Aktay, Görevi Üstün'den Devraldı - Son Dakika
Güncel

Aktay, Görevi Üstün'den Devraldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : AK Parti İnsan Hakları Genel Başkanı Yasin Aktay ve Ayhan Sefer Üstün'ün gelişi Toplantı salonundan görüntüler AK Parti İnsan Hakları Genel Başkanı Yasin Aktay'ın açıklamaları Ayhan Sefer Üstün'ün açıklamaları Konuşmalar sonunda Aktay'ın Üstün'e kitaplarını hediye etmesi ve çiçek verilmesi Aktay, görevi Üstün'den devraldı AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aktay: "Yeni Başbakanımız Binali Yıldırım'ın ayrı bir tarzı vardır, o tarza ayak uydurmamız gerekecektir, bundan sonra. 'Az laf, çok iş, laf üstüne laf değil, taş üzerine taş koyma zamanı' diyelim. İnşallah bu kadrolarımızla daha çok çalışmaya devam edeceğiz" Eski Genel Başkan Yardımcısı Üstün: "Görevlerimizi yaparken ne kendimize ne ailemize ne de partimize en ufak bir laf getirmemek üzere bu şiarla çalıştık, hizmet etmek için uğraştık. Şimdi de bu bayrağı değerli hocamıza devrediyoruz" AK Parti İnsan Hakları Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Yasin Aktay, görevi Ayhan Sefer Üstün'den devraldı.

25.05.2016 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

AK Parti İnsan Hakları Genel Başkanı Yasin Aktay ve Ayhan Sefer Üstün'ün gelişi

Toplantı salonundan görüntüler

AK Parti İnsan Hakları Genel Başkanı Yasin Aktay'ın açıklamaları

Ayhan Sefer Üstün'ün açıklamaları

Konuşmalar sonunda Aktay'ın Üstün'e kitaplarını hediye etmesi ve çiçek verilmesi

Aktay, görevi Üstün'den devraldı

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aktay:

"Yeni Başbakanımız Binali Yıldırım'ın ayrı bir tarzı vardır, o tarza ayak uydurmamız gerekecektir, bundan sonra. 'Az laf, çok iş, laf üstüne laf değil, taş üzerine taş koyma zamanı' diyelim. İnşallah bu kadrolarımızla daha çok çalışmaya devam edeceğiz"

Eski Genel Başkan Yardımcısı Üstün:

"Görevlerimizi yaparken ne kendimize ne ailemize ne de partimize en ufak bir laf getirmemek üzere bu şiarla çalıştık, hizmet etmek için uğraştık. Şimdi de bu bayrağı değerli hocamıza devrediyoruz"

AK Parti İnsan Hakları Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Yasin Aktay, görevi Ayhan Sefer Üstün'den devraldı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) görev değişikliklerinin ardından, Genel Merkez'de devir teslim törenleri sürüyor.

Aktay, törende yaptığı konuşmada, İnsan Hakları biriminin yaklaşık 8 ay önce parti içinde kurulduğunu, ancak AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana en önemli faaliyetinin, başarılarının insan hakları alanında olduğunu belirtti.

AK Parti'nin her zaman insanı ve insan onurunu merkeze aldığını vurgulayan Aktay, "Devlet yerine insanı merkeze alan ilk söylemi AK Parti aktarmıştır ve devlet yönetiminde de 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' şiarını ön plana çıkarmış bir partidir." dedi.

Kalkınma alanında yapılan tüm hizmetlerin insanın merkeze alınmış olmasından kaynaklandığını anlatan Aktay, yapılan duble yollar, hava yolunun halkın yolu haline getirilmesi gibi hizmetlerin, insana duyulan saygıdan kaynaklandığını bildirdi.

AK Parti olarak Kürt sorununa da kul hakkı olarak baktıklarına işaret eden Aktay, demokratikleşme, Türkiye'de kendilerini öteki hisseden insanların, kendilerini ötekilikten kurtarabilecek alanlarda düzenlemeler yaptıklarını kaydetti.

AK Parti'yi diğer partilerden farklı kılan özelliklerinden birinin de bu olduğunu kaydeden Yasin Aktay, çözüm sürecini de bu yaklaşımla gerçekleştirdiklerini ifade etti.

"Son 13-14 yıl içinde AK Parti kadroları ile adalet boyutunda devrim niteliğinde bir süreci yaşadık, bu memlekette" diyen Aktay, insani yardım konularında da Türkiye'nin dünyaya örnek olabilecek adımlar attığını belirtti.

Görev devir teslimini, bayrak yarışı olarak değerlendiren Yasin Aktay, "Yeni Başbakanımız Binali Yıldırım'ın ayrı bir tarzı vardır, o tarza ayak uydurmamız gerekecektir, bundan sonra. 'Az laf, çok iş, laf üstüne laf değil, taş üzerine taş koyma zamanı' diyelim. İnşallah bu kadrolarımızla daha çok çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Aktay, çalışmalarından dolayı da Üstün'e teşekkür etti.

"Hizmet etmek için uğraştık"

Ayhan Sefer Üstün de birimin yaklaşık 8 ay önce kurulduğunu ve kendisinin de o günden bu yana başkanlık yaptığını anımsattı.

Makamların, görevlerin geçici olduğunu belirten Üstün, "Önemli olan yaptığımız hizmetlerdir, gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Dolayısıyla bunu icra ettik. Allah'a hamdolsun ki bu görevleri arkadaşlarımıza devrederken, alnımız ak, yüzümüz pak, önemli olan budur. Bu şiarla bize hangi görev verilmişse bu görevlerimizi layıkıyla yürütmeye çalıştık." dedi.

Üstün, göreve 2001 yılında AK Parti'nin Sakarya'da kurucu ilçe başkanı olarak başladığını ve partinin kendisine verdiği her görevi layıkıyla yapmaya çalıştığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Görevlerimizi yaparken ne kendimize ne ailemize ne de partimize en ufak bir laf getirmemek üzere bu şiarla çalıştık, hizmet etmek için uğraştık. Şimdi de bu bayrağı değerli hocamıza devrediyoruz. Makamların geçici olduğunu, yarın bizleri nelerin beklediğinin aslında en güzel örneklerinden bir tanesi de Yasin hocamdır. Daha önce partimizin başka bir biriminde, Dış İlişkileri biriminde başkanlık yapıyordu, kısa bir ara verdi."

Üstün, kendisine ne zaman ihtiyaç duyulursa yardımcı olmaya hazır olduklarını belirterek, Aktay'a başarılar diledi.

"Hepimiz Ötekiyiz" ve "İslamcılık ve Solun Soykütüğü" adlı kitaplarını Üstün'e hediye eden Aktay, insanların birbirlerine daha çok kenetlendiği, her kesimiyle milleti daha mutlu kılacak bir anayasa ile ötekileşme alanındaki sorunların aşılacağına inandığını bildirdi.

Aktay ile Üstün konuşmaların ardından, birbirlerine çiçek takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aktay, Görevi Üstün'den Devraldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement