Alaca Belediyesi'nden "Atık Pil" Toplama Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Alaca Belediyesi'nden "Atık Pil" Toplama Kampanyası

Alaca Belediyesi\'nden "Atık Pil" Toplama Kampanyası

Alaca Belediyesi sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilçedeki ilköğretim okullarına yönelik atık pil toplama kampanyası başlattı.

28.11.2012 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alaca Belediyesi sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilçedeki ilköğretim okullarına yönelik atık pil toplama kampanyası başlattı.

Alaca Belediyesi'nce yürütülen proje kapsamında ilçe merkezindeki 10 okula atık pil toplama makinesi dağıtımı gerçekleştirildi.

Sakarya İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, çevreye duyarlı bireylerin yetişmesi amacıyla başlattıkları kampanyada başlangıç noktası olarak ilköğretim okullarını seçtiklerini söyledi.

Son yıllarda artan pil kullanımının, insan sağlığının yanı sıra temiz bir çevre için tehdit oluşturduğunu ifade eden Eyvaz, "Okullara dağıttığımız atık pil toplama makineleri ile başta çocuklar olmak üzere bütün vatandaşlara, atık pil toplama alışkanlığının kazandırılması ve gerekli eğitimin verilerek çevreye karşı daha bilinçli bir toplum oluşmasına katkıda bulunulması amaçlanmıştır" diye konuştu.

Atık pil toplama makinesinin pili gerekli ölçümler sonrasında haznesine aldığını vurgulayan Eyvaz, "Eğer pil boşsa hediye veriyor. Dolu pil atıldığında ise pili tekrar iade ediyor. 1 pil 20 çuval toprağı radyasyon yayarak yok ediyor. Alaca Belediyesi, bu yönüyle de çevreye duyarlı bir hizmette bulmuştur" diye konuştu.

Törene, Kaymakam Ayhan Yazgan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selçuk Güneş, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Muhabir: Gazi Nogay

Yayıncı: İsmail Çimen - ÇORUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Alaca Belediyesi'nden 'Atık Pil' Toplama Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement