Alaplı'da Tarsim Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Ekonomi

Alaplı'da Tarsim Bilgilendirme Toplantısı

Alaplı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce düzenlenen Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) bilgilendirme toplantısı yapıldı.

15.02.2016 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alaplı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce düzenlenen Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Alaplı Belediyesi Kültür Salonu'ndaki toplantıda konuşan TARSİM Ankara Bölge Müdürü Murat Kaya, 2005 yılında devletin çıkardığı bir kanunla hayata geçirilen TARSİM'in, 2015 yılında 1 milyon 350 bin poliçeye ulaştığını söyledi.

Özelikle Karadeniz bölgesinde 2014 yılında yaşanan don olayından sonra poliçe başvurularında çok ciddi bir artış olduğunu anlatan Kaya, şöyle konuştu:

"TARSİM aslında çiftçinin kuruluşu ve kamu havuzudur. Birtakım insanlarımız sigorta yapmak için parasını koyuyor, devlet de primin yarısını koyuyor, bir kaynak meydana geliyor. Bu kaynak da çiftçinin zararını ediyor. Ankara bölge olarak 42 bin hasar ihbarı aldık. Türkiye genelinde sadece üzümün yanmasından dolayı Manisa ilinde 240 milyon lira ödedik. Sigorta yapmak için tek şart kayıtlı üretici olmak. Denetim önemli. Tarımla ilgili konuların denetimi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, sigortacılıkla ilgili konuların denetimi Sigortacılar Birliği tarafından yapılıyor. Bütün bölgelerde bütün meyveleri sigortalayabiliyoruz. Don ile ilgili primlerde devlet primin üçte ikisini ödüyor."

Toplantıya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Rafet Yılmaz, muhtarlar ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Alaplı'da Tarsim Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement