Akü'den Fişleme İddiaları ile İlgili İkinci Açıklama Geldi - Son Dakika
Güncel

Akü'den Fişleme İddiaları ile İlgili İkinci Açıklama Geldi

Akü\'den Fişleme İddiaları ile İlgili İkinci Açıklama Geldi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Yönetim Kurulu, basında yer alan fişleme haberlerinin asılsız olduğunu, Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi'nde kesinlikle bir anket çalışması yapılmadığını belirterek, "Öğrenci bilgi sisteminde yer alan bir anket gibi"...

06.09.2013 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyon Kocatepe Üniversitesi Yönetim Kurulu, basında yer alan fişleme haberlerinin asılsız olduğunu, Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi'nde kesinlikle bir anket çalışması yapılmadığını belirterek, "Öğrenci bilgi sisteminde yer alan bir anket gibi gösterilmeye çalışılan görüntüler, fotomontaj yöntemi de kullanılarak art niyetli kişiler tarafından oluşturulmuştur" denildi.

Özellikle ulusal basında geniş yer bulan haberlerin ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin seçkin eğitim kurumları arasında yer alan Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin bilimsel bir çalışma bahane edilerek, iyi niyetten uzak belirli çevrelerce çirkin ve mesnetsiz bir ithamla karşı karşıya bırakılmak istendiği belirtilerek, "Üniversitemiz Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Osman Konuk yönetiminde Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Ana Bilim Dalı doktora öğrencisi Osman Metin'in, 'Sosyal Medyanın Siyasal Toplumsallaşmaya Etkileri: Üniversite Öğrencileri Örneği' adlı tez çalışması için veri toplama amacıyla anket uygulaması yapan özel bir web sitesi (http://www.online-anket.gen.tr/) kullanılarak bir anket hazırlanmıştır. Akademik bir çalışma olan bu araştırma evreninin üniversite öğrencileri olması nedeniyle öğrencilerin kullandığı duyuru ekranından yayınlanması ile gönüllü olan öğrencilerin ankete erişimlerinin kolaylaştırılması hedeflenmiştir" ifadelerine yer verildi.

AKÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün 10 Haziran 2013 tarihinde öğrenci bilgi sisteminde yayınlanması için anket linkini Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına gönderdiği, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından da ilgili anket linkinin, Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi'nde (OBS) öğrenci ekranında kendilerini ilgilendiren diğer başka duyurular ile birlikte aynı tarihte duyuru olarak yayınlandığı bildirilen açıklamada şöyle denildi:

"ÖĞRENCİLERİN BİLGİLERİ İSTENMEDİ"

"Bu duyuru, mecburi tıklanması gereken bir duyuru değildir. Duyuruda anketin linki bulunmaktadır ve isteyen bu linke tıklayarak anketin hazırlandığı özel bir web adresine (http://www.online-anket.gen.tr/anketformu.php? kullanici_id=6266&anket_id=1) yönlendirilmektedir. İlgili anket yukarıda belirtilen bilimsel çalışma için (doktora tezi) özel bir web sitesinde oluşturulmuş bir çalışmadır. Gönüllülük esasına dayalı ve zorunlu olmayan bu ankette kesinlikle öğrencilerin kişisel bilgileri istenmemiştir ve ilgili ankete öğrencilerin bilgileri aktarılmamıştır. Zira araştırmacı da dahil hiç kimsenin anket katılımcılarının kişisel bilgilerini görmesi mümkün değildir. Dolayısıyla fişleme iddiaları bütünüyle asılsız ve maksatlıdır."

"KURUMUMUZUN SAYGINLIĞINA ZARAR VERMEYİ AMAÇLADILAR"

Anketin, halka açık, genel ve özel bir web sayfası üzerinden hazırlanmış, anonim nitelikli bir anket çalışması olduğu vurgulanan açıklamada, "Bu anket çalışmasını yapan öğretim elemanları çalışmalarını pek çok web sayfasında da duyurmuştur. 4 Eylül 2013 akşamından itibaren üniversitemiz hakkında 'AKÜ'de fişleme gibi anket' ve benzeri başlıklarla asılsız bir haberin öncelikle sosyal medyada, daha sonra çeşitli internet sitelerinde ve yazılı basında yer aldığı görülmüştür. Öğrenci bilgi sisteminde yer alan bir anket gibi gösterilmeye çalışılan görüntüler, fotomontaj yöntemi de kullanılarak art niyetli kişiler tarafından oluşturulmuştur. Bu ise, kayıt döneminde öğrencilerde olumsuz bir intiba meydana getirmeyi ve üniversitenin kurumsal saygınlığına zarar vermeyi amaçlayan art niyetli bir kampanyanın ürünüdür. Yazılı basında yer alan, 'Önce fişlen, sonra kaydol" iddiası asla gerçeği yansıtmamaktadır. Ön kayıt formunu doldurarak yeni kayda gelen öğrencilerimizin, söz konusu anket linki dahil var olan duyuruları görmeleri asla mümkün değildir. Zira öğrencilerin Öğrenci Bilgi Sistemi'ne giriş yapabilmeleri için kesin kayıt işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir" denildi.

"GEREKLİ YASAL İŞLEM BAŞLATILDI"

Açıklamada, üniversiteyi karalamaya yönelik oluşturulan bu kampanya hakkında yasal işlem başlatıldığı belirtilerek şöyle denildi:

"Kendisine emanet edilen öğrencilerini dünya standartlarında mesleki bilgi ve beceri ile donatmak, ülke ve dünya sorunlarına duyarlı, insan haklarına, çevre sorunlarına, toplumun değer yargılarına ve farklılıklarına saygılı, özgüven sahibi, Cumhuriyet ve demokrasimizin temel ilkelerine bağlı bireyler olarak yetiştirmek amacında olan üniversitemiz, bu tür maksatlı ve iyi niyetten uzak beyhude gayretlere rağmen eğitim-öğretim faaliyetlerine ve bilimsel çalışmalarına devam edecektir. Üniversitemizin tüzel kişiliğine yapılan bu saldırı hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akü'den Fişleme İddiaları ile İlgili İkinci Açıklama Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement