Ali Çetinbaş, Demokrasi Nöbeti Tutan Tavşanlılılar'a Hitap Etti - Son Dakika
Yerel

Ali Çetinbaş, Demokrasi Nöbeti Tutan Tavşanlılılar'a Hitap Etti

Ali Çetinbaş, Demokrasi Nöbeti Tutan Tavşanlılılar\'a Hitap Etti

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda, 15 Temmuz gecesi başlayan demokrasi nöbeti, 6. gecesinde de yoğun bir katılımla devam ediyor.

21.07.2016 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda, 15 Temmuz gecesi başlayan demokrasi nöbeti, 6. gecesinde de yoğun bir katılımla devam ediyor. Meydanı dolduran vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'tamam' diyeceği güne kadar meydanlarda ve sokaklarda darbeye tepki göstereceklerini dile getirdiler.

Demokrasi nöbetinin 6. Gecesinde, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş ve eski AK Parti Kütahya milletvekili Hasan Fehmi Kinay, sivil toplum kuruluşlarından Kütahya Amatör spor Kulüpleri Başkanı Murat Cengiz, Avcılık ve Atıcılık Kulübü Başkanı adına avcı doktor Mehmet Şahmaran, İlim Yayma Dernek Başkanı Yusuf Akyol Tavşanlı halkına seslendi.

Demokrasi nöbetinin 6. Gecesinde Tavşanlı'da meydanları dolduran halkla gurur duyduğunu söyleyen Kinay konuşmasında; "Türkiye elbette ki birçok şey yaşadı, biliyorsunuz ki bu hadise bu eylem darbe girişimi Türkiye büyük bir provokasyonla karşılaştı. 6. Geceye rağmen bu meydanı hınca hınç dolduran Tavşanlılı kardeşlerimle durur duyuyorum. Allah sizlerden razı olsun. Aktif bir milletvekili olmamama rağmen ilçe başkanımızın daveti üzerine bugün buraya intikal ettim. TBMM'ni bombalayan harp akademisini dereceyle bitirmiş bir pilot. Ama o içinde nasıl bir kimlik taşıyorsa? O nasıl bir ruha sahipse bunu anlamak mümkün değil. Kendi vatandaşını bombalıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bundan daha büyük zenginlik olur mu?" İfadelerini kullandı.

Çetinbaş: Hesabı sorulacak

Tavşanlı halkının büyük coşkusuyla kürsüye çıkan Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş halka seslendi. Çetinbaş, "Yaptığınız fedakarlığı hiç unutmayacağım, hanım kardeşlerimi çocuklarını evde bırakıp gecenin yarısı sokağa taşanları, genç kardeşlerimi Tavşanlının yiğit adamlarını ben hiç unutmayacağım, sabaha karşı 4'te Kütahya merkezde asfalta serdiği bir kartonda küçük çocuğu uyutan anayı onların başında bekleyen babayı ben hiç unutmayacağım. Baba 'sen eve dönmesen ne olur, bizimle ilgilenmesen ne olur?' diyen çocukları hiç unutmayacağım. İfade edecek söz bulamadığım kıymetli kardeşlerim bu işleri ne kadar iyi yaptığınızı biraz önce söyledim. Şimdi başka işleri, başka zararlı işleri iyi yapanlar var. FETÖ terör örgütü ve hainleri onlara sesleniyorum. Siz en iyi yapansınız, bu milletin çocuklarını bu millete hain olmak üzere yetiştirir, vesayet sistemi odağını en iyi siz yaparsınız. Bu milletin çocuklarına bu milletin topuyla, tankıyla, savaş uçağı ile yine bu milletin çocuklarını kendi menfaatleriniz için siz iyi vurdurursunuz. Şimdi bu savaş uçağını kullanan pilot var ya, bu boğaz köprüsünde tankla yolları kapatıp sivil halka bacılarımıza, çocuklarımıza, ateş etmekten kaçınmayan bu tankın içindeki uzman var ya, siz bu millete karşı hiç borçlanmadınız mı? Çocukluğunuzdan beri okuduğunuz okullarda, yaşadığınız şehirlerde, kendi içinizde çocuklarınıza, bacılarınıza onların güvenliği ile alakalı duyduğunuz hissiyatı bu millet size vermedi mi? Siz nasıl bir hainsiniz? Şunu açıkça ifade edeyim; böyle bir ihaneti, bırakın insanları, hayvanlar bile yapmaz. Cumhurbaşkanım ifade etti. Artık söyleyecek sözünüz yok. Meydana çıkacak yüzünüz yok. Ananızın bacınızın karınızın arkadaşınızın yüzüne bakacak durumunuz yok. Siz öyle zebilsiniz ki şimdi saklanıyorsunuz, kaçıyorsunuz. Duruma bakarsan Tavşanlı'da hiç FETÖ'cu yok. Bunların hareketlerine bakarsan Kütahya merkezde hiç FETÖ'cu yok. Sen onu benim külahıma anlat. Ben eminim ki hesabı sorulacak. Herkes hak ettiğini yaşayacak. Bu milletin çocukları için nasıl düşünüyorsa öyle oynayacağız. Adi olanlar, şerefsiz olanlar bu milletin huzurunda zebil olmaya, yerin altında olmaya mahkümdurlar. Buradan Mülayim Dede'ye, Ekmekçi Dede'ye, Şaban Dede'ye ve bu topraklarda yatan tüm Alperen'lere ve torunlarına selam. Tunçbilek'e, Tepecik'e, Kuruçay'a, Balıköy'e, Yeni Mahalle'ye, Moymul'a, Ulu Cami Mahallesi'ne ve 86 köyümüze, köylümüze selam. Darbeye canıyla kanıyla yüreğiyle karşı koyan 241 vatan ve demokrasi şehidine rahmet ve selam" dedi.

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, demokrasi nöbetine destek veren siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyelerine, meydanlarda nöbet tutan vatandaşlara teşekkür etti.

ASKF Başkanı Murat Cengiz, Tavşanlı spor kulüpleri ile birlikte yoğun bir katılım sağladıklarını büyük bir fedakarlık ve özveri gösteren, yürüyüşe katılan kulüp başkanlarına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından mehter gösterileri yer aldı. (Tİ - EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ali Çetinbaş, Demokrasi Nöbeti Tutan Tavşanlılılar'a Hitap Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement