Aktay: "Kürt'ü, Türk'ü Çerkez'i Arap'ı Bu Ülkenin Sahibidir" - Son Dakika
Güncel

Aktay: "Kürt'ü, Türk'ü Çerkez'i Arap'ı Bu Ülkenin Sahibidir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, " Kürt'ü, Türk'ü Çerkez'i Arap'ı bu ülkenin sahibidir.

30.03.2017 00:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, " Kürt'ü, Türk'ü Çerkez'i Arap'ı bu ülkenin sahibidir. Bu devlet bu milletin hizmetkarıdır. Bu devlet bu milletin hakimi değil, hadimidir ve böyle bir devlet anlayışını hakim kıldık." dedi.

Şırnak'a gelen Aktay, Kumçatı beldesine geçerek, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında belde belediye başkan vekilliğine getirilen Turan Bedirhanoğlu'nu ziyaret etti ve yapılacak projelerle ilgili bilgi aldı.

Belediye çıkışında vatandaşlara hitap eden Aktay, bölgede ve özelinde Şırnak'taki sıkıntıların farkında olduklarını ve bunun için her türlü çalışmayı yaptıklarını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin asla bir karış toprağını terk etmediğini ve etmeyeceğini vurgulayan Aktay, Şırnak'ı, Cizre'yi, Siirt'i gözden çıkarmadıklarını bildirdi.

Birilerinin ülkeye fitne tohumları sokmak için çok çalıştığına işaret eden Aktay, şunları söyledi:

"Kürt'ü, Türk'ü, Çerkez'i, Arap'ı, bu ülkenin sahibidir. Bu devlet bu milletin hizmetkarıdır. Bu devlet bu milletin hakimi değil, hadimidir ve böyle bir devlet anlayışını hakim kıldık. Kimse diyemez artık Kürtlere zulüm ediliyor. Artık vallahi de billahi de zulüm edilmiyor. Bugün hiç kimseye zülüm edilmiyor artık. Sadece Kürtlere değil, Türklere de zulüm edilmiyor. Başörtüsü konusunda çekmediğimiz kalmadı. Biz herhangi bir zamanda aklımızın herhangi bir köşesinden bu zulüme başkaldırmak için silaha sarılmak geldi mi? Gelmedi. Silah bu ülkede hak arama mücadelesi olarak başvurulacak bir yol değildir."

Kumçatı'da yapılan görevlendirme ile çalışmaların hızla başladığını anlatan Aktay, belediyenin beldenin kanalizasyon sorununu çözdüğünü ve diğer projelerin yakında hizmete gireceğini kaydetti.

Önceden belediyeye aktarılan paraların başka amaçlarda kullanıldığını aktaran Aktay, "Hiçbir şekilde merkezi hükümetten aldıkları paraları asla bu halka vermiyorlardı. Bir de utanmadan yerel yönetim diyorlardı, öz yönetim diyorlardı. ya sen önce sana verilen paranın hakkını bir ver bakayım. Gel gör ki bir süre ne yazık ki hepimizin malumu iyi niyetli davrandık. Çünkü biz iyi niyetli insanlarız, çünkü biz insanımız yaşasın istiyoruz, çünkü biz insanımız ölmesin istiyoruz, ne batıda ne doğuda, ne Kürtler ne Türkler ne Araplar ne Çerkezler, bu ülkenin vatandaşları ölmesin istiyoruz." diye konuştu.

Kürt meselesini çözdüklerini ve yasakları kaldırdıklarını anımsatan Aktay, dünyanın en kaliteli Kürtçe yayınını yedi gün yirmi dört saat TRT Kurdi ile Kürt kültürüne hizmet ettiklerini bildirdi.

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına da değinen Aktay, 16 Nisan'da Türkiye'de yepyeni bir sayfa açılacağını vurguladı.

Aktay, "Emperyalist ve onların iş birlikçilerinin Türkiye üzerinden yaptıkları, uyguladıkları planlara dur demek için, Türkiye'yi daha iyi yerlere ulaştırmak için, daha iyi bir yönetime kavuşturmak için, Türkiye'de iki başlılığa son vermek, Türkiye inşallah koalisyonlara dur diyecek, istikrarsızlığa dur diyecek, bu istikrarsızlıklar yüzünden, her seçimde koalisyon olma ihtimali yüzünden 'evet' diyeceğiz." ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından Aktay, Şırnak'a geçerek AK Parti İl Başkanı Mehmet Aşan ve partililerle bir araya geldi.

Aktay: "Kürt\'ü, Türk\'ü Çerkez\'i Arap\'ı Bu Ülkenin Sahibidir"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aktay: 'Kürt'ü, Türk'ü Çerkez'i Arap'ı Bu Ülkenin Sahibidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement