Alaca'da Doğalgaz Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Alaca'da Doğalgaz Bilgilendirme Toplantısı

Alaca\'da Doğalgaz Bilgilendirme Toplantısı

Çorum'un Alaca ilçesine doğalgaz getirme çalışması kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

02.08.2013 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Alaca ilçesine doğalgaz getirme çalışması kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Vali Sabri Başköy başkanlığında yapılan toplantıya İlçe Kaymakamı Ayhan Yazgan, Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Tokgöz, CHP İlçe Başkanı İsmail Çimen, MHP İlçe Başkanı Alim Okur, kamu kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri katıldı.

Vali Sabri Başköy. Enerji Bakanlığı'nın 10 gün önce 81 ilin valiliğine gönderdiği yazıda nüfusu 10 bin ve üzeri olan ilçelerde doğalgaz yok ise elektrik abone sayısının yüzde 60'ına kadar kişinin Halk Bankası'nda açılan hesaba paraların yatırılmasının istendiğini söyledi.

Daha önceden abonelik paralarını yatıran 3 bin 630 kişinin eski banka hesaplarından paralarını alarak İl Özel İdaresi tarafından Alaca Halk Bankası Şubesi'nde açılan hesaba paralarını havale etmesi gerektiğini dile getiren Vali Başköy, istenilen rakama ulaşıldığında BOTAŞ'ı bilgilendireceklerini ve BOTAŞ'ında bunu yatırım programına alacağına söyledi. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafındn gönderilen yazının sadece Alaca, Osmancık ve İskilip'i Türkiye'nin 81 ilini kapsadığını dile getiren Vali Başköy, bu tarz toplantıların doğalgaz olmayan tüm merkezlerde yapıldığını belirtti.

Doğalgaz meselesinin partiler üstü bir mesele olduğunu dile getiren Vali Başköy, "Elimizi çabuk tutup ilçemize doğalgaz gelmesini istiyorsak 29 Ekim 2013 tarihi son gün. Yani üç ayımız var. 3 aya kadar kişi başı 335 TL para Halk Bankası'nda açılan hesaba yatırılması gerekiyor. Bakanlık ve BOTAŞ bu çalışmanın 29 Ekim'e kadar yapılmasını istiyor. Ancak abone sayısı tamamlandığında çalışma erkenden başlayabilecek. Pazartesi günü Enerji Bakanlığı'na İskilip, Osmancık ve Alaca'nın nüfusunun 10 binin üzerinde olduğunu ve çalışmalara başladığımızı, ön bilgi olarak vereceğim. 29 Ekim'de paramız toplandığında toplanan parayı BOTAŞ'a havale edeceğiz ve yatırım programına girecek, 'yatırım programına girilmiştir' yazısı da bizlere bildirilecek" dedi.

Doğalgaz çalışması için Halk Bankası Alaca Şubesi'nde İl Özel İdare'nin hesabının açıldığını kaydeden Vali Sabri Başköy, "Halk bankamızda hesap açtık. Bu hesap Özel İdarenin hesabı. Bankayla bir protokol imzaladık. Vatandaşımız 335 lirasını alıp, açılan hesaba parasını yatırıyor. Daha önce bir bankaya yatırılan paranız varsa paranızı buradan alıp Halk Bankası'na yatırmanız gerekiyor. Mesken aboneliğiniz yoksa bile TC kimlik numaranızla gidip 335 lirayı yatırabiliyorsunuz. Birden fazla dairesi olanlar 335 lirayı daire ile çarparak tutan miktarı bankaya yatırabilir. Mesken aboneliği üzerinden hesap yapıyoruz ancak abonelikte mesken şartı yok. Bir kişi hem dükkanına hem evine ayrı ayrı abone olabilir. Bu Alaca'nın meselesidir. Bu mesele sizin meselenizdir. Ben inanıyorum ki Alaca bu işi halleder. Hemen organize oluyorsunuz. Bu işe hemen başlamanız gerekiyor. Yarın (bugün) hemen gidip Halk Bankası'na paranızı yatırınız. Alaca'nın ben bu işi bitireceğine inanıyorum. Siz benden daha çok Alaca'yı az seviyor olamazsınız. Onun için Alacalı bu işi halleder" diye konuştu.

Kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine de seslenen Vali Başköy, "Okul müdürlerine sesleniyorum. Okul aile birlikleri adına hemen abone olun. Kaymakamlık, belediye abone olsun. Yarın doğalgaz gelince abone parası ödemeden yatırımı alın. 'Ben doğalgaz kullanacağım' diyenler gidip paralarını yatırsın. Halk Bankası'nda açılan hesaba parayı yatırabilmek için Ad soyad ve TC kimlik numarası yeterli. Yakın markajla mahallelerde organize olup abonelikleri yapmamız gerekiyor. Fitne fesat çıkmasın, işimizi hemen hallederek yatırım programına girelim ve işimize bakalım. Aynı şeyi İskilip'te başlattık ve Osmancık'ta da başlatacağız. Çeşitli bankalarda daha önce doğalgaz için yatırılmış paralar varsa bu paraların Halk Bankası'na havale ediz. Kişinin rızası dışında hesaba para aktarma gibi bir durumumuz yok. Kişi kendi hesabındaki parayı aktarması gerekiyor. Alaca olarak burada ben diye düşünmeyeceğiz. Biz diye düşüneceğiz. Biz bunu hallederiz diyeceğiz. Bunun içinde her fikir, her oda ve Alaca'nın kendisi var. Devletin bakanı genelge göndermiş 81 ile bunun içinde AK Partilisi, CHP'lisi ve MHP'lisi var. 10 bini geçen parayı yatırsın ve doğalgazını alsın diyor. Sistem bu şekilde işleyecek" şeklinde konuştu.

Alaca'ya doğalgaz geleceğini dile getiren Başköy, herkes gövdesini taşın altına koması gerektiğini ifade etti. Doğalgaz için üç ilçenin birbiri ile yarış halinde olduğunu dile getiren Başköy, istenilen şartların yerine getirildiğinde tüm ilçelerin doğalgaza kavuşacağını kaydetti.

Alaca Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, kendilerinin belediye olarak daha önce bir abone çalışması yaptıklarını belirterek, "Bu çalışma ile daha önce 3 bin 630 aboneye ulaştık. 3 bin 630 abone, hesabını Halk Bankası'nda bulunan Özel İdare'nin hesabına aktardığı zaman işlemimiz daha rahat olacak" dedi.

Diğer bankadaki paraların aktarılabilmesi için kişilerin insiyatifleri gerektiğini anlatan Başkan Eyvaz, "Burada paraların aktarılabilmesi için kişinin insiyatifi gerekiyor. Kişi gidecek parasını alıp Halk Bankası'na yatıracak. Bizim belediye abonelerimizle birlikte zaten sayı istenilen rakamı buluyor. 3 bin 630 abonemizden paralarını alıp Halk Bankası'na yatırmasını talep ediyorum. Abone olmayan vatandaşlarımızda bugünden itibaren abonelik işlemlerini yaptırmalıdır. Ancak aksi bir durumda belediye olarak kalan bine yakın abone sayısını kendimiz de karşılayabilecek durumdayız" şeklinde konuştu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İlçe Başkanı Ümit Tokgöz, "Biz elimizden gelen her şeyli yapmaya hazırız ve daha öncesinde de yaptık. Bugün Alaca'da 3 bin 630 abonenin olmasında bundan önce gayretlerimiz oldu. Üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğiz. Bizim bir avantajımız iktidar partisi olmak. Bu avantajı Alaca için kullanmaya devam edeceğiz. Biz Alacalılar olarak 3630 abonenin Halk Bankası'na aktarılması konusunda fedakarlık istiyoruz" dedi.

MHP İlçe Başkanı Alim Okur ise, MHP olarak üzerlerine ne görev düşüyorsa yapacaklarını ifade ederek, "Bu konuya siyasetin dışında bakarak gerekli abone sayısına ulaşılması konusunda üzerimize düşeni yapacağız" dedi.

CHP İlçe Başkanı İsmail Çimen ise "Doğalgazın gelmesi konusunda elimizden gelen desteği vereceğiz. Alacalılar olarak sayın valim sizlere teşekkür ediyorum" diye konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaca'da Doğalgaz Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement