Alanya'da Yamaç Paraşütü Kazası: 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 1 Kişi Yaralandı - Son Dakika
Güncel

Alanya'da Yamaç Paraşütü Kazası: 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 1 Kişi Yaralandı

Alanya\'da Yamaç Paraşütü Kazası: 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 1 Kişi Yaralandı

Alanya'nın Dinek Mahallesi'nde gerçekleştirilen yamaç paraşütü eğitiminde yaşanan kazada, paraşütü kontrol edemeyen pilot ve yolcusu denize düştü. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi yaralandı.

23.04.2023 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Alanya ilçesinde eğitim kursunda yamaç paraşütünün denize düşmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

Eğitim kursu kapsamında pilot Sümeyye A. (26), Gülsüm Çevik (46) ile kontrol eğitim uçuşu yapmak için Dinek Mahallesi'ndeki 800 metrelik Yassıtepe'den atlayış yaptı.

Havada süzülen paraşütçüler, bir süre sonra irtifa kaybederek Kleopatra Plajı'ndan denize düştü. Bölgeye yönlendirilen botla denizden çıkarılarak, kıyıya getirilen 2 kadın, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Gülsüm Çevik, müdahaleye rağmen kurtarılamadı, Sümeyye A'nın tedavisi sürüyor.

Öte yandan, yamaç paraşütü eğitmeni Ergun Ulu, yaptığı açıklamada, yamaç paraşütü pilot eğitimi (T1) kursunda tandem (ikili) pilotaj öğrencileri Sümeyye A. ile Gülsüm Çevik'in uçuşu esnasında kazanın yaşandığını söyledi.

Uçuşta Sümeyye A'nın pilot ve Çevik'in yolcu olarak bulunduğunu belirten Ulu, "Acil durumların simüle edilmesi esnasında pilot, kontrolünü kaybetmiş ve hızla irtifa kaybedilerek sert bir şekilde denize spiral manevrasıyla düşmüşlerdir." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alanya'da Yamaç Paraşütü Kazası: 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 1 Kişi Yaralandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement