Alanya'da Dolu Seralara Zarar Verdi - Son Dakika
Güncel

Alanya'da Dolu Seralara Zarar Verdi

ANTALYA'nın Alanya ilçesinde etkili olan dolu yağışı seralara zarar verdi.

20.11.2017 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA'nın Alanya ilçesinde etkili olan dolu yağışı seralara zarar verdi. Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, 100- 120 dekar alanda zarar meydana geldiğini söyledi.

Alanya'ya bağlı Payallar Mahallesi'nde dün gece dolu yağışı etkili oldu. Dolu nedeniyle bölgedeki naylon seralar çöktü, pek çok seranın camları da kırıldı. Bölgedeki hasar tespit çalışmalarına katılan Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, üreticilerin mağdur olduğunu söyledi. 100- 120 dekar alanda zarar meydana geldiğini aktaran Musluoğlu, "Doludan dolayı 2- 3 metre olan seralar yere indi " dedi.

Serası zarar gören çiftçilerin sezonu kapattığını vurgulayan Musluoğlu, "Zarar basit gibi görünüyor. Ancak olay gerçekte çok farklı oluyor. Bu üreticilerin yıl boyunca üretim şansı yok. Çünkü seraların yenilenmesi lazım. Bunun için de acil sıfır faizli kredi verilmesi ve borcu olanların da borcunun ertelenmesi gerekiyor" diye konuştu.

'BİR TANE SİGORTALI ÇIKTI'

TARSİM yasasındaki mülkiyet sorunu nedeniyle birçok üreticinin mağdur olduğunu savunan Musluoğlu, "Dede öldü. Tarlayı oğlan ve torunları ekip biçiyor. Dolayısıyla mülkiyet sorunu oluyor. Sabahtan beri dolaşıyoruz. Bir tane sigortalı çıktı. Mülkiyet aranmadan bu alanların kayıt altına alınması gerekiyor. TARSİM'in göndereceği ekspere, tarım müdürlükleri ve ziraat odaları da destek vererek bu sorun çözülür" dedi.

'SERANIN YENİLENMESİ GEREKİYOR'

Üretici Mustafa Uçak da dolunun ağırlığından dolayı seralarının çöktüğünü aktardı. Sezonu bitirdiklerini ve önlerindeki sezonu kurtarmak için çalışacaklarını kaydeden Uçak, "Dolu yağışı 4 dönüm serama zarar verdi. Bu seranın yenilenmesi gerekiyor. Devletten yardım bekliyoruz. Devletin vereceği destekle yaz sezonunu kurtarabiliriz" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alanya'da Dolu Seralara Zarar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Galatasaraylı ve Fenerbahçeli Taraftarlar Sındırgı'da İftar Yaptı
    11:12 Galatasaraylı ve Fenerbahçeli Taraftarlar Sındırgı'da İftar Yaptı

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde düzenlenen iftar programında Galatasaraylı ve Fenerbahçeli taraftarlar bir araya geldi. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, dostluğun önemine vurgu yaparak, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Galatasaray taraftarı Mehmet Ziya Bağcı ise organizasyonun her yıl büyütülmek istendiğini ve diğer takım taraftarlarının da destek verdiğini belirtti. Sındırgı Belediyespor Başkanı Tufan Gürlek ise emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Bursa'da patlama ve yangın sonrası villada ceset bulundu
    11:12 Bursa'da patlama ve yangın sonrası villada ceset bulundu

    Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bir kişinin yaralandığı patlama ve yangın sonrası yapılan incelemede, villanın bodrum katında bir ceset bulundu. Patlamanın nedeni ve cesedin kimliği araştırılıyor.

  • Alves Kablo Ampute Futbol Kulübü, 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamladı
    11:12 Alves Kablo Ampute Futbol Kulübü, 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamladı

    Bitexen Ampute Futbol Süper Ligi'nde 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamlayan Alves Kablo Ampute Futbol Kulübü, milli kalecisi Bülent Çetin'in açıklamalarına göre, takımdaki aile ortamının başarılarını etkilediği belirtildi. Alves Kablo, 22 maçta 21 galibiyet ve bir beraberlikle 64 puan toplayarak ligi birinci sırada tamamladı. Kulüp, Konferans Ligi ve Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek. Bülent Çetin, takımın hedefinin Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu olduğunu ifade etti.

  • Adıyaman'da Ailesinden Kaçan Genç Kız Polis Tarafından Teslim Edildi
    11:11 Adıyaman'da Ailesinden Kaçan Genç Kız Polis Tarafından Teslim Edildi

    Adıyaman'da, ailesinden kaçarak ağır hasarlı bina içerisinde yaşamaya çalışan genç kız, polis ekiplerince ailesine teslim edildi. Vatandaşların şüphelenmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, genç kızın ailesiyle tartıştığını ve evden kaçarak ağır hasarlı binada yaşamaya çalıştığını tespit etti. Polis ve sağlık ekipleri tarafından ikna edilen genç kız, daha sonra ailesine teslim edildi.

  • Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Öğrencilerle İftarda Buluştu
    11:11 Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Öğrencilerle İftarda Buluştu

    Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, MEDEM üyesi öğrencilerle bir araya gelerek iftar programında birlikte vakit geçirdi. Rektör Özölçer, öğrencilerle sohbet ederek talep ve isteklerini dinledi ve Ramazan'ın huzurunu paylaşmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

  • Tekirdağ'da Uyuşturucu Ticareti Yapan 6 Şüpheli Gözaltına Alındı
    11:11 Tekirdağ'da Uyuşturucu Ticareti Yapan 6 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Tekirdağ'da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla 6 şüpheli gözaltına alındı. Hayrabolu, Çorlu ve Kapaklı ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonda yapılan aramalarda, 1003 sentetik ecza, 20 gram sentetik uyarıcı, 58 uyuşturucu hap, ruhsatsız tabanca, av tüfeği ve 50 tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Gaziantep'te 127 Bin 295 Adet Kaçak İlaç Ele Geçirildi
    11:11 Gaziantep'te 127 Bin 295 Adet Kaçak İlaç Ele Geçirildi

    Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, bir ikamette yaptıkları aramada 127 bin 295 adet kaçak ilaç buldu. Bir şüpheli tutuklandı.

  • Özdemir Manavoğlu, ÇMO Antalya Şubesini Ziyaret Etti
    11:11 Özdemir Manavoğlu, ÇMO Antalya Şubesini Ziyaret Etti

    Cumhur İttifakı'nın Muratpaşa Belediye Başkan adayı Özdemir Manavoğlu, Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Antalya Şubesi'ni ziyaret etti. Manavoğlu, toplantıda Antalya'nın sorunları ve çözüm önerilerini paylaşarak, kente değer katan projeler yapacaklarını belirtti.

  • Antalya'da Kafe Ortakları Arasında Çıkan Kavgada 25 Kişi Adliyeye Sevk Edildi
    11:10 Antalya'da Kafe Ortakları Arasında Çıkan Kavgada 25 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

    Antalya'da bir kafenin iki ortağı arasındaki alacak verecek meselesinde çıkan kavgada silah, bıçak ve sopa kullanıldı. Olayda 4 kişi ağır yaralandı ve hastanede tedavi altına alındı. 25 kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.


Advertisement