Albay Kuş Prömiyerle 'Merhaba' Dedi - Son Dakika
Yerel

Albay Kuş Prömiyerle 'Merhaba' Dedi

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (abt), Sezonun Yeni Oyunu Olan 'Albay Kuş'un Prömiyeri ile Tiyatro Severlere Perde Açtı

22.01.2011 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT), sezonun yeni oyunu olan 'Albay Kuş'un prömiyeri ile tiyatro severlere perde açtı. ABT oyuncuları, Bulgar yazar Hristo Boytchec'in 'Albay Kuş' adlı oyunun prömiyerini Büyükşehir Kültür Salonu'nda gerçekleştirdi. Devlet Tiyatrosu'ndan Murat Sarı'nın yönettiği oyun, olaylar içinde kimin deli kimin akıllı olduğunu irdeliyor. Oyuncular, tiyatro severler tarafından oyun sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı. Orijinalinde 6 deli karakteri ile geçen oyun, yönetmen Murat Sarı tarafından derinlik kazanması adına 3 deli karakteri daha eklenerek farklı bir boyutta ilerliyor.

Cenap Aydınoğlu, Deniz Şen, Erdal Güven, Talat Turhan Türkeli, Hasibe Özgür, Mustafa Doğan Ayhan, Hüseyin Yirik, Murat Ercanlı, Bülent Patoğlu ve İlhan Örenel'in rol aldığı 'Albay Kuş'un dekor tasarımını Devlet Tiyatrosu'ndan Murat Gülmez'e, müzik düzenlemeleri İhsan Kılavuz'a, ışık Özkan Sezer ve Özgür Dokuyucu'ya, kostüm ise Gizem Karasu'ya ait.

Albay Kuş, Bosna Savaşı sırasında hiçbir şeyin olmadığı, manastırdan bozma bir psikiyatri kliniğinde, kaderlerine terk edilmiş 9 deli, yine onlar kadar ilginç bir doktorun etrafında gelişen hikayeyi anlatıyor. Delilerin, bir sabah manastırın bahçesine düşen yardım sandığından çıkan askeri üniformaları ısınılalım diye giydikten sonra, üniformaların onlarda yarattığı kimlik değişimini traji-komik dille ele alıyor.

(FÜ-YLZ) - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Albay Kuş Prömiyerle 'Merhaba' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement