Alakır'a "Birinci Derece Doğal Sit Alanı" Talebi - Son Dakika
Yerel

Alakır'a "Birinci Derece Doğal Sit Alanı" Talebi

Antalya'da bir grup çevreci, Alakır Vadisi'nin birinci derece doğal sit alanı ilan edilmesi talebiyle eylem düzenledi.

04.08.2015 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da bir grup çevreci, Alakır Vadisi'nin birinci derece doğal sit alanı ilan edilmesi talebiyle eylem düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen çevreciler, ellerinde "Alakır sit alanıdır", "Alakır'daki yaşama dokunma" yazılı pankartlar taşıdı. Alakır Vadisi'nin korunmasını ve bölgede hidroelektrik santralleri yapılmamasını isteyen grup, duruma tepki göstermek için düdük çaldı.

Alakır Nehri Kardeşliği Platformu adına basın açıklamasını okuyan Elif Arığ, amaçlarının, Alakır'daki canlıların yaşamını "insafsız ve denetimsiz şirket saldırılarına karşı korumak" olduğunu belirtti.

Antalya'daki savcıları "canlıların yaşamları üzerinden rant ve çıkar sağlayan şirket ve kamu görevlileri hakkında soruşturma açmaya" çağıran Arığ, şöyle konuştu:

"Alakır Vadisi'nin birinci derece doğal sit alanı ilan edilmesi yönündeki talebe, 'yollar çok bozuktu' diyerek bölgeye hiç gitmeyen heyet tarafından olumsuz rapor verilmişti. Bunun ardından açılan dava, Alakır'ın korunması adına sonuçlanmış, bilirkişi heyetinin raporunu esas alan mahkeme, Alakır Vadisi'nin birinci derece doğal sit alanı olması gerektiği konusunda karar almıştı. Danıştay tarafından da bu karar onanmıştı. Mahkeme kararına rağmen Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, halen Alakır Vadisi'ni birinci derece doğal sit alanı ilan etmemektedir. Kurul üyelerinin bundaki çekincesi, bölgedeki HES yatırımları mıdır? Kurul üyelerinin şirket yetkilileriyle ilişkisi nedir?"

Elif Arığ, mücadelelerine kararlılıkla devam edeceklerini de kaydetti.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Alakır'a 'Birinci Derece Doğal Sit Alanı' Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement