Alaca Belediyesi'nden İftar - Son Dakika
Yerel

Alaca Belediyesi'nden İftar

Alaca Belediyesi\'nden İftar

Çorum'un Alaca Belediyesi tarafından Ramazan çadırında toplu iftar yemeği verildi.

01.08.2012 19:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Alaca Belediyesi tarafından Ramazan çadırında toplu iftar yemeği verildi.

İftar yemeğine AK parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu ve Cahit Bağcı, Alaca Kaymakamı Ayhan Yazgan, Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, AK parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Alaca İlçe Başkanı Ümit Tokgöz, il ve belediye meclis üyeleri, parti yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Ramazan çadırında vatandaşlarla birlikte yemek sırası bekleyerek sohbet eden protokol üyeleri vatandaşlarla birlikte iftar yaptı. İftar sonrası vatandaşlarla sohbet eden Uslu, bir gazetenin manşetinde yer alan "Polis Okulu bizim işimiz değil' şeklinde çıkan haber ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Polis okulu konusunun bir ekip işi olduğunu dile getiren Uslu, Milletvekilleri, vali, belediye başkanı, Milli Emlak yani bu bir takımın uyumlu çalışması ile oluyor dedim. Buna da sahip çıkın dedim. Nasıl müftünün keçisi çalınıyor da 'müftü keçi çaldı' deniliyorsa,

ertesin gün 'Salim Uslu polis okulu bizim işimiz değil' dedi diye manşet yapıldı. Bunu da muhalefet partisinin il başkanı kardeşimiz alıyor twitter da 'sen muhalefet milletvekili misin' diye yazıyor. Sen bir defa bu metni okumamışsın, okudum diyorsan anlamamışsın. Birde şecaat arz edeyim derken sirkatin söylemişsin. Muhalefet 'milletvekili misin? sen iş yapmıyorsun' diyorsun, demek ki muhalefet milletvekilleri iş yapmaz. Bana muhalefeti tarif etmiş oluyor.

Yazının içerisinde ben öyle söylemedim. Bu iş sadece benim işim değil, bu iş sadece Cahit Beyin işi değil, bu iş ekip işidir, uyumlu bir takım çalışmasıdır. Bu işin şerefi de hepimizindir demek istedim. Diğer kamu kurumlarını onore etmek istedim. Ama gazete sadece bizim işimiz değildir lafını almış sadece kelimesini çıkarmış il başkanı da hemen mal bulmuş mağribi gibi yalın kılıç saldırmış. Muhalefeti böyle basit polemikler ve yalanlar üzerine oturtanlara üzülüyorum" dedi.

Alaca'ya yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Uslu,

"Doğalgaz konusunda söz veren arkadaşlarımız Enerji bakanı ile yüklenici firma ile görüşüyorlar. Herkes bu konuda söz vermekle kalmadığı gibi yol haritası çiziyorlar. Biz bu işin arkasındayız. Bu işi sıkı takip ediyoruz. Doğalgazdan daha fazla maliyetlerle yapılan hizmetlerde var. Çorum - Yozgat çevre yolu bitiyor, Sungurlu- Zile yolu proje çalışmaları devam ediyor, Devlet Hastanesi son hızla devam ediyor. Sadece Alaca içme suyu ve arıtma tesisi 9 milyon TL'lik yatırımdır. Bu maliyet her halukarda DSİ tarafından karşılanacak ve belediye hizmetleri hiçbir şekilde aksamayacaktır. Bu yatırımlar

Doğalgazın gölgesinde kalıyor. Sanayiye gidecek yol ile ilgili sorun yaşanıyor. 14 gün önce derhal geldik ve incelemelerde bulunduk. 10 gün içerisinde yolda büyük bir ilerleme olacağını söylediler ve sıcak asfaltı dökülmeye başlandı. En kısa zamanda yolumuz bitirilecektir. Bitirilen yatırımlar hariç halen 10 köyümüzde de kanalizasyon, içme suyu, alt yapı, gölet yapım çalışmaları devam etmektedir" diye konuştu.

Alaca'da Hükümet konağımız kısıtlı imkanlarla hizmet vermeye çalıştığını dile getiren uslu, "Yeni bir hükümet konağına ihtiyacımız var. Çalışmaları başlattık. Merkezde yerimiz yok. Bu konuda Alacalılar yer konusuna kafa yorsunlar,

hükümet konağını şehir merkezinde tutmak için. Şehrin merkezinin cazibesi ortadan kalkmasın. Yoksa devlet mevcut imkanlarını değerlendirmek zorunda buda merkezin dışı demektir.

O açıdan biraz sadece eleştirmek tepki vermek tenkit etmek yerine, teklif edelim şöyle olursa daha iyi olur denmesi gerekir. Bizim amacımız hizmet, hizmete katkıda bulunan herkesin arkasındayız." İfadelerini kullandı.

Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz ise, her yıl olduğu gibi bu yılda iftar çadırı ve aşevinin Ramazan Ayı süresince Alacalı vatandaşların hizmetinde olduğunu belirterek, iftar çadırında günlük 250 kişiye, aşevinde ise yaklaşık 4 bin kişiye iftar yemeği verdiklerini söyledi.

Türk toplumunun en büyük erdemlerinden olan yardımlaşma ve dayanışmanın yoğunlaştığı, sabır, iyilik ve güzellik ayı olan Ramazan ayında kurulan iftar çadırında ve aşevinde verilecek yemeklerin maliyetinin belediye dışında ayni ve nakdi desteklerle karşılanacağının altını çizen Eyvaz, hayırsever vatandaşlardan iftar çadırı ve aşevine desteklerini esirgememelerini istedi.

İftar çadırı ve aşevinde günlük üç çeşit yemek vereceklerini ifade eden Eyvaz, "Yardımlaşmanın önem kazandığı, arınma ve yenilenme bilincimizin tazelendiği, huzur, dayanışma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı 11 ayın sultanı Ramazan ayında Alaca Belediyesi himayesinde kurulan iftar çadırına tüm vatandaşlarımızı davet eder, verilen ayni-nakdi desteklerden dolayı tüm bağışçılarımıza teşekkür ederim" şeklinde konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaca Belediyesi'nden İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement