Alaplı'da Arı Ölümleri - Son Dakika
Yerel

Alaplı'da Arı Ölümleri

Alaplı ilçesine bağlı Hasanlı köyünde bal arılarının telef olması üreticileri mağdur etti.

23.12.2015 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alaplı ilçesine bağlı Hasanlı köyünde bal arılarının telef olması üreticileri mağdur etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Rafet Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hasanlı köyündeki arı ölümleriyle ilgili gelen müracaatı incelediklerini belirtti.

"Müdürlüğümüze bağlı bir ekip arıların ölüm sebebini araştırmak için ölen arılardan numune alacak" diyen Yılmaz,  "İncelemenin ardından kesin sonuç belli olur. Başka bir arıcıdan arı ölümüyle ilgili müracaatta bulunan olmadı" ifadesini kullandı.

Alaplı- Gümeli Arıcılar Derneği Başkanı Hüseyin Tosun da konuyu takip ettiklerini vurgulayarak, "Arılar açlıktan ve ya da soğuktan da ölmüş olabilir. Çevremizde az da olsa arı ölümleri oluyor. Detaylı incelenmesi gerekir" dedi.

İlçede 15 yıldır arıcılık yapan Mehmet Türk ise tek geçim kaynağı olan kovanlarındaki arıların yüzde 70'inin telef olduğunu belirtti.

Arıları geçen yıl kredi çekerek devlet desteğiyle aldığını ifade eden Türk, şunları söyledi:

"Fındık bahçesinde yaklaşık 100 kovan arım var. Bunlardan 30 tanesini gecen yıl devlet destekli almıştık. 15 yıldır ilçede arıcılık yapmaktaydım, tek geçim kaynağım arıcılık. Birkaç gün önce 1 gecede yaklaşık 70 kovanım yani yüz binlerce arı telef oldu. Kovanların bir gecede içleri boşaldı. Neden olduğunu tam olarak bilmiyorum. Bir hastalıkta vurmuş olabilir. Ancak birçok köyde aynı şekilde arıları ölen birçok kişinin olduğunu öğrendim. Mağdur durumdayım. Devlet destekli aldığım arıların sayesinde geçimimi sağlıyordum. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne arı ölümleri ile ilgili başvuruda bulundum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Alaplı'da Arı Ölümleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement