Alaşehir "Âlâ Akşamlar" İle Işıldayacak! - Son Dakika
Güncel

Alaşehir "Âlâ Akşamlar" İle Işıldayacak!

4 Ağustos -30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "Âlâ Akşamlar" başlıklı yaz etkinliklerinde Ege'nin kadim şehri Alaşehir'e yıldızlar yağacak.

01.08.2017 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alaşehirliler bir yandan açık hava sineması keyfini yaşarken, öte yandan Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray'ı ağırlayacak. Ünleri tüm dünyaya yayılan opera sanatçıları Hakan Aysev ve Levent Gündüz ile yerel ezgileri mırıldanırken, Sunay Akın'ın stand-up gösterisiyle gülümseyecek. Ödüllü ses ve yemek yarışmalarına, konserlere, bağlarda yoga ve meditasyon etkinliğine, çocuklar için bilim atölyesine katılıp, Ediz Hun ve "Traktörünü Satan Bilge" Tanfer Dinler'i selamlayacak.

BAŞKA SÜRPRİZLER DE VAR!

Eşsiz tarihi ve kültürel geçmişi, harika doğası ve başta Sultaniye üzümü olmak üzere özgün ürünleriyle Manisa'nın, Ege'nin ve Türkiye'nin "âlâ" şehri Alaşehir'de bu yaz bir başka güzel geçecek. Alaşehir Belediyesi'nin "Âlâ Akşamlar" başlığıyla 4 Ağustos-30 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştireceği yaz etkinliklerine yıldızlar yağacak.

ALAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. GÖKHAN KARAÇOBAN: "ALAŞEHİRLİLERLE EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE"

Üzümün ve kardeşliğin kenti Alaşehir'de halkın refahının ve mutluluğunun kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, "Göz bebeğimiz Alaşehir'den önce tüm Türkiye'ye, sonra da dünyaya yayılmasını arzuladığımız hayallerimiz var. Bizim heyecanımız bu 'âlâ' şehrin değişimini ve gelişimini sürekli kılmaktır. Âlâ Akşamlar'da hep birlikte el ele, gönül gönüle olacağız" açıklamasında bulundu.

"SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM"IN 40. YILINDA TÜRKAN ŞORAY ALAŞEHİR'DE!

Alaşehir'in ağırlayacağı önemli yıldızlardan biri Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray olacak. Alaşehirliler, açık hava sineması etkinliğinin nostalji gecesinde, vizyona girişinin 40. yılında "Selvi Boylum Al Yazmalım" filmini Türkan Şoray ile birlikte izleme fırsatını bulacak. Ata Demirer'in başrolde olduğu "Olanlar Oldu" ile Tolga Çevik'in başrolü üstelendiği "Sen Benim Her Şeyimsin", bu etkinliğin diğer filmleri olarak göz dolduracak.

SAZLI SÖZLÜ SOHBETTEN YOGA VE ÇOCUK ETKİNLİĞİNE

Yaşayan son kıssahân Neyzen Muharrem Dere, sazlı sözlü gösterisiyle, gazeteci-yazar ve eğitmen Özlem Süyev bağlarda gerçekleştireceği yoga ve meditasyon etkinliğiyle, "Mucit Abla" Elçin Yalçıneli çocuklara yönelik olarak yapacağı bilim ve keşif atölyesiyle Alaşehir'de olacak. Alaşehirli genç müzisyenlerin konseri ise sürpriz bir etkinlik olarak Alaşehir'e hoş tınılar katacak.

ÖDÜLLÜ ŞARKI VE YEMEK YARIŞMALARI

"Âlâ Akşamlar"ın bir başka sürprizi ise müzikle içli dışlı Alaşehirlileri çok sevindirecek olan "Âlâ Sesler Yarışması." Sesine güvenen herkese açık olan bu yarışmanın ardından bir de yemek yarışması hayata geçirilecek. "Üzümlü Lezzetler Yarışması"na elinin lezzetine güvenen her maharetli kadın ve aşçılar katılabilecek.

5 EYLÜL ALAŞEHİR KURTULUŞ GÜNÜ COŞKUSU

5 Eylül Alaşehir Kurtuluş Günü, bu yıl iki güne yayılan etkinliklerle kutlanacak. Bir yandan Cumhuriyet tarihinde ayrı bir yeri olan Alaşehir Kongresi'nin önemine de atıfta bulunan Kurtuluş Sergisi gerçekleştirilirken, öte yandan şair, yazar, araştırmacı ve İstanbul Oyuncak Müzesi'nin kurucusu Sunay Akın harika bir gösteriyle, opera yıldızları Hakan Aysev ile Levent Gündüz ise gala konseriyle Alaşehirlileri selamlayacak.

SOYAK'IN KATKILARIYLA EDİZ HUN VE TANFER DİNLER KONFERANSLARI

Türk Sineması'nın bir başka yıldızı, aynı zamanda biyolog, öğretim görevlisi ve siyasetçi olan Ediz Hun ile "Traktörünü Satan Bilge" unvanıyla tanınan sosyal girişimci Tanfer Dinler, ufuk açıcı konferanslarıyla Alaşehir'de özel bir iz bırakacak. Bu iki konferans, Alaşehir'de jeotermal enerji çalışmaları yapan Soyak'ın özel desteğiyle hayata geçirilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Alaşehir 'Âlâ Akşamlar' İle Işıldayacak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement