Alaca TOKİ'de Kura Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Alaca TOKİ'de Kura Heyecanı

Alaca TOKİ\'de Kura Heyecanı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Çorum’un Alaca ilçesinde inşa edilen toplam 220 konutun hak sahiplerini belirlemek üzere kura çekilişi töreni gerçekleştirildi.

25.09.2016 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Çorum'un Alaca ilçesinde inşa edilen toplam 220 konutun hak sahiplerini belirlemek üzere kura çekilişi töreni gerçekleştirildi.

Alaca Belediyesi Kültür sitesinde gerçekleştirilen kura çekiliş törenine AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Salim Uslu, Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, TOKİ Finans Daire Başkanı Ayhan Karaca, AK Parti Alaca İlçe Başkanı Ümit Tokgöz ve konut için müracaat eden vatandaşlar katıldı.

TOKİ Finans Daire Başkanı Ayhan Karaca, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin devam eden yatırımlarla birlikte Çorum'a bugüne kadar 145 milyon 500 bin lira yatırım yaptığını açıkladı.

TOKİ'nin 58., 59., 60., 61., 62., 63., 64. ve 65. hükümetlerinin "Planlı Kentleşme ve Konut Üretimi Seferberliği" kapsamında 81 il, 3 bin 297 şantiyede 741 bin 438 konut üretim rakamına ulaştığını açıklayan Karaca, üretilen konutların 615 bin 545'inin sosyal konut niteliğinde olduğunu bu konutlardan 581 bin 91'nin hak sahiplerine teslim edildiğini açıkladı.

Sosyal donatı uygulaması kapsamında ise 22 bin 669 derslikli bin 17 adet okul, 16 üniversite, 991 adet spor salonu, 71 bin 274 kapasiteli 188 yurt binası, 95 adet Sağlık Ocağı, 266 adet Hastane, 728 adet ticaret merkezi, 590 adet cami, 42 adet kütüphane, 176 adet kamu hizmet binası ve 19 adet stadyum yapımı gerçekleştirildiğini açıklayan Karaca, "Yerel yönetimlerle müştereken başlattığımız büyük kapsamlı kentsel yenileme programı kapsamında; 183 adet farklı proje belediyelerle işbirliği halinde fiili olarak sürdürülmekte olup, toplam 258 bin 49 konut çalışması başlatılmıştır. Bu konutlardan 111 bin 474 adet konutun ihalesi gerçekleştirilmiş, 68 bin 254 adet konutun üretimi tamamlanmıştır. Çevre düzenlemeleri kapsamında yaklaşık 50 milyon metrekare yeşil alan düzenlemesi, 17 milyon adet ağaç dikimi ve çalı peyzajı yapılmaktadır. Doğrudan ve dolaylı olmak üzere 900 bin kişilik istihdam sağlanmıştır. Toplam 53,7 milyar hak ediş ödemesi yapılmıştır. TOKİ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde 33 bin 529 adet sosyal konutun projelendirme ve üretimine Devletimizin Sosyal Politikalar kapsamında başlanmış ve bu Protokol doğrultusundaki uygulamalarımız ile daha geniş bir kesime ulaşılması amaçlanmıştır. Bu çerçevede 30 bin 348 adedinin kuraları çekilmiş ve 30 bin 473 adedinin teslimleri gerçekleştirilmiştir" dedi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Çorum'da da birçok yatırımın hayata geçirildiğini Bunlardan kısaca bahsedecek olursak; toplam 26 şantiyede 4 bin 489 Konut, 2 Sağlık Ocağı, 2 Hastane, 2 Kamu Hizmet Binası, 1 Engelli Yaşam Merkezi, 2 Sevgi Evi, 2 Kütüphane, 6 Cami, 1 Büfe, 7 Ticaret Merkezi, 1 Spor Salonu, 2 Lise, 2 İlk Okul, 1 SGK uygulamaları yer almaktadır. Proje ve ihale çalışmaları devam eden 1001 adet konut ile birlikte Çorum'da toplam 4 bin 489 konut sayısına ulaşılacaktır. Başlatılan uygulamaların toplam yatırım bedeli yaklaşık 147,5 liradır. Çorum Alaca 2. Etap Projesi'nde yer alan toplam 220 adet konutun 86 adedi C1 tipi 3+1 nitelikli, 134 adedi B1 tipi 2+1 niteliklidir. 3+1 olan C1 tipi konutlar için 51 adet başvuru alınmış, 2+1 olan B1 tipi konutlar için 103 adet başvuru, emekliler için B1 tipi 30 adet başvuru alınmıştır. Toplam 184 başvuru sahibi için asil alıcıları belirlemek üzere toplanmış bulunuyoruz. Konut taksitleri C1 ve B1 tipi konutlar için teslim tarihini takip eden ay başlayacaktır. TOKİ projelerine sizlerden aldığımız bu destekle aynı hızla devam edeceğiz" diye konuştu.

"Alaca'nın 100 yıllık sorunlarını çözüyoruz"

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, alt yapısıyla, üst yapısıyla ve yapılan yatırımlarla Alaca'nın 100 yıllık sorunlarını çözdüklerini söyledi. Çocukluğunda bir efsaneye dönüşen Koçhisar Barajı gibi bir çok projenin AK Parti döneminde hayata geçtiğini dile getiren milletvekili Salim Uslu, 2017 yılında kanalizasyonsuz, kilit taşsız ve asfaltsız köy kalmayacağını açıkladı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin önemli hizmetler yaptığına işaret eden milletvekili Uslu, "TOKİ, AK Parti iktidarında 800 bine yakın konut yapmıştır. Bazı müteahhitler zaman zaman 'devlet kendi yurttaşı ve müteahhitleriyle rekabet etmez' yönünde açıklamalar yapıyor. TOKİ'nin kendi kadrosu yok ki konutları yine müteaahitler yapıyor. Sektörde üretilen konutların yüzde 9'unu ancak TOKİ karşılıyor. Piyasayı regüle etmenin ötesinde ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını giderin ucuz kira öder gibi konut sahibi yapıyorsanız iyi iş yapıyorsunuz. TOKİ konutlarıyla birlikte mimari bakımdan da örnek bir disiplin ortaya çıkmış oluyor. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde sadece TOKİ değil, Et Balık Kurumu gibi, Şeker Fabrikaları'nda ve diğer kombinalarda devletin olması gerektiğine inanıyorum. Devletin gerek denetim gerekse öncülük anlamında ekonomik süreçlerin içerisinde olması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

TOKİ konutlarını sadece yapmak değil konforunu da düşünmek zorunda olduklarını anlatan Uslu, yasal mevzuatlarla ilgili sorunların çözüme kavuştuğu taktirde bu yıl kış mevsimi gelmeden ilçede 4 bin konuta doğalgaz vermeyi planladıklarını, doğalgaz verilmesi planlanan yerleşim yerlerinin arasında TOKİ konutlarının da bulunduğunu açıkladı.

15 Temmuz'da Fethullahçı Terör Örgütü'nde gerçekleştirilen darbe girişimi hakkında da açıklama da bulunan Uslu, "15 Temmuz'da devleti zaafa uğratmak, mecalsizleştirmek istediler. Bu milletin aziz insanları, bu milletin asaleti, feraseti bu milletin iradesini teslim almak isteyenleri yendi. Topla tüfekle milleti korkutacaklarını zannettiler. Ancak mangal yüreğinizle o dudaklarınızdan dökülen dualarla yenililer. Millet Türkiye'nin geleceğine sahip çıktı. Dünyaya destan yazan örnek olan bir milletimiz var. Bizde bu milletin mensubu olmaktan onur duyuyoruz. Dünyaya örnek olan bu millete ne kadar çok güzellik, ne kadar hizmet yapsak azdır. Birliğimizi, dirliğimizi muhafaza edeceğiz. Bizi birbirimize düşürmek isteyenler olabilir. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Onların ekmeğine yağ sürdürmeyeceğiz. Birbirimizi sahiplenmek, iyi ve kötü birbirimizi sevmeye destek olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"Yeni konut yapımı için taleplar var"

Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, TOKİ 2. Etap konutlarının halktan gelen yoğun talep üzerine gerçekleştiğini söyledi.

Şuanda TOKİ konutları için 300'den fazla talep olduğunu açıklayan Başkan Eyvaz, yeniden arsa tahsisi yapıldığında 3. Etap çalışmalarına başlanacağını dile getirdi.

Doğalgaz çalışmaları hakkında da bilgi veren Eyvaz, bu yıl 4 bin aboneye doğalgaz verecek şekilde şebeke çalışmalarının tamamlandığını dile getirdi. Doğalgaz'ın bir önce verilmesi için çalışma yapıldığını ifade eden Başkan Eyvaz, milletvekili Salim Uslu'nun konuyla yakından ilgilendiğini belirterek, teşekkür etti. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı
    08 Nis Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı

    27 Nisan'daki olağanüstü kongrede aday olmayacağını duyuran İYİ Parti lideri Akşener, makam odasındaki kişisel eşyalarını toplattı.

  • İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti
    08 Nis İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti

    İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini söyleyerek istifa etti. Özlale, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışmıştı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi
    08 Nis Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun diyerek, 'Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada da huzurlu ve uyumlu bir meclis olacağımızı temenni ediyorum. Kayseri'de en çok kadın üyenin olduğu meclisiz' dedi.

  • Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu
    08 Nis Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu

    Senegal'de Müridi tarikatının renkli, aykırı ve mistik kolu Baye Fall topluluğu, giyimleri, yaşam tarzları ve kendilerini adadıkları felsefeleriyle ayrı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

  • Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu
    08 Nis Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu

    Sakarya'nın istihdamına büyük katkı sağlaması beklenen Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 200'ün üzerinde yatırımcı yer tahsisi için başvuru yaptı. Başvuru şartlarının ilan edilmesinin ardından 40 firmayla sözleşme seviyesine gelindi. Söğütlü OSB Yönetim Kurulu Başkanı, hedeflerinin ihracat oranlarını yükselterek cari açığı kapatmaya katkı sağlamak olduğunu belirtti.

  • Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı
    08 Nis Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı

    Sakarya'nın yeni karma Organize Sanayi Bölgesi Söğütlü OSB için yapılan yer tahsis çağrısına 200'ün üzerinde yatırımcı başvuru yaptı. Söğütlü OSB'nin cazip özellikleri ve bölgenin ulaşım altyapısı, lojistik kolaylığı ve uygun arsa fiyatları yatırımcıları cezbetmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki, sadece ihracat ve istihdam artışına katkı sağlayacak firmaları beklediklerini belirtti. Rant amaçlı başvurulara itibar edilmeyeceği vurgulandı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 40 firma ile sözleşme yapılabilir seviyeye gelindiği açıklandı. Başvurular hala devam etmektedir.

  • Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi
    08 Nis Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi

    Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 87 yaşındaki Atik Yağmur, 40 yıldır yaptığı muhtarlık görevini Engin Kılıç'a devretti. Devir teslim törenine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de katıldı.

  • Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    08 Nis Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Köşk Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

  • HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı
    08 Nis HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı

    Asya merkezli finansal hizmetler devi HashKey Group, Bermuda'dan aldığı lisans ile kripto para piyasalarında küresel bir oyuncu olma yolunda. Şirket, HashKey Global adı verilen yeni bir kripto para borsası kurdu. Bermuda lisansı, HashKey'e launchpad, vadeli işlem ve kaldıraçlı ticaret gibi alanlarda faaliyet gösterme imkânı tanıyor. HashKey Group İşletme Müdürü Livio Weng, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın en büyük lisanslı borsa kümelerinden birini kurmayı amaçladıklarını belirtti.

  • Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var
    08 Nis Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var

    İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde alınan başarısız sonuçların ardından olağanüstü seçimli kurultay kararı aldığını açıkladı. Ancak Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Seçimlerden önce istifa edip etmeyeceği merak edilen Akşener'in, yakın çevresiyle yaptığı görüşmeler sonucunda bu kararı aldığı belirtildi.

  • Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor
    08 Nis Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor

    Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesine yoğun turist akını olurken, geçen sene Trabzon'u 1 milyonun üzerinde turist ziyaret ettiği belirtildi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, yeni turizm sezonunda beklentilerin geçen seneye göre daha yüksek olduğunu belirtti. Kantarcı, ayrıca Trabzon Havalimanı'ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmet kalitesinin artacağını ve bölgenin turizm potansiyelinin daha da yükseleceğini ifade etti. Turistlerin genellikle Trabzon'da konakladığını ve ardından bölgedeki diğer turistik yerleri ziyaret ettiklerini söyleyen Kantarcı, Uzungöl'deki turizmcilerin sıkıntılarının hala devam ettiğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti
    08 Nis İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti

    İsrail ordusu, Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılardan sonra bir tugay dışında tüm kara birliklerini geri çekti. Ancak, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nahal adlı tugay hala bölgede kalmaya devam edecek. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze çevresinde yeni güvenlik bölgeleri oluşturarak yeniden organize oldu ve istihbarata dayalı saldırılara odaklanacak. Askerlerin geri çekilmesinin siyasi baskıyla ilgili olmadığı belirtiliyor.


Advertisement