Alanya'da Kadınlara 5 Yıldızlı Sığınma Evi - Son Dakika
Güncel

Alanya'da Kadınlara 5 Yıldızlı Sığınma Evi

Alanya\'da Kadınlara 5 Yıldızlı Sığınma Evi

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Aile İçi Şiddete Maruz Kalan ve Eşleri Tarafından Terk Edilen Kadınlar İçin 5 Yıldızlı Konfora Sahip Sığınma Evi Kuruldu.

04.01.2011 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde aile içi şiddete maruz kalan ve eşleri tarafından terk edilen kadınlar için 5 yıldızlı konfora sahip sığınma evi kuruldu.

Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü, Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Belediyesi tarafından 4 ay önce imzalanan protokol kapsamında 'Alanya Kadın Konukevi' açıldı. Apart otel sisteminde hazırlanan ve yapımı tamamlanan sığınma evinin bu ay içinde açılışının yapılması planlanıyor. Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, ilçedeki en büyük ihtiyacın kadın sığınma evi olduğunu söyledi. Doğan, "Alanya sürekli göç alan ve gelişen bir yer. Aile içi şiddete maruz kalan kadınların kalması için Alanya Belediyesi bir bina kiraladı. Bina için gerekli mal alımlarını yaptık. Alanya'da üstün vasıflı bir kadın konukevi oldu" diye konuştu.

İLK ETAPTA 20 KADIN KALACAK

Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Çetin Geyik ise binanın tadilat işlemleri ve eşyaların döşenmesiyle 2 ayda tamamlandığını belirterek, ilk etapta 20 kadının kalabileceğini söyledi. Kapasitenin 50'ye kadar çıkabileceğini anlatan Geyik, şunları kaydetti:

"Kadınlar apart odalarda kalacak. Odalarında mutfak, banyo ve tuvalet ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Ayrıca ortak kullanabilecekleri dinlenme, eğitim, toplantı ve televizyon odası ile mutfak hazırlandı. Çocuğu olanlar için de oyun odaları oluşturuldu. Eşler arası anlaşmazlık sonucu evini terk eden veya terk edilen, cinsel ve fiziksel istismara uğrayan veya her türlü yardıma muhtaç kadınlar, yasa gereği konukevinde 3 ay barınabilecek. Olağanüstü durumlarda ise bu süre uzatılacak."

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından sığınma evine müdür vekili olarak atanan kadın psikolog ise önümüzdeki günlerde görevine başlayacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alanya'da Kadınlara 5 Yıldızlı Sığınma Evi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement