Albaraka Türk "Türkiye'nin İlk Tier 1 Sukuku"Nu İhraç Etti - Son Dakika
Güncel

Albaraka Türk "Türkiye'nin İlk Tier 1 Sukuku"Nu İhraç Etti

Albaraka Türk Katılım Bankası, Türkiye'nin ilk Tier 1 vadesiz ilave ana sermaye sukuk ihracını başarıyla tamamladı.

22.02.2018 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Albaraka Türk Katılım Bankası, Türkiye'nin ilk Tier 1 vadesiz ilave ana sermaye sukuk ihracını başarıyla tamamladı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Albaraka Türk Katılım Bankası, Bereket One Ltd. aracılığıyla Türkiye'nin ilk ilave ana sermaye Tier 1 vadesiz sukuk ihracını başarıyla tamamladı. Basel 3 kriterlerine uygun olarak İrlanda Borsasına kote edilen ve Türk katılım bankacılığı sektörü ve sermaye piyasaları için dönüm noktası olan bu işlem, aynı zamanda Türkiye'nin bu alandaki ilk ihracı oldu.

205 milyon dolar meblağlı tahsisli sukuk ihracında müşterek lider yönetici olarak Arab Banking Corporation (B.S.C.), Emirates NBD Capital Limited, Noorbank PJSC, QInvest LLC ve global koordinatör olarak Standard Chartered Bank aracılık etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin ilk katılım bankası olarak, kurumumuzun sektördeki öncülüğünü teyit eden bu yenilikçi sukuk ihracını gerçekleştirmiş olmaktan dolayı büyük bir onur duyuyoruz. Bu başarılı işlem Albaraka Türk'ün Türk bankacılık sektöründeki konumunu daha da güçlendirecek ve Türkiye ekonomisine yaptığımız katkıyı büyüterek, gücümüze güç katacaktır."

Albaraka Türk Hazine ve Finansal Kurumlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Malek Temsah ise "Bu başarılı işlemin Türkiye'de uzun dönemli sermaye ihtiyacının karşılanması için üretilen yenilikçi enstrümanlara çok iyi bir örnek olmasını umut ediyorum. İnanıyorum ki bu işlem aynı zamanda Basel 3 uyumlu karma enstrümanların ihracının faydalarını görmemizi sağlayacak ve bu tür enstrümanların Türk bankacılık sektörü için önemli bir sıçrama tahtası işlevini görmesi için bir vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Albaraka Türk 'Türkiye'nin İlk Tier 1 Sukuku'Nu İhraç Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kırmızı orman karıncaları biyolojik mücadele için nakledildi
    17:04 Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kırmızı orman karıncaları biyolojik mücadele için nakledildi

    Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kırmızı orman karıncaları, orman zararlılarına karşı biyolojik mücadele amacıyla Narlısaray Orman İşletme Şefliğine taşındı. Karıncalar, özel sandıklara konularak yeni yuvalarına yerleştirildi ve beslenmeleri için toz şeker döküldü. Nakil operasyonuna Vezirköprü Orman İşletme Müdür Yardımcısı ve Narlısaray İşletme Şefi de katıldı.

  • Mersin'de posta dağıtıcıları milli takım için yarıştı
    17:03 Mersin'de posta dağıtıcıları milli takım için yarıştı

    Mersin PTT Başmüdürlüğü koordinatörlüğünde düzenlenen PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması'na 7 ilden 34'ü kadın 124 posta dağıtıcısı katıldı. Yarışmada erkeklerde Teyfik Erçetin, kadınlarda ise İlknur Uçar birinci oldu. Başarılı olan posta dağıtıcıları Türkiye finalinde mücadele edecek.

  • Balıkesir Ayvalık'ta 29 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı
    17:01 Balıkesir Ayvalık'ta 29 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde jandarma ekipleri tarafından 29 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı. Ayvalık ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 2 organizatör hakkında adli ve idari işlem başlatılırken, bir otomobile de el konuldu.

  • Kuşadası Belediyesi Adabahçe'de Yaz Hazırlıklarına Devam Ediyor
    17:00 Kuşadası Belediyesi Adabahçe'de Yaz Hazırlıklarına Devam Ediyor

    Kuşadası Belediyesi tarafından tarımsal üretimi geliştirmek ve tüketicilerin sağlıklı gıdaya aracısız ulaşmasını sağlamak amacıyla yaşama geçirilen Adabahçe'de yaz hazırlıkları sürüyor.

  • Marmaris Belediyesi Ketenci Deresi'nde Temizlik Çalışması Yaptı
    17:00 Marmaris Belediyesi Ketenci Deresi'nde Temizlik Çalışması Yaptı

    Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri ekibi, Ketenci Deresi'nde meydana gelen çamurları ve atılan çöpleri temizledi. Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle ilçenin birçok noktasında kapsamlı temizlik çalışması başlatıldı.

  • Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda derece yapan sporcu Cizre'de çiçeklerle karşılandı
    16:58 Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda derece yapan sporcu Cizre'de çiçeklerle karşılandı

    Hırvatistan'da düzenlenen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 57 kiloda mücadele eden Cizre Fen Lisesi öğrencisi Pınar Benek, üçüncülük elde etti. Şırnak'a dönen Benek, ailesi, antrenörü ve kulüp başkanı tarafından çiçeklerle karşılandı. Benek, hedefinin 5 ay sonra yapılacak olan Dünya Şampiyonası'nda şampiyon olmak olduğunu belirtti. Antrenör Budak ise Pınar Benek'ten Dünya Şampiyonluğu beklediklerini ifade etti.

  • Adıyaman'da otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı
    16:57 Adıyaman'da otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı

    Adıyaman'da meydana gelen kazada, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada yaralanan 2 kişi hastaneye kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlandı
    16:57 Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlandı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Turizm Haftası ilçe protokolünün de katılımıyla kutlandı. Etkinlikte, turizmin önemi vurgulandı ve turizm etkinliklerinin çeşitlendirilmesi gerektiği belirtildi.


Advertisement