Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi'nin Yeni Başkanı Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi'nin Yeni Başkanı Belli Oldu

Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi\'nin Yeni Başkanı Belli Oldu

Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi’nin 7. olağan genel kurul toplantısında, üyelerin büyük çoğunluğunu alan Haydar Yurdakul başkan seçildi.

12.11.2018 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi'nin 7. olağan genel kurul toplantısında, üyelerin büyük çoğunluğunu alan Haydar Yurdakul başkan seçildi.

Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi, olağan genel kurul toplantısı İzmir Büyükşehir Belediyesi Selçuk Kültür Merkezinde (Cemevi) gerçekleştirdi. İki Liste ile gidilen seçimlerin divan başkanlığını; Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Örgütlerden Sorumlusu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Bölge Sorumlusu Hüseyin Göner; divan üyeliğini ise Yaşar Aydın, Canan Boztepe, Umman Şen, Alevi Kültür Dernekleri Buca Şubesi Başkan Yardımcısı Demir Ali İlhan yaptı.

246 üyesi bulunan derneğin, 137 üyenin katılımı ile gerçekleşen genel kuruluna çok sayıda sendika ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı. Seçimlere sarı liste ile giren Haydar Yurdakul ve ekibi, 105 üyenin oyunu alarak derneğin yeni Başkanı oldu. Öte yandan seçimlere beyaz liste ile giren Hüseyin Yaman ise 33 ay aldı.

Bu önemli görevde hiçbir ayrım ve ayrıcalık yapmadan hizmet edeceğine söz veren yeni Başkan Haydar Yurdakul, "Hacı Bektaşi Veli pirimizin dediği gibi; 'her ne ararsan kendinde ara'. Şahı Merdan İmam Ali'nin dediği gibi; 'kötü ve kem söz kişinin aynasıdır'. Bizler tüm kötülüklerden ve dedikodulardan uzak duracağız. Bu bir bayrak yarışıdır. Bugün demokrasinin meydanı; ama her şeyden önce ilmin irfanın aynası İmam Ali'nin meydanı. Bu meydanda elimize kolumuza dilimize sahip çıkmak zorundayız. Bizler; bir tarihe, bir süreğe, bir yola sahip çıkmak istiyoruz. 'Benim davam divana kalsın' diyen Pir Sultan'ın torunları olarak bu divanın uhrevi bir divan olmadığını dünyevi bir divan olduğunu göstermek adına derneklerimize sahip çıkmak zorundayız" - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi'nin Yeni Başkanı Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da Başlıyor
    11:09 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da Başlıyor

    Türkiye Cimnastik Federasyonu tarafından düzenlenen Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası yarın Antalya'da başlıyor. İbrahim Çolak Cimnastik Salonu'nda gerçekleştirilecek organizasyona 27 ülkeden 108 sporcu katılacak. Türkiye'yi erkeklerde 9, kadınlarda ise 5 sporcu temsil edecek.

  • Tekirdağ'da Jandarma Uyuşturucu ve Ruhsatsız Tabanca Operasyonları Yaptı
    11:08 Tekirdağ'da Jandarma Uyuşturucu ve Ruhsatsız Tabanca Operasyonları Yaptı

    Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde Jandarma ekipleri, uyuşturucu madde ve ruhsatsız tabanca bulunduran şüphelilere yönelik operasyonlar düzenledi. Muratlı'nın Yeşilsırt Mahallesi'nde bir kişinin üzerinde uyuşturucu madde ve sentetik haplar ele geçirilirken, Aşağısevindikli Mahallesi'nde ise bir şahsın üzerinde ruhsatsız tabanca bulundu. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Balıkesir'de dolandırıcılar koyun satışıyla vatandaşları dolandırdı
    11:06 Balıkesir'de dolandırıcılar koyun satışıyla vatandaşları dolandırdı

    Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde ileri tarihli EFT işlemi yaparak vatandaşlardan koyun satın alan dolandırıcılar, satın alma işlemi bitince EFT'yi iptal ederek kayıplara karıştı. Jandarma ekipleri, dolandırıcıları yakaladı.

  • 2023 Yılında Emekli Olanların Çoğunluğu SSK'lılar
    11:06 2023 Yılında Emekli Olanların Çoğunluğu SSK'lılar

    Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, EYT düzenlemesinden en çok SSK'lı çalışanların yararlandığını belirterek, 2023 yılında emekli olan 2 milyon yüz 193 bin kişinin yaklaşık 1 milyon 925 bin SSK'lı olduğunu ifade etti. Karakaş ayrıca, 2025 ocak ayına kadar 1 milyondan fazla EYT'linin daha emekli olabileceğine dikkat çekti.

  • Erzincan'da 285 Adet Sentetik Hap Ele Geçirildi, 1 Kişi Tutuklandı
    11:06 Erzincan'da 285 Adet Sentetik Hap Ele Geçirildi, 1 Kişi Tutuklandı

    Erzincan'da yapılan çalışmalarda, K.E. ve M.D. isimli şüpheli şahısların araç ve ikametlerinde yapılan aramada toplam 285 adet sentetik ecza maddesi ele geçirildi. M.D. isimli şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilirken, K.E. hakkında işlemler devam etmektedir.

  • Avrupa'nın en büyük NATO üssü neden Romanya'da kurulacak?
    11:05 Avrupa'nın en büyük NATO üssü neden Romanya'da kurulacak?

    Romanya'da 2040 yılına kadar Avrupa'nın en büyük NATO üssünün kurulması planlanıyor. Romanya Hava Kuvvetleri 57. Üssü-Mihail Kogalniceanu genişletilecek ve yaklaşık 2,5 milyar avro harcanacak. Bu üste 10 bine kadar NATO askeri ve aileleri aynı anda kalabilecek. ABD, Romanya'yı NATO şemsiyesi altında merkez olarak kullanıyor ve üssün Karadeniz sahası ile Rusya ve Türkiye gibi ülkeleri izlemek için kullanıldığı düşünülüyor.


Advertisement