Alevi ve Sünniler Cem Evinde Buluştu - Son Dakika
Güncel

Alevi ve Sünniler Cem Evinde Buluştu

Alevi ve Sünniler Cem Evinde Buluştu

Adıyaman'ın Kahta İlçesindeki cem evinde düzenlenen aşure programında Aleviler ile Sünniler birlikte dua etti.cem evinde okunup akşam namazı cem evinde kılındı.

25.11.2012 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Kahta İlçesindeki cem evinde düzenlenen aşure programında Aleviler ile Sünniler birlikte dua etti. Akşam ezanı

cem evinde okunup akşam namazı cem evinde kılındı. Kahta Belediyesi, İlçe Müftülüğü ve Bağlar Mahallesi Muhtarlığı tarafından aşure programı düzenlendi. Bağlar Mahallesi'nde bulunan cem evinde düzenlenen programa AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Kahta Kaymakamı Metin Esen, Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, İlçe Müftüsü Burhan Barut, Emniyet Müdürü Ercan Eser, Alevi Dedesi Ali Büyükşahin, alevi dernekleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Programda Kerbela vakası ve aşure ile ilgili konuşmalar yapılıp ilahiler okundu. Okunan ilahilerde gözyaşları sel olup aktı. Programın açılış konuşmasını Alevi Dedesi Ali Büyükşahin yaptı.

İlçe Müftüsü Burhan Barut da konuşmasında, Kerbela'da yaşanan vakaya dikkat çekerek Hz. Hüseyin ve beraberindekilerin katledilmesinin herkesin içinde bir yara açtığını söyledi.

Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı ise aşure programını cem evinde düzenlemenin kardeşlik açısından herkese güzel bir mesaj verdiğini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından ilahiler okundu. Kerbela'da yaşanan acının anlatıldığı ilahiler herkesi duygulandırdı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Alevi ve Sünniler Cem Evinde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement