Alanya'da Yaşanan Olaylara Ortak Deklarasyon - Son Dakika
Güncel

Alanya'da Yaşanan Olaylara Ortak Deklarasyon

Alanya\'da Yaşanan Olaylara Ortak Deklarasyon

Antalya'nın Alanya ilçesinde, HDP ilçe binasına Türk bayrağı asmasının ardından başlayan olaylar, polis ve jandarmanın müdahalesiyle sona ermişti.

17.08.2015 18:25  Güncelleme: 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Alanya ilçesinde, Türkiye çapında artan terör olaylarını protesto eden grubun önceki gün HDP ilçe binasına Türk bayrağı asmasının ardından başlayan olaylar, polis ve jandarmanın müdahalesiyle sona ermişti. Bugün ise Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, ilçede bulunan kamu kurum ve kuruluşları idarecileri ve sivil toplum örgütleri ile bir araya gelerek değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Kaymakamlık binasında Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Alanya Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Naim Tavlı, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, AHEP Rektörü Erol Sayın, Alanya İlçe Müftüsü Mustafa Topal, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, ALTİD Başkanı Burhan Sili, ALTAV Başkanı Faik Kaptanoğlu, Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Esnaf ve Sanat Odası Başkanı Nuri Demir, Pansiyoncular Odası Genel Sekreteri Cemal Küçüktepe, Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya, TUROFED Başkanı Gülçin Güner, TÜRSAB Başkanı Suat Çavuşoğlu, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclis Başkanı Abdullah Karaoğlu, Metal İşleri Odası Başkanı Kerim Taş, AGC Başkanı Mehmet Ali Dim, Mob.Odası Başkanı Hüseyin Altaş, Bakkallar Odası Başkanı Veliddin Yenialp ve Pazarcılar Odası Başkanı Nazmi Karakan katıldı.

"1'İ POLİS, 3 VATANDAŞ YARALANDI"

Değerlendirme toplantısının ardından bir açıklama yapan Kaymakam Hasan Tanrıseven, "Dün yaşanan olaylarda 1 polis memuru ve 3 vatandaş olaylarda hafif yaralanmış ve ayakta tedavilerinin ardından taburcu edilmiş, 5 iş yerinde de az miktarda maddi hasar meydana gelmiştir. Öte yandan dünkü olaylardan sonra gözaltına alınan 33 kişi Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile serbest bırakılmıştır. Bunun dışında ilçemizde herhangi bir iş yerinde olumsuz bir durum bulunmamaktadır" dedi.

"KAMU KURUMLARININ AÇIKLAMALARINA İTİBAR EDİN"

Kamu kurumları tarafından yapılan açıklamalara itibar edilmesi konusunda uyarıda bulunan Tanrıseven, "Bunun dışında sosyal medyada bir kısım asılsız ifadelere ve haberlere itibar edilmemesi gerekmektedir. Devletin kolluk kuvvetleri ve bütün birimleri görevinin başındadır ve gerekli tüm önlemler alınmaktadır" diye konuştu.

ORTAK YAZILI AÇIKLAMA

Basına kapalı olarak devam eden toplantının sonunda toplantıya katılanlar tarafından birde ortak bir yazılı açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklama ise şöyle:

"Kentimizde 16 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleşen bir yürüyüşte belirlenmiş program ve güzergahın dışına çıkılmış, akabinde toplaşma ve karışıklık oluşmuş, iç ve dış basına da yansımış olan istenmeyen olaylar ortaya çıkınca güvenlik güçlerimizce müdahalede bulunulmuştur. Örgütlü kesimlerin destek vermediği bilinen spontane organize olmuş bu eylemliliğe emniyet birimlerimiz merkezi ve yerel yönetim kurumlarımız ile sivil toplum kuruluşlarımız hoşgörü çerçevesinde azami hassasiyetle yaklaşmışlardır. Samimi olduğuna ve son günlerde yaşadığımız üzücü olaylarda mağdur olan vatandaşlarımızın hassasiyetlerini temsil ettiğine inanmadığımız ve şehrimize zarar verecek olan bu tür olaylara karşı olduğumuzu, ilçemizde egemen olan barış ve huzur ortamına tehdit oluşturacak, masumiyet sınırlarını aşıp tahriklere yol açabilecek bu ve benzeri eylemlere karşı alınacak tüm önlemleri desteklediğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Alanya'da Yaşanan Olaylara Ortak Deklarasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement