Alaçam'da Kızılay Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Alaçam'da Kızılay Haftası Kutlandı

Alaçam\'da Kızılay Haftası Kutlandı

Samsun’un Alaçam ilçesinde Kızılay Haftası dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

01.11.2016 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Alaçam ilçesinde Kızılay Haftası dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

Alaçam Meslek Yüksek Okulu'nda yapılan programa Belediye Başkanı Hadi Uyar, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Murat Şenyurt, Alaçam Emniyet Müdür Vekili Kenan Bıyık, Jandarma Başçavuş Muammer Pehlivan, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ömer Şener, Samsun Belediye Meclis Üyesi Dursun Uz, Kan Bağışı Uzmanı Dr. Alper Candan ve Yaşar Temel Işık, Kızılay Alaçam Şube Başkanı İsa Şentürk, Kızılay Yakakent Şube başkanı İhsan Karagöl ve yönetim kurulu üyeleri okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Türk Kızılayı Alaçam Şube Başkanı İsa Şentürk yaptığı açılış konuşmasında, "Türk Kızılayı, kuruluşundan itibaren gerçek gücünü, yüce insani değerler doğrultusunda yardım ellerini ihtiyaç sahiplerine uzatan bağışçılarından almıştır. Hiçbir karşılık beklemeksizin bizlere emanet edilen en kutsal bağış, kuşkusuz bir hastanın ya da bir yaralının hayata tutunmasını sağlayan 'kan'dır. Türk Kızılayı'nın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatılarak, Türk Kızılayı'na ve faaliyetlerine yönelik farkındalık oluşturulmaktadır. Bu vesile ile yardımsever halkımızı, insani değerler adına bir kez daha gönüllü kan bağışçısı olmaya davet ediyorum. Amacımız Kızılay Haftası kutlamaları kapsamında öncelikli olarak faaliyet alanlarımıza ilişkin yaptığımız çalışmaları ve ilkelerimizi gençlere anlatmak" dedi.

Kan Bağışı Uzmanı Yaşar Temel Işık ise, "Kızılay bir yardım kurumudur. Yardım insancıl bir duygudur. İnsanları yücelten bir düşüncedir. Bu düşüncenin yaygınlaşması, dünyamızı güzelleştirir. Barış içinde bir arada yaşamamızı sağlar. İnsanlar arasında birlik ve beraberlik duygularını geliştirir. Kızılay; savaş, deprem, sel baskını, yangın, salgın hastalık gibi felakete uğrayanlara yardım eder. Depremden, selden, yangından zarar görenlerin yardımına koşar. Felakete uğrayanların barınmaları için çadır, battaniye yiyecek, giyecek dağıtır. Yaralananların iyileşmeleri için geçici hastaneler kurar. Savaşta yaralanan askerlerin iyileşmeleri için çaba gösterir,Onlara her tür yardımda bulunur verir" diye konuştu.

Kızılay Kan Merkezi'nden Dr. Alper Candan sunum sonrası yaptığı konuşmada, "Bir toplumun yüzde 5'i kan bağışı yapıyorsa o toplumda kana ihtiyaç yoktur, şu anda bizde yüzde 1'lerde. Kanın tek kaynağı insandır. Bizler kan bağışı yapmadığımız sürece kan bulmada sıkıntılar çekmeye devam edeceğiz. Bizim çocuklarımız bizim için kan aramasın. Hedefimiz yüzde yüze ulaşıp kan sorununu çözmektir" şeklinde konuştu.

Program sonunda Alaçam Meslek Yüksek Okulu'nda kan bağışı kampanyasında bağışta bulunan öğrencilere Samsun Kızılay Kan Merkezi tarafından hazırlanan teşekkür belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Kızılay Haftası nedeniyle Alaçam Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde de bir etkinlik düzenlendi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaçam'da Kızılay Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement