Alanya Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışı - Son Dakika
Yerel

Alanya Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışı

Antalya'nın Alanya ilçesinde yapılan, Alanya Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışı'nı, elit erkeklerde Avusturyalı Uwe Hockhenwarter, bayanlarda ise İsviçreli Saner Marselle kazandı.

02.01.2012 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Alanya ilçesinde yapılan, Alanya Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışı'nı, elit erkeklerde Avusturyalı Uwe Hockhenwarter, bayanlarda ise İsviçreli Saner Marselle kazandı.

Uluslararası Bisiklet Birliği'nin (UCI) 2012 yılı faaliyet programında yer alan ve Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) ile Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen Alanya Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışı'nda, 10 ülkeden 19'ü yabancı, toplam 35 sporcu pedal çevirdi.

Alanya'nın dağlık ve ormanlık bölgesi olan Kızılalan'da oluşturulan 6,5 kilometrelik parkurda yapılan sezonun ilk bisiklet yarışında sporcular, 3 kategoride mücadele etti. Yağmurlu havada gerçekleştirilen yarışta bazı sporcular parkurdaki kayalık alanlarda zor anlar yaşadı.

Yarışı elit erkeklerde Avusturyalı Uwe Hockhenwarter 1 saat 33 dakika 54 saniyelik derecesiyle birinci sırada tamamlarken, aynı ülkeden Alexender Gehbauer 1 saat 37 dakika 32 saniye ile ikinciliği ve Portekizli Rosa David Serralheiro da 1 saat 39 dakika 54 saniyelik derecesiyle üçüncülüğü elde etti.

Elit bayanlarda İsviçreli Saner Marselle 1 saat 29 dakika 38 saniyelik süreyle birinci, Alman Ivonne Kraft 1 saat 31 dakika 30 saniyelik süreyle ikinci ve Avusturyalı Lisa Hitterbaver 1 saat 34 dakika 23 saniyelik süreyle üçüncü oldu.

23 yaş altı kategorisinde de Belçikalı Fabricia Mels 1 saat 43 dakika 25 saniyelik dereceyle birinciliği, İtalyan Sarai Pietrov 1 saat 44 dakika 28 saniye ile ikinciliği, aynı ülkeden Bonetto Edoardo ise 1 saat 45 dakika 58 saniye ile üçüncülüğü elde etti.

Yarış sonunda dereceye giren sporcular madalyalarını Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve Alanya Belediyesi Spor Müdürü Saim Kanlı'dan aldı. Emin Müftüoğlu, yaptığı açıklamada, sezonun ilk yarışı olan Alanya Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışı'na yabancı sporcuların yoğun ilgi gösterdiğini ve ikinci yarışın 15 Ocak'ta Gazipaşa'da yapılacağını söyledi.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Alanya Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement