Değiştirmek İstiyorum"

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bursa çok hareketli ve bereketli bir şehir, ama ben Bursa'nın tarihini ve talihini değiştirmek istiyorum.

14.02.2019 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bursa çok hareketli ve bereketli bir şehir, ama ben Bursa'nın tarihini ve talihini değiştirmek istiyorum. Dönemine damga vuran başkan olmak istiyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yoğun iş temposuna rağmen sivil toplum kuruluşları ve toplumun farklı kesimleriyle buluşmayı ihmal etmiyor. Görükle ve Dumlupınar mahalle muhtarlıkları, Görükle taksi durağı, bölge esnafı ve Bursa'm Bursalılar Derneği'ni ziyaret eden Başkan Aktaş, hem son 15 ayda küçük dokunuşlarla hayata geçirdikleri projeleri, hem de belirledikleri yol haritası kapsamında seçim sonrası hayata geçirmeyi planladıkları yatırımları anlattı. Ziyaretleri kapsamında Özlüce'deki Cesur Yürekli Girişimci Gençler Derneği'nin (CEYGENÇ) kitap tanıtım toplantısına katılan Başkan Aktaş, Türkiye'nin özel sektörde ciddi anlamda açılımlara ve genç beyinlere ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

Bursa'nın sanayiden tarım ve turizme kadar birçok alanda ciddi potansiyele sahip olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, bu potansiyeli en verimli şekilde değerlendirmek amacıyla yerli ve yabancı firmalarla sürekli dirsek temasında olduklarına vurgu yaptı. Yaklaşık 450 dönüm civarındaki Tabakhaneler bölgesine dikkat çeken Başkan Aktaş, "Burada 120 dönümlük bir alanı boşalttık. İlk 120 dönüm ile alakalı Dubaili bir firmayla görüşmelerimiz oldu. Seçim sonrasına hemen ihale konusu yapacağız. Bu 1 milyar dolarlık bir termal yatırım. Bursa'yı dünya çapında pazarlamak lazım. Bizim dünya firmalarını Bursa'ya getirmemiz lazım. Biz güven verelim, vizyon katalım, yatırımcının önünü açalım. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile alakalı görüştüğümüz Fransız bir firma var. Özellikle, kongre turizmini de canlandırabilmek için burada bir açılım yapmak istiyoruz. Ona dair de görüşmelerimiz var. Ben inanıyorum ki, İstanbul, İzmir, Ankara gibi çok önemli üç şehrin tam ortasında, bir sürü artıları olan, sanayi kültürü olan bir şehir çok daha fazla bu manada güzellikleri hak ediyor. Bursa çok hareketli ve bereketli bir şehir ama ben Bursa'nın tarihini ve talihini değiştirmek istiyorum. Benim hedefim, gerçekten dönemime damga vurmak. Dönemine damga vuran başkan olmak istiyorum. Bunu Bursa'ya güvenerek söylüyorum. Bursa'da bunun müthiş bir alt yapısı var" diye konuştu.

Turizm bakir alan

Türkiye'nin özel sektörde daha ciddi açılımlara ve ciddi genç beyinlere ihtiyacı olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, Türkiye'nin 70 - 80'li yıllardaki fakirlik ve sıkıntılı dönemleri aştığını, Türkiye'nin artık fırsatlar ülkesi olduğunu söyledi. Bursa'nın önünde ciddi fırsatlar olduğundan bahseden Başkan Aktaş, "Turizm bizim bakir kalemlerimizden bir tanesi. Eğitim turizmi, sağlık turizmi, doğa turizmi, kış turizmi, termal turizm, kongre turizmi Hangi alanda diyorsanız, Bursa'da o kadar girişime müsait bir altyapı var. İnanın küçük dokunuşlarla bile çok ciddi mesafeler alınabilir. Bu manada bunları değerlendirmek muhakkak kamu yönetiminin, mahalli idarelerin önceliği olacak" dedi.

CEYGENÇ Kurucu Başkanı Yakup Altınöz ise yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a övgüler yağdırdı. Altınöz, salondaki genç girişimcilere seslenerek, "Tecrübeli bir abimiz, büyüğünüz olarak Alinur Aktaş beyefendinin paha biçilmez bir insan olduğunu biliyorum. Ben amcamın aleyhine şahitlik yaptım, amcam davayı kaybetti. Hatır için konuşmam. Kesinlikle hatır gönül yok. Bu insan çok dürüst ve alçak gönüllü, gurur, kibir yok. Anında bu beyefendiye ulaşabilirsiniz ve Allah rahmet eylesin Hikmet Şahin başkanımızın da emanetidir bize. Şahin, çok değerli bir insandı. Diğer adaylara da söylenecek bir şey yok ama ben Alinur başkanımızı çok yakından tanıyorum. Adaletli davranacaktır. Sizlere kapısı her zaman açık olacaktır. Mükemmel bir insan, paha biçilmez. Ben bu kadar söyleyeyim" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aktaş: 'Bursa'nın Tarihini ve Tâlihini Değiştirmek İstiyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement