Alanya'daki Rafting Kazası - Son Dakika
Güncel

Alanya'daki Rafting Kazası

Alanya'daki Alara Çayı'nda rafting yaparken hayatını kaybeden Alman turistin ölümüne ilişkin firmanın sahibi ve 2 çalışanı hakkında 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

09.02.2013 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alanya'daki Alara Çayı'nda rafting yaparken hayatını kaybeden Alman turistin ölümüne ilişkin firmanın sahibi ve 2 çalışanı hakkında 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Alanya'daki Alara Çayı'nda rafting yaparken hayatını kaybeden Kerstin Kdamer'in (50) kocası Rene Kramer'in şikayetçi olmasının ardından başlatılan soruşturma tamamlandı.

Alanya Cumhuriyet Savcısı Ali Güllü'nün başlattığı soruşturmada Alman turistin ölümünden dolayı rafting yaptıran firmanın sahibi Hasan Karabiber (58) ile botta bulunan rehberler Mustafa Zeybek ve Sefa Tozakoğlu hakkında dava açıldı.

İddianamede Karabiber, Zeybek ve Tozakoğlu hakkında "Taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede ayrıca, firmanın faaliyetlerinin 3 yıla kadar durdurulması da istendi.

Alanya Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Adli Tıp Kurumu Antalya Grup Başkanlığı Morg İhtisas Dairesi'nin raporuna göre, kanında 1.28 promil alkole rastlanan Alman turistin suda boğulma sonucu yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Rapordaki verilere göre Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile İncekum Jandarma Karakol Komutanlığı'nın, Alara Çayı'nın rafting parkur alanı ilan edilmediğine ilişkin yazısının da bulunduğu, bu alanda sportif amaçlı faaliyet yürütülmesi için hiçbir kişi ya da kuruma izin belgesi verilmediği, söz konusu firmanın Alara Çayı'nda rafting yapılması için önceden Antalya Valiliği'ne yapılan müracaatının bulunmadığı, rafting alanı ilan edilmeyen alanda izinsiz ve yeterli önlem almadan rafting yaptıran firma sahipleri ile rehberlerin Alman turistin "Taksirle ölümüne sebebiyet verdiği" anlatıldı.

-Olayın geçmişi-

Alara Çayı'nda rafting yapan turistleri taşıyan bot 4 Temmuz 2012'de alabora olmuş, suya düşen 8 Alman turistten 7'si kendi imkanlarıyla karaya çıkmayı başarmış, ancak akıntıya kapılan Kerstin Kdamer kaybolmuştu. Kdamer'in cesedi 11 gün sonra kaybolduğu noktadan 4 kilometre ileride bulunmuştu.

Muhabir: Mustafa Kurt

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alanya'daki Rafting Kazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement