Albay Ali Öz Hakkında Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Dava Reddedildi - Son Dakika
Güncel

Albay Ali Öz Hakkında Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Dava Reddedildi

Albay Ali Öz Hakkında Ağır Ceza Mahkemesi\'ndeki Dava Reddedildi

Mahkeme heyeti, Albay Öz'ün iki ayrı mahkemede aynı suçtan yargılanmasının mümkün olmadığını belirterek davanın reddine karar verdi.

17.05.2011 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinde ihmali olduğu iddiasıyla 7 askerle birlikte Trabzon 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde görevi ihmal suçlamasıyla yargılanan dönemin İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz hakkında Trabzon 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde aynı suçlamayla açılan davaya devam edildi. Mahkeme heyeti, Albay Öz'ün iki ayrı mahkemede aynı suçtan yargılanmasının mümkün olmadığını belirterek davanın reddine karar verdi.

Davanın bugün görülen 5'nci duruşmasında Ali Öz'ün avukatı Ali Sürmen ile Dink ailesinin avukatları Ergin Cinmen, Hakan Bakırcıoğlu ve İsmail Cem Halavut hazır bulundu. Duruşmada söz alan avukat Ergin Cinmen, Sulh Ceza ve Ağır Ceza Mahkemelerinde görülen iki davanın birleştirilmesi ve Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesi gerektiğini söyledi. Cinmen, "Sulh Ceza Mahkemesi'nde sanığa isnat edilen fiil ile bu dosyada sanığa isnat edilen fiil aynıdır. Tam 8 aydır bu sonucu bekledik. Bazı belgelerin Ulusal Yargı Ağı Projesi'nden (UYAP) alınması mümkündür. Mahkeme birleştirme talebini reddeder ve dava ret ile sonuçlanırsa uzayacaktır. Sulh Ceza Mahkemesi karar verdiğinde ise Yargıtay bu kararı bozacaktır. Çünkü Ali Öz'ün Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması gerekiyor" dedi.

ALİ SÜRMEN: DAVA REDDEDİLSİN

Sanık Ali Öz'ün avukatı Ali Sürmen ise, duruşmada bu konulara ilişkin gerekli yazılı ve sözlü beyanlarda bulunduklarını belirterek, davanın CMK 223/7. maddesi gereğince reddine karar verilmesini talep ettiklerini ifade etti.

DAVA REDDEDİLDİ

Mahkeme heyeti dosyayı inceledikten sonra, Sanık Ali Öz hakkında aynı fiil nedeniyle Trabzon 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde yürütülen dava bulunduğundan ve aynı fiil nedeniyle bir kişinin iki kez mahkeme önüne çıkmasının mümkün olmadığından açılan bu davanın CMK 223/7. maddesi gereğince reddine karar verdi.

HALAVUT: DİNK DAVASINDA ADALET TECELLİ ETSİN

Açıklanan karar sonrası Adliye çıkışında basın mensupların bir açıklama yapan Avukat İsmail Cem Halavut, böyle bir karar beklediklerini belirterek, açıklanan kararı gözden geçirip itiraz konusunda karar vereceklerini dile getirdi. Dink davasında adaletin bir an önce tecelli etmesi gerektiğini belirten Halavut, şöyle konuştu:

"Sanık Ali Öz'ün jandarma Komutanı olması gerekçesiyle Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması gerekiyordu. Fakat Ağır Ceza Mahkemesi, hem birleştirme talebini, hem de davayı reddetti. Bundan sonra hukuki değerlendirmeyi yapıp gerekli başvurumuzu yapacağız. Hrant Dink davasında adaletin bir an önce tecelli etmesi çok önemli. Temyiz edip etmemeyi değerlendirceğiz ama temyiz edebiliriz. "

DAVANIN GEÇMİŞİ

Hrant Dink'in öldürülmesi ardından başlatılan soruşturma kapsamında dönemin Trabzon Jandarma Komutanı Albay Ali Öz ve istihbarat şubesinde görevli 7 asker hakkında, TCK'nın 257/2'inci maddesi gereğince 'Görevi ihmal' suçundan 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Dava sürerken Adalet Bakanlığı'nın suç duyurusu üzerine Rize Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hazırlanan dosya ile Trabzon 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde de Albay Ali Öz hakkında yine 'görevi ihmal' suçlamasıyla ikinci bir dava daha açılmıştı. - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Albay Ali Öz Hakkında Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Dava Reddedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement