Ali Ay, Spor Lisesi Projesi İçin İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Spor

Ali Ay, Spor Lisesi Projesi İçin İncelemelerde Bulundu

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, yapılması planlanan spor lisesi projesi için "En sonunda hayallerimiz gerçekleşti.

14.05.2018 20:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa spor Kulübü Başkanı Ali Ay, yapılması planlanan spor lisesi projesi için "En sonunda hayallerimiz gerçekleşti. Okulun yanına da konaklama tesisi yapılacak. Eğitim kısmı Milli Eğitim Bakanlığına verilecek." ifadelerini kullandı.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Ali Ay, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursaspor Kulübü Genel Müdürü Erhan Başoğlu, Spor Toto Teşkilatı Hukuk Müşaviri Sercan Mumcu ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necdet Sezer ve beraberindekiler, Bursaspor'un altyapı oyuncularının yetiştiği Vakıfköy Orhan Özselek Sosyal Tesisleri'ne yapılması planlanan spor lisesi için incelemelerde bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen kulüp başkanı Ay, proje için öncelikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a teşekkür ettiğini belirtti.

Projeyle hayallerinin gerçekleştiğini ifade eden Ay, şunları kaydetti:

"En sonunda hayallerimiz gerçekleşti. Okulun yanına da konaklama tesisi yapılacak. Eğitim kısmı Milli Eğitim Bakanlığına verilecek. Tüm masraflar onlara ait olacak. Bu projede bize destek olan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demiören'e de ayrıca teşekkür ederim. Benim ve Bursalıların hayaliydi. Milli Emlak'tan bir yer daha alacağız. Oraya da Bursaspor kolejini kurmak için girişimlere başlayacağız."

Beklentilerinin çok fazla olduğunu aktaran Ay, "Bursaspor'un altyapıdan en az 4-5 futbolcusunu kadroda tutması lazım. Şampiyonluk öyle geldi. Böyle projeler için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Allah utandırmasın. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik." değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de projenin gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti vurgulayarak, "Bursaspor, geçmişte olduğu gibi sporcu fabrikası olmaya devam edecek. Yıldırım'ı spor şehir yapmak için çabalıyoruz. İlçemizde böyle bir spor lisesinin olması çok önemli. Bursaspor'un marka değeri de daha çok artacak." şeklinde görüş belirtti.

Yapılması planlanan okul ve tesis 22 bin metrekare alana sahip. Konaklama bölümünde 120 oda, çok amaçlı salon, hobi odası, etüt odası, yüzme havuzu, iki sauna, şok havuzu, iki süs havuzu, fizyoterapi salonu ve soyunma odaları bulunacak.

Lise bölümü ise 230 kişilik spor salonu, 16 derslik, kimya ve fizik laboratuvarları, yemekhane ve idari bölümlerden oluşacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Ali Ay, Spor Lisesi Projesi İçin İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement