Akü ile ABD'nin Missouri Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü - Son Dakika
Yerel

Akü ile ABD'nin Missouri Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü

Akü ile ABD\'nin Missouri Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile ABD'nin Missouri Bilim ve Teknoloji Üniversitesi  arasında uluslararası akademik işbirliği protokolü imzalandı.

02.07.2013 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile ABD'nin Missouri Bilim ve Teknoloji Üniversitesi  arasında uluslararası akademik işbirliği protokolü imzalandı.

AKÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, AKÜ Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sedat Büyüksağiş'in 2012 yılında başlattığı girişimler sonucu, geçen ocak ayında Missouri Üniversitesinden Prof. Greg Galecki'nin AKÜ'yü ziyareti sırasında karşılıklı protokol imzalama kararı alındığı kaydedildi. Açıklamada, yapılan karşılıklı görüşmeler sonucu imzalanan uluslararası işbirliği protokolü kapsamında hem akademisyenlerin hem de öğrencilerin karşılıklı akademik değişimleri için fırsat oluşturulduğu belirtildi.

2014 yılı içerisinde MST Üniversitesi Maden Mühendisliği ve Jeoloji Mühendisliği ile Afyonkarahisar'da AKÜ Maden Mühendisliği öğrencilerinin ortak katılacağı "Doğaltaş Endüstrisi Üretim ve İşleme Teknolojileri" yaz okulu açılmasının planlandığı, programa katılacak misafir öğrencilere bölgenin doğaltaş potansiyelleri ve işletmelerinin tanıtılarak, sektörün yerinde görülüp inceleneceği belirtildi.

AKÜ Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sedat Büyüksağiş'in geçen hafta Hindistan'a yaptığı ziyarette, Jaipur Stone Technology Center (STC) ile AKÜ arasında doğaltaş sektörüne yönelik uluslararası işbirliği protokolü imzalandı.

AKÜ'den bir grup akademisyen imza törenine katılırken, STC adına merkez müdürü V.K. Rastogı imza attı.

YÖK'ün onayından sonra yürürlüğe girecek protokol ile Türk ve Hintli gençlerin uygulama ve staj yapmaları için karşılıklı değişimleri sağlanacak. Ayrıca, İtalya'nın Carrara Mermer Okulu ile de daha önce imzalanan benzer protokol kapsamında 2013 yılı şubat ayı içerisinde AKÜ'den 10 yararlanıcı, İtalya'nın Carrara şehrinde teorik ve pratik eğitimler aldı.

Bu uygulamanın benzerinin karşılıklı yapılabilmesi için AKÜ Carrara Mermer Okulu ve Jaipur Stone Technology Center arasında üçlü uluslararası işbirliği protokolü imzalanarak "Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Projeleri"nden yararlanılmasına karar verildiği ifade edildi. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akü ile ABD'nin Missouri Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement