Alakır'da İnşa Ettiği Çamur Evden Şikayet Üzerine Çıkartıldı - Son Dakika
Güncel

Alakır'da İnşa Ettiği Çamur Evden Şikayet Üzerine Çıkartıldı

Alakır\'da İnşa Ettiği Çamur Evden Şikayet Üzerine Çıkartıldı

Alakır'da inşa ettiği çamur evden şikayet üzerine çıkartıldı Emre BAYLAN/ ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'ya 60 kilometre uzaklıktaki Alakır Vadisi'nde, 3 yaşındaki kızı Canaışık'la kendisine alternatif bir dünya inşa eden Elif Arığ, elleriyle yaptığı ve 'Toprak' adını verdiği evden şikayet üzerine çıkartıldı.

27.05.2015 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alakır'da inşa ettiği çamur evden şikayet üzerine çıkartıldı

Emre BAYLAN/ ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'ya 60 kilometre uzaklıktaki Alakır Vadisi'nde, 3 yaşındaki kızı Canaışık'la kendisine alternatif bir dünya inşa eden Elif Arığ, elleriyle yaptığı ve 'Toprak' adını verdiği evden şikayet üzerine çıkartıldı.

İstanbul'dan 10 yıl önce düşlerindeki özgür dünya için yola çıkan Tuğba Günal ve Birhan Erkutlu, Antalya'ya 60 kilometre uzaklıkta Alakır Vadisi'nde doğayla uyum içinde bir yaşam inşa etti. Çift, çamurdan ve çalı çırpıdan yaptıkları evlerinde doğayla iç içe yaşamaya başladı. Çift, bir süre sonra Alakır'da başlayan HES inşaatları nedeniyle kendilerini bambaşka bir mücadelenin içinde buldu.

Çiftin 4 yıl önce bir de komşuları oldu. Elif ve Tayfun Arığ çifti de farklı bir hayat için Alakır'a yerleşti. Çiftin bugün 3 yaşında Canaışık adında çocukları dünyaya geldi. Canaışık Alakır'da büyürken, Arığ çifti mart ayında boşandı. Kızıyla Alakır'da yaşamına devam eden 33 yaşındaki Elif Arığ, '2007'de Birhan ve Tuğba'yla, onların burada kurdukları yaşantıyla tanıştım. Beni çok etkiledi. Doğayla baş başa, kendi gücümle olabilirsem aslında orada insanın içinden çıkan bir mutluluk, sevgi olduğunu düşündüm. O günden sonra da bunu hayata geçirmeye niyet ettim" dedi.

Bir süre Tuğba ve Birhan çiftiyle yaşayan Elif Arığ, sonrasında onlara 5 dakikalık yürüme mesafesinde, terk edilmiş bir köy evinin hemen yanı başında kendi evini yaptı. Ev, Alakır sakinlerinin alternatif yaşam teknolojisi adını verdikleri mimari içinde inşa edildi. 'Toprak' adı verilen 20 metrekarelik ev, çalı çırpı, odun, çamur kullanılarak ve kapı, pencere, lavabo gibi şehir atıklarının biraraya getirilmesiyle ortaya çıktı.

Evin yeri ise Alakır'da yaşayan, 70'li yaşların sonundaki 'Esma Teyze'nin onlara hediyesiydi. Yapacağı ev için yer ararken Esma Teyze'nin kendisine 'Kızım, orada boş arazimiz var kullanılmayan. Git orada yap evini" dediğini söyleyen Elif Arığ için durum, Kumluca Cumhuriyet Savcılığı'nın kendisini ifadeye çağırmasıyla değişti.

Elif Arığ, Esma Teyze'nin kendisini, 'Ben orada yaşayanı tanımıyorum. Arazimi gelip işgal etmiş" diyerek şikayet ettiğini öğrendi. Elif Arığ savcılıktaki ifadesinde, '70 küsür yaşındaki Esma teyzemizi yalan ifade vermekten suçlamıyorum. Alakır hepimizin yuvası. Ben başka bir toprakta yeni bir yuva yapacağım kendime ve çocuğuma" dedi.

Alakır'da yaşananların anlatıldığı facebook hesabı 'Alakır Nehri Kardeşliği'nden olayla ilgili yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

'Duyduğumuza göre HES şirketleri ve onlarla iyi ilişkilerde olan köy muhtarı bu durumdan çok rahatsız olmuş ve baskı kurmuş Esma teyzeye, 'Çıkar o kızı arazinden' diye. Esma teyzemizin çocukları da bu HES'çilerden nasiplenmiş olacak ki, Esma teyzeyi Kumluca savcılığına götürüp Elif ile ilgili suç duyurusunda bulunmuşlar. Fazla söze gerek yok. Esma teyzenin eşi Ali Amca vefat ettiğinde köyde onun mezarını kazacak genç bile olmadığından Birhan kazmıştı mezarını."

Elleriyle yaptığı evden şimdi çıkmak zorunda kalan Elif Arığ, Birhan ve Tuğba çiftinin arazisinde 'çuval ev' inşa etmeye başladı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alakır'da İnşa Ettiği Çamur Evden Şikayet Üzerine Çıkartıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement