Albayrak'a Ait Olduğu Öne Sürülen Maillerin Yayımlanması Davası - Son Dakika
Güncel

Albayrak'a Ait Olduğu Öne Sürülen Maillerin Yayımlanması Davası

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a ait olduğu ileri sürülen maillerle ilgili haber ve paylaşımlarıyla terör örgütlerinin propagandasını yaptıkları iddiasıyla 3'ü tutuklu 6 sanığın yargılanmasına başlandı.

24.10.2017 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a ait olduğu ileri sürülen maillerle ilgili haber ve paylaşımlarıyla terör örgütlerinin propagandasını yaptıkları iddiasıyla 3'ü tutuklu 6 sanığın yargılanmasına başlandı.

İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Haber Müdürü Ömer Çelik, Diken eski editörü Tunca Öğreten, Birgün Gazetesi çalışanı Mahir Kanaat ile tutuksuz sanıklar Derya Okatan, Eray Sargın, Metin Yoksu ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada kimlik tespitinin ardından sanık savunmalarına geçildi.

Savunma yapan tutuksuz sanık Derya Okatan, torba bir iddianame ile karşı karşıya olduklarını öne sürerek, kamuyu ilgilendiren mailleri haberleştirdiklerini iddia etti.

Eray Sargın da yasal bir derneğin WhatsApp ve Twitter grubunda bulunmasının normal olduğunu, olayın haber niteliği taşıdığını, gazetecilik faaliyetlerinin engellendiğini savundu.

Tutuklu sanık Ömer Çelik ise talebi üzerine tercüman aracılığıyla Kürtçe yaptığı savunmasında tahliyesini ve beraatını istedi.

Tutuklu sanık Mahir Kanaat de iddianamede geçen söz konusu sohbet grubunu kendisinin kurmadığını iddia ederek, "Redhack grubu kendi kurduğunu ve kendi istediği gazetecileri eklediğini açıkladı. İsteğim dışında eklendim. Berat Albayrak ile ilgili mailleri indirmedim." şeklinde savunma yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, avukatı Ferah Yıldız aracılığıyla davaya katılma talebinde bulundu.

Sanıkların savunmasının ardından görüşünü açılayan duruşma savcısı, tutuklu sanıklardan Ömer Çelik'in tahliyesini, Mahir Kanaat ve Tunca Öğreten'in tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Sanık avukatları da müvekkillerinin tahliyelerine ilişkin talepte bulundu.

Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Ömer Çelik'in tahliyesine, Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat'in bu hallerinin devamına karar verdi. Heyet, tutuksuz sanıklar hakkında verilen adli kontrol tedbirlerinin devamını kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak'ın suçtan zarar görme ihtimaline binaen davaya katılma talebini kabul etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Albayrak'a Ait Olduğu Öne Sürülen Maillerin Yayımlanması Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement