Alaçatı Uluslararası Balık Avı Turnuvası Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Alaçatı Uluslararası Balık Avı Turnuvası Sona Erdi

Alaçatı Uluslararası Balık Avı Turnuvası Sona Erdi

Alaçatı'da bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Balık Avı Turnuvası sona erdi.

08.10.2011 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alaçatı'da bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Balık Avı Turnuvası sona erdi.

Alaçatı Belediyesi'nin katkılarıyla, Port Alaçatı Marina'nın ev sahipliğinde ve Vodafone'un anasponsorluğunda gerçekleştirilen turnuvada dört tekne Yunanistan'dan, bir tekne İtalya'dan olmak üzere toplam 65 tekne yarıştı. Yarışçılar, Accurate Yılın Balıkçısı, Jüri Özel Ödülü, Lowrance Yakala Bırak, Bayanlar Kategorisi, Çocuk Kategorisi, En Büyük Balık ve En Fazla Balık kategorisi olmak üzere toplam yedi dalda verilecek ödüller için kıyasıya mücadele etti.

İlk gün Cem Boyner'in kaptanlığını yaptığı, Mustafa Taviloğlu'nun da bulunduğu 'Uhuruö teknesi ekibinin yakaladığı 22 kilo 600 gram gelen orkinos balığından, daha büyük balık yakalayan olmadığı için 'Uhuruö, en büyük balık kategorisinde birinciliğini ilan etti. Bugün yapılan yarışlarda ise en büyük balık Prina teknesi ekibinin yakaladığı 16 kilo 160 gram gelen orkinos oldu. Yarışmaya her yıl geleneksel olarak katılan Futbol Federasyonu Eski Başkanı Mahmut Özgener'in kaptanlığını yaptığı Can Cem teknesi, klasik ekibi Can Özgener, Doğan Gazetecilik Ege Bölge Temsilcisi Bülent Zarif ve Gazeteci Erol Yaraş ile bu yıl yarışı 2 orkinosla tamamladı. Bu yıl yarışmacılar arasında, iş dünyasının önemli isimlerinden Mahmut Özgener, Mustafa Taviloğlu, Cem Boyner, İskender Atakan, Gökhan Çarmıklı, Berent Akdemir ve Can Ekşioğlu yeraldı.

3 BİN DOLARLIK ÖDÜLÜN YARISINI BAĞIŞLADILAR

5 bin dolar değerindeki Bavaria Yacht ödülünün sahibi olan ve en çok balığı tutarak 3 bin dolar daha kazanan, liderliğini Umut Kızıltan'ın yaptığı Prana teknesi ekibi, ikinci ödül olan 3 bin doların yarısını, açlıkla mücadele eden Afrika ülkelerine verilmek üzere, UNICEF'e bağışladı. Yarış esnasında arızalanan başka bir tekneyi çekmek için yarışı terk eden Osman Öz kaptanlığındaki SeaSide teknesi, 500 dolarlık Jüri Özel Ödülünü almaya hak kazandı.

Lowrance Yakala Bırak ödülünü, Cengiz Yüksek kaptanlığındaki Deep Blue teknesi ekibi alırken, En Büyük Balık ödülü'nü Cem Boyner'in kaptanlığını yaptığı ekibin içinde Mustafa Taviloğlu'nun da bulunduğu Uhuru teknesi ekibi kazandı. Ömer Atay'ın liderliğindeki El Quizo teknesi ekibi yarışı ikinci sırada tamamlarken, Gürol Gerzile'nin kaptanlığını yaptığı Tuna Vortex ekibi ise üçüncü olarak yer aldı. Çocuk Kategorisi'nde Ömer Üçer, Can Özgener, Batu Budin ve Taha Taşkent'e teşvik ödülü verildi.

Yarışma, görkemli bir ödül töreni ve Ayhan Sicimoğlu konseriyle sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alaçatı Uluslararası Balık Avı Turnuvası Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement