Alanya Plajına Sahip Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Alanya Plajına Sahip Çıkıyor

Alanya plajına sahip çıkıyorANTALYA - Alanya Belediye'sinin ev sahipliğinde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından yürütülen ve 4 gün sürecek olan 'Plajına Sahip Çık' projesi Damlataş Plajı'nda düzenlenen programla başladı.

24.07.2018 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alanya plajına sahip çıkıyor

ANTALYA - Alanya Belediye'sinin ev sahipliğinde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından yürütülen ve 4 gün sürecek olan 'Plajına Sahip Çık' projesi Damlataş Plajı'nda düzenlenen programla başladı.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından 2010 yılından bu yana farklı belediyeler ve yerel derneklerle işbirliği içerisinde 9 farklı yörede yapılan 'Plajına Sahip Çık' projesi, bu yıl Alanya'da gerçekleştiriliyor. Alanya Belediyesi'nin ev sahipliğinde 10. düzenlenen ve 24 - 27 Temmuz tarihlerini kapsayan 'Plajına Sahip Çık' projesiyle, plajların temiz kullanım bilincinin oluşturulması ve kalıcı çözümün temizlemekte değil, kirletmemekte olduğu fikrinin benimsetilmesi hedefleniyor.

Alanya'nın en güzel sahillerinden Damlataş Plajı'nda start verilen 'Plajına Sahip Çık' projesinin açılışına, Alanya Kaymakam Vekili Nurullah Kaya, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Mavi Bayrak Programı Ulusal Koordinatörü Almila Kından Cebbari, ALTİD Başkanı Burhan Sili, Başkan Yardımcıları, birim amirleri, çevreciler, projeye destek veren vatandaşlar ve turistler katıldı.

Cebbari: "Alanya'ya gerçekten çok büyük bir iş düşüyor"

Burada bir konuşma yapan Mavi Bayrak Programı Ulusal Koordinatörü Almila Kından Cebbari, mavi bayrağın bir dünya markası olduğunu söyledi. Cebbari, "Dünya turizm örgütü diyor ki; mavi bayrak dünyada en çok tanınan ve halk nezdinde prestiji en yüksek olan bir çevre ödülü olduğunu söylüyor. Bu ödülün kazanılması için kuşkusuz belediyelerin, sağlık, çevre, turizm, kültür müdürlüklerinin, kaymakamların, turistik işletmecilerin ortak çalışmasının bir ürünü. Bugün Türkiye'deki 450 plajda mavi bayrak dalgalanıyor. Bu Damlataş Plaj'ımızda bunlardan bir tanesi. Mavi bayraklı 450 plajın 200'ü Antalya bölgesinde bulunuyor ve bununda yüzde 25'i Alanya'da bu çok büyük bir oran. Alanya'ya gerçekten çok büyük bir iş düşüyor. Bu projede bizim amacımız ulaşmadığımız noktalardaki kişilere ulaşmak. Amacımız daha çok temizlik personeliyle daha fazla temizlik yapmak, enerjimizi bunlara sarf etmek değil. Amacımız kirletmemek kirletilmemesini sağlamak" dedi.

Yücel: "Burası dünyanın en güzel sahillerinden birisi"

Projede emeğine geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel,"İnanın biz millet olarak, ne zaman yerleri kirletmemeyi, trafikte saygılı olmayı, sosyal alanları korumayı ve onları korutmayı öğreniyorsak memleketimize sahip çıkmayı öğreniyorsak işte biz o zaman iyi adımlar atıyoruz. Burası dünyanın en güzel sahillerinden birisi ve görüyorsunuz buradaki insanların huzurlu olması her şeyden önemli" diye konuştu.

Sunal: "Nasıl olsa temizlerler gözüyle bakılmamalı"

Projeye destek veren yorumcu ve sahne sanatçısı Zeliha Sunal ise "Yaklaşık son 4 yıldır çevre için çok ciddi çalışmalar yapıyorum. Çeşitli çevre etkinliklerinde yer alıyorum. Müzik ve çevre benim hayatım. Herkes oturduğu ve yaşadığı yerleri temiz tutarsa her şey zaten çözülmüş olacak ama nasıl olsa temizlerler gözüyle bakılmamalı. Keşke herkes de çöp toplama bilinci olsa, keşke çöplerimizi bir adım öteki çöp kutusuna atabilsek. O bir adımı yürümeye üşenip olduğu yere bırakıyorlar."

Çeşitli etkinlikler yapılacak

Konuşmaların ardından Alanya Belediyesi tarafından hazırlanan açılış pastasını katılımcılarla birlikte kesen Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Kaymakam Nurullah Kaya daha sonra plajda temizlik yaptı. Elindeki aletle plajdaki çöp ve izmaritleri toplayan Belediye Başkanı Yücel, önemli olanın temizlemek değil kirletmemek olduğunu söyledi. 4 gün sürecek proje kapsamında plaj temizliği anket çalışması, plaj temizlik derecesi ölçümü, plajda görünmeyen çöpler etkinliği, izmarit toplama yarışması, mavi bayrak kriterlerini bul oyunu, kırmızı yeşil pankart oyunu ve Zeliha Sunal ile atıksız yaşam atölyesi etkinlikleri yapılacak.

Alanya sahillerinde 68 mavi bayrak dalgalanıyor

Alanya Belediyesi yerel sorumluluğunda 61 otel plajı, 6 halk Belediye plajı ve 1 marina ile Mavi bayrak plajları turizme önemli katkı sağlıyor.

Alanya Plajına Sahip Çıkıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Alanya Plajına Sahip Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da depremzedeler yeni konutlarında yaşamaya başladı
    09:26 Hatay'da depremzedeler yeni konutlarında yaşamaya başladı

    Hatay'ın Payas ilçesinde yapılan TOKİ konutlarına taşınan depremzedeler, yeni evlerinde yaşamanın heyecanını yaşıyor. Abik ailesi, yeni yuvalarında kurban keserek ailelerini ağırladı. Depremzedeler, devlet ve milletin yardımlarından dolayı teşekkürlerini dile getirdi.

  • Mersin'de toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenlik ön planda
    09:23 Mersin'de toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenlik ön planda

    Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, yaz sezonunda yapılacak çalışmalar için toplu taşıma kooperatifleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenliği artırmak için yapılacak düzenlemeler ve önlemler konuşuldu. Vatandaşların memnuniyetini artırmak için geri bildirim mekanizmaları oluşturulması ve sürücülerin eğitimine odaklanılması kararlaştırıldı.

  • Yüksekova'da 5 metreyi bulan karda yol açma çalışmaları sürüyor
    09:20 Yüksekova'da 5 metreyi bulan karda yol açma çalışmaları sürüyor

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde nisan ayına rağmen Doski Vadisi'nde yer alan Bostancık köyüne önceden inen çığdan dolayı 5 metreyi bulan karda yol açma çalışması yapılmaktadır. Hakkari İl Özel İdaresi ve Yüksekova İlçe Özel İdare Müdürlüğü ekipleri, Bostancık köyünün yolunda çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Kepçe boyunu aşan karda ilerlemekte güçlük çeken ekipler, çığ tehlikesine rağmen gece gündüz çalışmalarına devam etmektedir.

  • FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı
    09:19 FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı

    Kayseri'de terör örgütü FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü, hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, firari emniyet müdürünün hücre evinde saklandığını tespit ederek operasyon düzenledi. Şüpheli, polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

  • Edirne'de Yayaya Çarpan Motosiklet Kazası
    09:18 Edirne'de Yayaya Çarpan Motosiklet Kazası

    Edirne'de Atatürk Bulvarı'nda meydana gelen kazada, yolun karşısına geçmeye çalışan bir yayaya çarpan motosikletin sürücüsü ve yaya yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Kazanın güvenlik kamerası tarafından kaydedildiği belirtildi.

  • Kayseri'de DEAŞ Üyesi 5 Kişi Yakalandı
    09:16 Kayseri'de DEAŞ Üyesi 5 Kişi Yakalandı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüttüğü belirlenen terör örgütü DEAŞ üyesi 5 kişi yakalandı. Operasyon sonucunda yakalanan şahısların işlemleri devam ediyor.

  • Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Depremin Merkez Üssüne Gitti
    09:16 Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Depremin Merkez Üssüne Gitti

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu depremin merkez üssüne gelerek incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yazıcıoğlu, 'Durum tespit çalışmaları devam ediyor' dedi.


Advertisement