AKUT ve Beşiktaş Belediyesi'nden 17 Ağustos Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

AKUT ve Beşiktaş Belediyesi'nden 17 Ağustos Tatbikatı

AKUT ve Beşiktaş Belediyesi\'nden 17 Ağustos Tatbikatı

AKUT Arama Kurtarma Derneği ve Beşiktaş Belediyesi, 17 Ağustos'un yıldönümü nedeniyle, gerçeği aratmayacak bir tatbikata imza attı.

17.08.2017 16:10  Güncelleme: 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deprem farkındalığı yaratmak amacıyla Beşiktaş Belediyesi binası ve binanın bulunduğu sokakta gerçekleştirilen tatbikatta, 17 Ağustos depremi canlandırıldı. Tatbikat gereği, 7 şiddetinde bir deprem meydana geldiği varsayıldı ve deprem anı yaşatıldı.

Verilen siren seslerinin ardından anonslar yapıldı ve binanın tahliyesine başlandı. Binada senaryo gereğince sıkışıp yaralananlar, 6. kattan aşağı sedyelerle indirilerek, AKUT ve Beşiktaş Belediyesi'nin arama kurtarma ekibiyle birlikte, hazır bulundurulan ambulanslara taşındı. Vatandaşlar da tatbikatı ilgiyle izledi.

Tatbikatta konuşan AKUT yönetim kurulu üyesi Alper Tuna, deprem konusunun sadece 17 Ağustos'ta ya da büyük depremler olduğunda gündeme geldiğini, ancak AKUT'un depremi her zaman vurguladığını, deprem için sürekli hazırlıklar ve tatbikatlar yaptığını bildirdi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da yaptığı konuşmada Beşiktaş sakinlerinin depremle ilgili bilinçlenmesi için düzenli olarak çalıştıklarını ifade ederek, depreme karşı hazır olmanın gerektiğini ve kendilerinin her türlü hazırlığı yaptıklarını belirtti.

Deprem uzmanı Prof. Şener Üşümezsoy da yaptığı konuşmada depreme, ülke olarak her an deprem olacakmış gibi hazırlıklı olunmasını ve bu konuda eğitimin şart olduğunu vurguladı.

"7.4'LÜK DEPREM SİMİLASYONU, AKUT TIRINDA İZLETTİRİLDİ. "

Belediye bahçesinde yer alan AKUT simülatör TIR'ında ise 7.4 şiddetindeki 1999 Marmara depremi canlandırıldı ve tatbikata katılan vatandaşlara, AKUT gönüllüleri tarafından depremle ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel AKUT ve Beşiktaş Belediyesi'nden 17 Ağustos Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement