Alanya Sevgi Izi Alanya'da da Hayat Kurtaracak - Son Dakika
Güncel

Alanya Sevgi Izi Alanya'da da Hayat Kurtaracak

Sevgi İzi Alanya'da da hayat kurtaracak*- ALZAYMIR hastaları ve engellilere yönelik hayata geçirilen Sevgi İzi Projesi Alanya'da da uygulanmaya başladı.

11.02.2017 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sevgi İzi Alanya'da da hayat kurtaracak

*- ALZAYMIR hastaları ve engellilere yönelik hayata geçirilen Sevgi İzi Projesi Alanya'da da uygulanmaya başladı. Hastalar ve engellilerin kaybolduğunda kolay bulunmasını amaçlayan proje kapsamında yakınlarının başvuruda bulunduğu engellilerin koluna özel numaralar dövmeyle işlendi.

Alzaymır hastaları ve engelliler gibi dezavantajlı grupların kaybolmasında kolay bulunabilmesi amacıyla Türkiye genelinde Emniyet Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa Sevgi İzi Projesi başlatıldı. Gazeteci Müge Anlı'nın uygulamaya geçirdiği proje kapsamında alzaymır hastası ya da engelli yakını olan aileler projenin veri tabanını oluşturan 'www.benibuldular.com' adlı internet sitesine giriş yaparak, iletişim ve adres bilgilerinin yer aldığı formu doldurup bir numara alacak. Kaybolmasından endişe duyulan kişinin sol bileğinin üzerine anlaşma sağlanan dövmeciler vasıtasıyla işlenecek numara kayıp kişinin bulmasını kolaylaştıracak.

Projesi Alanya ayağı Kent Konseyi Engelsiz Kent Meclisi ile 'Nordic Tattoo' dövme firması tarafından uygulanmaya başladı. Proje kapsamında dövme stüdyosuna getirilen engellilere veri tabanına ait numaralar ve engellilerin belirlediği bir işaret ücretsiz dövme olarak işlendi.

'DAHA GÜVENLİ VE MUTLU HİSSEDİYORUZ'

Kent Konseyi Engelsiz Kent Meclisi Başkanı Emine Soykan, projenin Türkiye genelinde büyük başarıya ulaştığını belirterek, Alanya'daki engellilerin de projeye dahil olmalarından dolayı kendilerini daha güvenli ve mutlu hissettiklerini söyledi. Başkan Soykan, "Alanya'da 8 engelli çocuğumuzla bu projeye başladık. Çocuklarımız ve ailelerinden istekler geldikçe devam ediyoruz. Bugün ise 3 çocuğumuza daha sevgi izi yaptırdık" dedi.

ÖZEL KOD VERİLİYOR

Alanya Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Mücahit Kaya da "Alzaymır hastaları ve engelliler olmak üzere zihinsel olarak sağlık sorunları yaşayan bireylerin 'benibuldular.com' internet sitesine girerek tüm bilgilerini buraya kaydettiriyoruz. Bunun ardından sistemin bize verdiği kodu bu bireylerin kollarına dövme olarak yaptırıyoruz. Kaybolmaları durumunda da yetkililerin kollarına bakarak bireyin bilgilerine ulaşarak yakınlarını bulmaları sağlanıyor" diye konuştu.

Projenin destekçisi olan Nordic Tattoo sahibi Mehmet Kaçmaz da projede yer almaktan mutlu olduğunu aktarırken, Alanya'daki tüm engelli ve sevgi izi yaptırması gerekenlerin işletmesinde ücretsiz olarak bu hizmetten yararlanabileceğini anlattı.

Alanya Sevgi Izi Alanya\'da da Hayat Kurtaracak
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alanya Sevgi Izi Alanya'da da Hayat Kurtaracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement