Akut Bodrum Ekibi Tatbikata Katıldı - Son Dakika
Güncel

Akut Bodrum Ekibi Tatbikata Katıldı

AKUT Bodrum ekibi, Kocaeli'de iki gün süren tatbikata katıldı.

21.02.2018 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AKUT Bodrum ekibi, Kocaeli'de iki gün süren tatbikata katıldı.

Uluslararası Arama ve Kurtarma Danışma Grubu'nun (INSARAG) Bulgaristan'da 19- 22 Mart tarihlerinde gerçekleştireceği yeniden sınıflandırma sınavına girecek AKUT ekipleri, hazırlıklarına devam ediyor.

AKUT Bodrum ekibi, bu kapsamda Kocaeli'de gerçekleştirilen tatbikata katıldı.

İstanbul, Kocaeli, Bursa, Ankara, Eskişehir, İzmir ve Kuşadası'ndan toplam 8 ekipte 94 AKUT gönüllüsü ile iki arama köpeğinin de yer aldığı tatbikatta, gönüllüler kendilerine ayrılmış enkaz alanlarında iki gün aralıksız çalıştı.

Tatbikat kapsamında, kazazedelerin yer tespiti ve kentsel arama-kurtarma çalışmaları gerçekleştirildi, enkaz altındaki kazazedeler kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

AKUT Bodrum Ekip Lideri Sadettin Uslu, yaptığı açıklamada, tüm dünyadaki afetler için hazırlıklı olmak için çalışma yaptıklarını söyledi.

Yapılan bu tür tatbikatların, ekiplere olumlu yönde katkı sağladığını belirten Uslu, şöyle konuştu:

"Bu tatbikatlar sayesinde, gelişen teknolojiyi, geliştirilen yöntemleri öğrenmek ve bildiklerimizi güvenli, aynı zamanda en hızlı bir şekilde yapabilmemize olanak veriyor. Enkaz altında kalan birisi için her saniyenin saat olduğu bir zamanda, bizim yapmamız gereken o kişiyi en hızlı ve güvenli bir şekilde kurtarmaktır. Bunu sağlamanın yolu da eğitimler, tatbikatlar, araç ve gereçlerdir. Bizim bunları afet öncesinde en iyi şekilde ulaşmamız gerekiyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akut Bodrum Ekibi Tatbikata Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement