Aladağ'da Geciken Yurt Yatırımı Sevindirmedi - Son Dakika
Güncel

Aladağ'da Geciken Yurt Yatırımı Sevindirmedi

Aladağ\'da Geciken Yurt Yatırımı Sevindirmedi

Adana'nın Aladağ ilçesinde 11'i öğrenci, 1 eğitmenin öldüğü yurt yangının ardından ilçeye yeni yurt yapılması için çalışmaların 1 ay önce başladığı ortaya çıktı.

01.12.2016 10:39  Güncelleme: 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın Aladağ ilçesi'nde eski yurt binasının yıkılması ile kız öğrencilerin 'Süleymancıların' cemaatine ait özel kız öğrenci yurduna nakledilip, burada 10'unun yanarak ölmesinin derin acısı yaşanırken, yeni bir yurt binasının yapımına ancak geçen ay başlandığı ortaya çıktı.

300 KİŞİLİK YURT

İller Bankası'nın (İLBANK) hibe olarak 8.5 milyon lira ihale bedeli ile yaptıracağı yurt daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilecek. Daha önce yıkılan binanın yerinde temeli atılıp projesi 300 kişilik olan yurdun yarısı erkekler, yarısı kızlar için planlandı. İlçedeki 4 okulun bulunduğu kompleksin ortasındaki eski yurt Adana depreminden sonra inşa edilmesine rağmen sonraki bir depremde hasar görmüş, onarıldıktan sonra kullanılırken 2 yıl önce 'çürük' raporu ile yıkılmış, yeni yurt için beklenmeye başlanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca kız öğrenciler için yurt eksikliği giderilemeyince, kurulan dernek yanan binayı yaptırmış, açıkta kalan kız öğrenciler buraya yerleştirilmişti.

"ESKİ YURT YIKILMADAN ÖNCE TEDBİR ALINSA BU CANLAR GİTMEZDİ"

İLBANK'ın yeni yurt binasının teslimi 2018 yılının ilk ayı olarak ihale edilmişken, şimdi hızlandırılmasına çalışılacak. Henüz temel atma töreni yapılmadığı için yeni yurt yapımından haberdar olmayan Aladağlılar, yangın faciasının ardından bu bilgiye sahip olunca sevinemeyip, "Eski yurt yıkılmadan önce tedbir alınsa, bu canlar gitmezdi" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aladağ'da Geciken Yurt Yatırımı Sevindirmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement