Akü Tıp Fakültesi 2. Öğrenci Kongresi - Son Dakika
Yerel

Akü Tıp Fakültesi 2. Öğrenci Kongresi

AKÜ Tıp Fakültesi 2. Öğrenci Kongresi, 30 üniversiteden yaklaşık 500 öğrenci ve 7 üniversiten 50 öğretim üyesinin katılımıyla başladı Karın ağrısı, öksürük, kasık ağrısı, baş ağrısı ve baş ...

01.11.2013 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi 2. Öğrenci Kongresi, 30 üniversiteden yaklaşık 500 öğrenci ve 7 üniversiten 50 öğretim üyesinin katılımıyla başladı.

Kongrenin açılışında konuşan AKÜ Tıp Fakültesi Dekanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Ahmet Songur, 3 günlük çalışmada semptom yönetimi temasının üzerinde durulacağını bildirdi.

Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi'ndeki Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, hastanın hekime başvurma nedenleri konusunda öğrenci ve misafir öğretim üyelerinin sunumlarının yer alacağını bildiren Songur, öğrencilerin bu çalışmayla prtatiklerini artırma imka elde edeceğini söyledi.

Karın ağrısı, öksürük, kasık ağrısı, baş ağrısı ve baş dönmesi gibi toplumu yakında ilgilendiren konular hakkında çalıştaylar yapılacığının bilgisini veren Songur, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Konferansta Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı öğretim görevlisi Sinem Canan ve Hacattepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı öğretim görevlisi Serkan Karaismailoğlu 'Beynimizin sağlığı' ile ilgili sunumlar yapacaklardır. Çalıştaylarda ise batın ültrasonografi uygulaması ve EKG çekme, radyo terapi sütun açma ve pansuman yapma gibi konularda sunumlar yapılacak. Kongrenin üniversitemiz ve kentimizin tanıtımına büyük katkılar sağlayacağını düşünüyoruz."

Kongrenin 6 oturum şeklinde yapılacağını anlatan Songur, toplamda da 19 sözlü sunum 1 konferans ve 16 çalıştayın yapılacağını aktardı. 30 üniversiteden yaklaşık 500  öğrenci ve 7 üniversiten 50 öğretim üyesinin 3 gün süreyle çalışmalara katılacağını ifade eden Songur, kongrenin tıp dünyasındaki gelişmelerin takibi açısından büyük önem arz ettiğini söyledi.

Açılış kokteyli ile başlayan kongrede AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, üniversitenin öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci yer aldı. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akü Tıp Fakültesi 2. Öğrenci Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement