Alaeddin Kaya'nın Yakınlarına Açılan Fetö Davası Başladı - Son Dakika
Güncel

Alaeddin Kaya'nın Yakınlarına Açılan Fetö Davası Başladı

Zaman gazetesinin eski imtiyaz sahibi olan ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) çatı davasında da yargılanan Alaeddin Kaya'nın eşi Zeynep Kaya, çocukları Cüneyt ve Zübeyir Kaya ile bir gelininin arasında bulunduğu 8 kişi hakkında, "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla açılan davanın ilk...

16.03.2017 19:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zaman gazetesinin eski imtiyaz sahibi olan ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) çatı davasında da yargılanan Alaeddin Kaya'nın eşi Zeynep Kaya, çocukları Cüneyt ve Zübeyir Kaya ile bir gelininin arasında bulunduğu 8 kişi hakkında, "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla açılan davanın ilk celsesi görüldü.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Abdülmecit Koyunsağan ve Ömer Bulut ile iddianamede müşteki olarak yer alan Fatma Sungur hazır bulundu.

İddianamenin okunmasının ardından tutuklu sanık Koyunsağan'ın savunmasına geçildi.

Sanık Koyunsağan, Alaeddin Kaya'nın oğlu Zübeyir Kaya'nın okul arkadaşı ve Kaya ailesinin şirketinde maaşlı çalışan olduğunu söyledi. Koyunsağan, terör örgütü üyesi olmadığını savunarak, "Ben, İmaj İç ve Dış Ticaret A.Ş'de ücretli olarak çalışıyordum. Bu insanların yanında çalışmış olmamdan ötürü terör örgütü üyesi olmam söz konusu değildir. Devlet bu insanların terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdiğini bilemezken ben nereden bilebilirim?" ifadelerini kullandı.

"Valizle şirkete para taşıdığım doğrudur"

Emniyet ifadesinin kendi bilgisi dışında polislerce değiştirildiğini öne süren Koyunsağan, FETÖ'nün himmet paralarını taşıdığı iddialarının da gerçek dışı olduğunu iddia etti. Sanık Koyunsağan, "Valizle şirkete para taşıdığım doğrudur ama bu paralar patronlara ait paralardır. Zübeyir Kaya'nın teşvikiyle ev sohbetlerine katılmaya başladım. Sohbetlerde paranın dinden daha ağır olduğunu gördükten sonra sohbetlere gitmeme kararı aldım. 2013'ten sonra da tüm zamanımı çocuklarıma ayırdım." şeklinde savunmada bulundu.

Hakkındaki "mütevelli heyeti üyesi" suçlamalarını da kabul etmeyen Koyunsağan, FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'u iş görüşmelerinde kullandığını iddia ederek, tahliye talebinde bulundu.

Diğer tutuklu sanık Ömer Bulut da suçlamaları kabul etmedi. Dosya kapsamındaki diğer sanıkları tanımadığını ve hakkındaki tanık beyanlarından bu dosyada sanık durumuna düştüğünü öne süren Bulut, "Söz konusu örgüt ve şüphelilerle hiçbir alakam yoktur. Silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamasını reddediyorum." ifadesini kullandı.

Hakkındaki tanık beyanlarında kendisi hakkında yanlış bilgilerin yer aldığını ileri süren Bulut, Bank Asya'da hesabı olduğu, ancak talimatla para yatırmasının söz konusu olmadığını iddia ederek, beraatını talep etti.

"Darbeyi kutlama amaçlı 16 Temmuz düğün günü olarak belirlendi"

İddianamede müşteki olarak yer alan Fatma Sungur da beyanlarda bulundu. Firari sanık Emin Erener'in kuzeninin eşi olduğunu kaydeden Sungur, şahsi olarak sanıklardan bir zarar görmemesine rağmen devlete hizmet amacıyla savcılığa başvurarak şikayette bulunduğunu kaydetti.

Sungur, "16 Temmuz günü Emin'in büyük kızının düğün günüdür. Ben bu günün düğün tarihi olarak belirlenmesinin tesadüf olamayacağını düşünüyorum. Yapılacak darbeyi kutlama amaçlı 16 Temmuz düğün günü olarak belirlendi, diye düşünüyorum." diyerek, şikayetinin devam ettiğini, ancak davaya katılmak istemediğini bildirdi.

Beyanların ardından mahkeme heyeti, ara kararını açıkladı. Mahkeme, atılı suçun maiyeti ve sanıkların kaçma şüphesi bulunduğunu belirterek, tutuklu 2 sanığın tutukluluk halinin devamına, diğer 6 sanığın firari olduğunu ve hakkındaki yakalama kararının infazının beklenmesine, sanıklar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılarak ByLock programının içeriğinin sorulmasına ve Korkut adlı gizli tanığın gelecek celse duruşmada dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianame

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın iddianamesinde, dosyadaki deliller birlikte değerlendirildiğinde, "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan halen Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Alaeddin Kaya'nın eşi Zeynep Kaya, çocukları Cüneyt Kaya ve Zübeyir Kaya, gelini Fatma Betül Kaya ve bunlarla irtibatlı olan ve birlikte hareket ettikleri belirlenen Abdülmecit Koyunsağan, Emin Erener, Ayşegül Baldemir ve Ömer Bulut'un FETÖ üyesi oldukları ifade edildi.

Bu kişilerin yöneticisi, ortağı veya çalışanı oldukları şirketler aracılığıyla FETÖ ile irtibatlı kişi ve kuruluşlara finansal kaynak sağladıklarına, örgüt adına toplanan himmet paralarını şirketleri aracılığıyla akladıklarına, Fetullah Gülen'in talimatıyla Bank Asya'yı kurtarmak için birçok kişi adına hesap açarak para yatırdıklarına, örgüt üyelerinde bulunan ByLock ve Kakao gibi haberleşme programları kullandıklarına dikkat çekilen iddianamede, bütün sanıkların "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7 yıl 6'şar aydan 15'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alaeddin Kaya'nın Yakınlarına Açılan Fetö Davası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement