Alev Alatlı: Putin Halkını Dolduruşa Getirdi - Son Dakika
Güncel

Alev Alatlı: Putin Halkını Dolduruşa Getirdi

Alev Alatlı: Putin Halkını Dolduruşa Getirdi

"Putin, Yeltsin'in koltuğuna demokrasiyle değil, şantajla oturdu.

14.12.2015 16:38  Güncelleme: 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

A Haber'de Toplumsal Hafıza programına katılan Alatlı, Boğaz'da Rus savaş gemisinin geçişi sırasında verilen "füze" fotoğrafıyla ilgili de "O kadar komik ki, Allah bilir alkollüler."dedi.

PUTİN HALKINI DOLDURUŞA GETİRDİ

Putin, halkını tabiri caiz ise dolduruşa getiren bir Putin. Çok da fazla ciddiye almamak gerektiği gibi bir sonuç çıkarıyorum ben.

PUTİN ŞANTAJLA GELDİ

Putin gelip Yeltsin'den bu işi devir aldığı zaman demokratik yolla almadı, şantaj ile aldı. Bunu da bilmeyen yoktur, 'Sen artık ufak ufak istifa et'e gitti bu iş, adam da etti.

RUSYA'DA BİR SALLAPATİLİK VAR

'Neye küstü çocuk' dedim. Bir şeyden alınmış, neye alınmış diye hakikatten merak ettim. Rus uçakları Letonya, Estonya, Danimarka vs. girip çıkıyorlar. Bir sallapatilik var bir yandan da. Eğer hakikaten bu sallapatilikten dolayı bunlar daldıysa, ve biz de bu tepkiyi gösterirsek o da küsmüş olmasın.

PUTİN, ORDUSUNA HAKİM DEĞİL

Putin söylendiği kadar hakim değil ordusuna onu biliyorum. Ruslar her zaman insan odaklıdır savaşları da. Stalingrad savunmasında 15 milyon adam öldü. 7 kişiye bir tüfek düştüğünü anlatırlar, 6 kişi ölecek ki sizin elinize bir tüfek geçecek. İnsan hayatına çok az değer veren bir karamsar yapı var. Böyle zannettiğimiz kadar, dakik, hassas, ince ayar ulusu değil. Pekala da bir şeyin üzerinden yanlışlıkla geçmiş olabilirler.

RUSYA'NIN EKONOMİSİ ÇOK KÖTÜ

G-20 toplantısında bir bozuldu bu adamcağız. Onu gözünde gördüm. Tayyip Bey'in sükunetine güvendiğini de düşünüyorum açıkçası. Kendi halkının dikkatini başka yere çekti. Unutmayalım çok kötü ekonomisi Rusya'nın. 1998'deki büyük krizde petrol 10 dolara kadar inmişti. Bugün yine inmiş. O zamanın 10 doları bugünlerin 20 doları falan yapar. Bu büyük bir felakettir. İyi yapmıyor, bize düşecek sakinleştirmek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Alev Alatlı: Putin Halkını Dolduruşa Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement