Alaplı'da Arıcılık Kursu - Son Dakika
Güncel

Alaplı'da Arıcılık Kursu

Alaplı\'da Arıcılık Kursu

Alaplı Halk Eğitim Müdürlüğü ile Hasanlı ve Küçük Kaymaz köyü muhtarlıklarının iş birliğiyle kadınlara yönelik arıcılık kursu açıldı.

03.02.2017 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alaplı Halk Eğitim Müdürlüğü ile Hasanlı ve Küçük Kaymaz köyü muhtarlıklarının iş birliğiyle kadınlara yönelik arıcılık kursu açıldı.

Hasanlı köyü Muhtarı Recep Tufan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerinde son 5 ayda çeşitli branşlarda 6 kurs açtıklarını söyledi.

Arıcılık kursuna erkeklerin yanı sıra kadınların da ilgi gösterdiğini ifade eden Tufan, şöyle konuştu:

"Köyümüzde 5 ayda kalorifer, avcılık, yangın, deprem ve arıcılık kursları açtık. Önümüzdeki günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen 'Çekmene Can Veren Has Eller' projesini başlatacağız. Arıcılık kursumuza 35 kursiyerimiz katıldı. Bunların içinde 8 kadın kursiyerimizde var. Her türlü kursu Halk Eğitim Müdürlüğümüzün önderliğinde açmaya devam ederek herkesi meslek sahibi yapmak istiyoruz."

Kurs öğretmeni Perihan Taş da arıcılık kursuna katılan kadınlara teşekkür ettiğini belirterek, "Arıcılık kurslarımızda bir ön yargı vardı. Arıcılığı kadınların yapmayacağı düşüncesiydi. Eşini kursa getirmek istemeyenler vardı. Bende erkeklere, devletimizin hanımlara yönelik hibe destekli projeleri olduğunu ve faydalanabileceklerini söyleyerek kadınların kursa katılmalarını sağladım. Çok güzel bir kurs oldu." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alaplı'da Arıcılık Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement