Ali Gaffar Okkan Anma Paneli Gerçekleşti - Son Dakika
Yerel

Ali Gaffar Okkan Anma Paneli Gerçekleşti

Ali Gaffar Okkan Anma Paneli Gerçekleşti

24 Ocak 2001’de uğradığı silahlı saldırı sonucu, 5 polis memuruyla birlikte şehit olan Diyarbakır eski Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan için anma paneli gerçekleşti.

24.01.2015 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

24 Ocak 2001'de uğradığı silahlı saldırı sonucu, 5 polis memuruyla birlikte şehit olan Diyarbakır eski Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan için anma paneli gerçekleşti.

Hendek Belediyesi tarafından organize edilen "Sosyal Barışın Tesisinde Örnek Bir Kişilik olarak Ali Gaffar Okkan" paneli yoğun katılımla gerçekleşti. Panele Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Sosyolog Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Yeni Şafak Gazetesi Köşe Yazarı Sevda Türküsev, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, 102 Ali Gaffar Okkan ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunun bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından program Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın kısa filmiyle devam etti. Ali Gaffar Okkan'ın kısa filmi gösterildiği sırada bazı katılımcılar göz yaşlarına hakim olamadı. Programın devamında açılış konuşmasını yapan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, "Ali Gaffar Okkan benim abim gibiydi. Belediye Başkan olma münasebetiyle çok yakın ilişkimiz olan kardeşinizim. Bu programı yapmamızdaki gayretimiz tabii ki kardeşliğimizi ortaya koymaktır. Öyle bir Gaffar Okkan olmak kolay değildir. Ali Gaffar Okkan gibi orada bir eser bırakmak, gönül bırakmak orada kolay değil. Baktığınızda çok başbakanlar var ama unutmuşuz, bakanlar var ama hatırlamıyoruz. Çok valiler, emniyet müdürü arkadaşlarımız var emekli ve rahmetli olmuş ama hiç biri hatırlanmıyor. Ali Gaffar Okkan bir gün ölecekti bu ölüm onun için çok daha değerli, ülke için çok daha birleştirici bir olay olmuştur. Şehitliğin arkasından sevinilir mi tabi ki sevinilir şehitlik mertebesine ulaşan kişiler cennetliktir. Biz 14 yıldır Hendek Belediyesi olarak bu tür programları yapmaya devam ediyoruz. Ali Gaffar Okkan'dan sonra binlerce Gaffarlar var. Burada gerçekleşecek olan sempozyumda Ali Gaffar Okkan'ı işleyeceğiz. Sizleri saygı ve sevgiyle selamlayarak şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ise yaptığı açıklamada, "Ali Gaffar Okkan'ı anarken tüm şehitlerimizi de anıyoruz. Birlikte yaşamamız için, hür yaşamamız için verdiğimiz yüzlerce, on binlerce şehidimizi de bu vesileyle anıyoruz. Allah hepsine rahmet eylesin. Ali Gaffar Okkan yaşadığı her yerde vatandaşa hizmeti ibadet bilerek çalışması oradaki vatandaşa en iyi şekilde hizmet edebilmek elinden geleni yapabilmesiydi. Birlik ve beraberliğin sağlanması, kamu düzenini, asayişi sağlamak için halkla bir olmanın, vatandaşla bir olmanın somut örneklerini ortaya koyduğu için onu farklı kılarak unutmuyoruz. Yeni Ali Gaffarların da yetişmesinde de dua ediyoruz. İnşallah bu gaffarlar 100 binleri aşarlar. Ben tekrar hayırlı olmasını diliyorum rahmetli şehidimizi ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" diye konuştu.

Açılış konuşmaların ardından Sosyolog Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Yeni Şafak Gazetesi Köşe Yazarı Sevda Türküsev ve Sakarya Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Leyla Ekmen Epözdemir sahneye çıkarak Ali Gaffar Okkan Anma Paneli için konuşmaları gerçekleştirdi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ali Gaffar Okkan Anma Paneli Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement