Alanya Mobil Veteriner Alanya'da Hizmet Veriyor - Son Dakika
Güncel

Alanya Mobil Veteriner Alanya'da Hizmet Veriyor

Alanya Mobil Veteriner Alanya\'da Hizmet Veriyor

Mobil veteriner Alanya'da hizmet veriyorSAĞLIK Bakanlığı'ndan onaylı Türkiye'nin ilk ve tek mobil veteriner ve kısırlaştırma ünitesi Antalya'nın Alanya İlçesi'nde hizmet veriyor.

18.07.2016 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mobil veteriner Alanya'da hizmet veriyor

SAĞLIK Bakanlığı'ndan onaylı Türkiye'nin ilk ve tek mobil veteriner ve kısırlaştırma ünitesi Antalya'nın Alanya İlçesi'nde hizmet veriyor. Belediyeye bağlı faaliyet gösteren mobil veterinerde büyük ameliyatlar dışında her türlü işlem uygulanabiliyor.

Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı faaliyet gösteren mobil veteriner ve kısırlaştırma ünitesi geçen yıldan beri hayvan sağlığına yönelik çalışmalar yapıyor. Özellikle sokak hayvanlarına yönelik hayata geçirilen projede, evcil hayvanların da bakımı yapılıyor. Hayvanların sağlık taramaları ve kısırlaştırma tedavisi hem Demirtaş Mahallesi'ndeki Alanya Belediyesi Hayvan Koruma Barınağı hem de mobil veteriner ve kısırlaştırma ünitesinde yürütülüyor. Özellikle kedi ve köpeklerin büyük ameliyatlar dışındaki müdahale gerektiren tedavileri de mobil veteriner ve kısırlaştırma ünitesinde yapılıyor. Mobil ünitede Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ali Yavuz ile veteriner hekim Hasan Eşit birlikte hizmet veriyor.

233 KISIRLAŞTIRMA, BİNİN ÜZERİNDE KONTROL VE TEDAVİ

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Veteriner İşleri Müdürü Ali Yavuz, tüm şehir ve kırsaldaki alanları gezerek hayvanlara tedavi, sağlık taraması ve kısırlaştırmaları ücretsiz uyguladıklarını söyledi. Mobil ünitenin vakit kaybını önlediğini kaydeden Ali Yavuz, "Mobil kısırlaştırma ünitesiyle bu yıl Okurcalar'dan, Demirtaş'a, Gedevet'ten, Başköy'e kadar birçok bölgemize hizmet götürülerek 233 kısırlaştırma ve binin üzerinde hayvanda sağlık kontrolü ve tedavi gerçekleştirildi. Faaliyetlerin tamamını gönüllü hayvan dostları ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Amacımız her nerede olursa olsun hayvanların yaşam kalitesini yükseltmek ve daha uzun yaşamalarını sağlamak" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alanya Mobil Veteriner Alanya'da Hizmet Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement