Alevi Birlik Mitingi" 8 Şubat'ta Kadıköy'de Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Alevi Birlik Mitingi" 8 Şubat'ta Kadıköy'de Yapılacak

Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Vakıfları Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ile Eğitim ve Birlik Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) tarafından 8 Şubat'ta Kadıköy'de "Laik, Bilimsel, Anadilinde Eğitim ve Demokratik Yaşam için Dayanışma ve Birlik Mitingi/Alevi Birlik Mitingi" yapılacak.

04.02.2015 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Vakıfları Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ile Eğitim ve Birlik Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) tarafından 8 Şubat'ta Kadıköy'de "Laik, Bilimsel, Anadilinde Eğitim ve Demokratik Yaşam için Dayanışma ve Birlik Mitingi/Alevi Birlik Mitingi" yapılacak.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Kadıköy İskelesi'nde yaptığı basın açıklamasında, 12 Eylül askeri darbesi sonrasında uygulanmaya başlanan zorunlu din dersi uygulamasının devam ettiğini söyledi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin zorunlu din dersinin din ve vicdan özgürlüğünün ihlali yönünde karar verdiğini, Danıştay'ın da benzer kararları bulunduğunu ifade eden Karaca, "Ancak yargı kararlarına rağmen, gerekli adımların bugüne kadar atılmamış olması düşündürücüdür. Okullarda zorunlu din derslerinde okutulan İslam, Sünni mezhebinin kurallarıdır. Bu nedenle bütün din ve inanışlar, öğrencilere eşit mesafede tanıtılmamakta, bu durum eşit olmayan ve ayrımcı uygulamaların ortaya çıkmasına neden olmaktadır" diye konuştu.

"Laik eğitimin, bazı çevrelerin iddia ettiği gibi 'dinsizlik eğitimi' olmadığını" anlatan Karaca, laikliğin, inançlara ve onların varlığına dayalı bir kavram olduğunu kaydetti.

Kamuran Karaca, "Bu nedenle laik eğitimin dinsizliğe, ateizme davetiye çıkaracağını savunanlar, toplumsal yaşamın tüm alanlarında dini kuralların egemen olmasını isteyen, kendi inançlarını tüm topluma dayatmaya çalışan, farklı inanç ve düşüncelerin varlığına ve yaşamasına tahammül edemeyenlerdir. Bizler, değişik din, mezhep, inanç ve dünya görüşünden insanların gerçek anlamda, 'eşit yurttaş' olarak kabul edilmesi, devletin bütün inançlara eşit mesafede ve tarafsız olması yönündeki taleplerimizde ısrarcıyız" ifadelerini kullandı.

Karaca, benzer taleplerini 8 Şubat Pazar günü Kadıköy Meydanı'nda düzenleyecekleri mitingde dile getireceklerini belirtti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alevi Birlik Mitingi' 8 Şubat'ta Kadıköy'de Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement