Akut'tan Arazide Kayıp Kişiyi Bulma ve Kurtarma Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Akut'tan Arazide Kayıp Kişiyi Bulma ve Kurtarma Eğitimi

Akut\'tan Arazide Kayıp Kişiyi Bulma ve Kurtarma Eğitimi

Denizli Arama Kurtarma Derneği (AKUT), gönüllülerinden oluşan 13 kişilik ekip ile Arazi Arama Kurtarma ve Kayıp Kişi Davranışları Eğitimi’ni gerçekleştirdi.

01.10.2018 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Arama Kurtarma Derneği (AKUT), gönüllülerinden oluşan 13 kişilik ekip ile Arazi Arama Kurtarma ve Kayıp Kişi Davranışları Eğitimi'ni gerçekleştirdi.

AKUT Denizli Ekibi Eğitim Birimi tarafından gerçekleştirilen eğitimde ilk olarak arama kurtarma konusunda gece şartlarında kayıp kişi davranışları, ipucu bilinci, arama kurtarma teknikleri hakkında teorik eğitim verildi. Eğitimde, senaryo gereği kaybolan kayıp bir kişiyi ile arazide bıraktığı ip uçlarını bulmaları için AKUT gönülleri il yer yer patikalardan oluşan ormanlık arazi ve dere yataklarında kayıp kişiye ait olası ip uçları ve sesli arama yapılarak kayıp kişinin ve olası ip uçlarının bulundu. Öte yandan, AKUT ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) AKUT Öğrenci Topluluğu Merkezefendi Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye Off-Road Şampiyonası 5. ayağında11 kişilik ekip ile tedbir amaçlı güvenlik önlemleri aldı. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akut'tan Arazide Kayıp Kişiyi Bulma ve Kurtarma Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin'de 188 sikke ve 9 obje ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı
    10:14 Mersin'de 188 sikke ve 9 obje ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı

    Mersin'de Yenişehir ve Çamlıyayla ilçelerinde tarihi eser satmak için müşteri arayan 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin üst aramasında ve ikametlerinde 188 sikke ile 9 obje ele geçirildi. Eserler, incelenmek üzere Müze Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Düzce Valisi Selçuk Aslan, kültürel mirasın korunmasının önemini vurguladı
    10:14 Düzce Valisi Selçuk Aslan, kültürel mirasın korunmasının önemini vurguladı

    Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Adige Kültür Derneği'ni ziyaret ederek, kültürel faaliyetler hakkında bilgi aldı. Vali Aslan, kültürler arası etkileşimin önemine dikkat çekerek, kültürel mirasın korunup gelecek nesillere aktarılmasının değerini vurguladı.

  • Elazığ İl Jandarma Komutanlığı, Okul Servis Araçları ve Şoförlerini Denetledi
    10:13 Elazığ İl Jandarma Komutanlığı, Okul Servis Araçları ve Şoförlerini Denetledi

    Elazığ İl Jandarma Komutanlığı trafik jandarması timleri, öğrencilerin güvenli bir şekilde seyahat etmesi amacıyla 125 okul servis aracını ve şoförlerini denetledi. Denetimlerde öğrencilere okul servis araçlarına binme ve inme kuralları ile emniyet kemerlerini takma konularında bilgilendirme yapıldı.

  • Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Orman Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
    10:13 Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Orman Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti

    Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kavak ve Hızlı Gelişen Orman Ağaçları Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünü ziyaret etti. Vali Yavuz, enstitü çalışanları tarafından karşılandı ve seraları gezdi. Ağaçlandırma çalışmaları hakkında brifing alan Vali Yavuz, küresel ısınma ve orman yangınlarıyla mücadele konularına değindi. Vali Yavuz, yaz mevsiminde artan yangınları önlemek amacıyla ormanlık alanlara girişlerin yakında yasaklanacağını bildirdi.

  • Elazığ'da Forklift Altında Kalarak Hayatını Kaybeden İşçinin Düğünü 1 Hafta Sonraydı
    10:12 Elazığ'da Forklift Altında Kalarak Hayatını Kaybeden İşçinin Düğünü 1 Hafta Sonraydı

    Elazığ'ın Akçakiraz beldesinde bir beton fabrikasında meydana gelen olayda, forklifti tamir etmek için altına giren işçi Murat Karadağ, krikonun kırılması sonucu ağır yaralandı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Karadağ'ın bir hafta sonra düğünü yapılacaktı.

  • Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor
    10:12 Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor

    31 Mart yerel seçimlerinde Kırşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden seçilen Selahattin Ekicioğlu'na yönelik tebrik ziyaretleri devam ediyor. Ekicioğlu, PETLAS Genel Müdürü, sendika başkanları ve dernek yöneticileri tarafından ziyaret edilerek başarı dilekleri alıyor.

  • Rize'de çamaşır asmak için balkona çıkan vatandaş şoke oldu
    10:11 Rize'de çamaşır asmak için balkona çıkan vatandaş şoke oldu

    Rize'de çamaşır asmak için balkona çıkan bir vatandaş, sepetindeki deliği ve yerde bulunan mermi çekirdeğini görünce şoke oldu. Vatandaş, olayın ardından polise haber vererek insanların daha duyarlı olması gerektiğine vurgu yaptı.

  • Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü 'POLHANE' Projesiyle Vatandaşları Bilgilendiriyor
    10:10 Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü 'POLHANE' Projesiyle Vatandaşları Bilgilendiriyor

    Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü, dolandırıcılık, hırsızlık, aile içi şiddet, narkotik, terör ve trafik güvenliği gibi konularda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla 'POLHANE' Projesini başlattı. Ekipler, ev ziyaretleri yaparak vatandaşları bilgilendirmekte ve kenti daha güvenli hale getirmektedir.

  • Doğu Anadolu Bölgesi'nde Yaban Hayvanları da Çiriş Otu İle Besleniyor
    10:10 Doğu Anadolu Bölgesi'nde Yaban Hayvanları da Çiriş Otu İle Besleniyor

    Erzurum'da ortaya çıkan çiriş otu, yüksek kesimlerde yaşayan yaban keçilerinin de ilgisini çekiyor. Doğal olarak yetişen çiriş otu, bölgede birçok yemek yapımında kullanılıyor ve halk tarafından tedavi amacıyla da kullanılıyor.

  • Antalya'da teleferik kazası sonrası kabinler park pozisyonuna alındı
    10:09 Antalya'da teleferik kazası sonrası kabinler park pozisyonuna alındı

    Antalya'da meydana gelen teleferik kazasının ardından 5 gün havada asılı kalan 36 kabin, halatlı sistemin çalıştırılması ile park pozisyonuna alındı. Kazanın nedeni olarak yapılan incelemelerde kusurlar tespit edildi ve 14 şüpheli gözaltına alındı. Kabinler, bir kez daha incelenecek.

  • Konya'da 4 araçta uyuşturucu ele geçirildi, 7 şüpheli gözaltına alındı
    10:08 Konya'da 4 araçta uyuşturucu ele geçirildi, 7 şüpheli gözaltına alındı

    Konya'da Narkotik ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda tespit edilen 4 araçta kilolarca uyuşturucu madde ve binlerce uyuşturucu hap ele geçirilirken, 7 şüpheli gözaltına alındı. Karatay ilçesi Ereğli Yolu üzerinde uyuşturucu sevkiyatı yaptığı tespit edilen 2 araç takibe alındı. Yapılan aramalarda 15 parça halinde 7 kilo 500 gram skunk maddesi ele geçirilirken, Selçuklu ilçesi Horozluhan Mahallesi üzerinde durdurulan iki araçta ise 16 bin 856 adet uyuşturucu hap bulundu. Uyuşturucu Madde Kullanmak ve Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçlarından gözaltına alınan 7 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.


Advertisement