Ali İsmail Korkmaz Davasında Karar Günü (6) - Son Dakika
Güncel

Ali İsmail Korkmaz Davasında Karar Günü (6)

Ali İsmail Korkmaz Davasında Karar Günü (6)

Korkmaz AİLESİ, KARARA TEPKİ GÖSTERDİ Gezi olayları sırasında Eskişehir'de dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın Kayseri'de görülen davasında mahkeme heyetinin kararı açıklamasının ardından anne Emel Korkmaz, adliye önünde "Bir gencin hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Katiller, ellerini kollarını sallayarak gezecekler.

21.01.2015 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Korkmaz AİLESİ, KARARA TEPKİ GÖSTERDİ

Gezi olayları sırasında Eskişehir'de dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın Kayseri'de görülen davasında mahkeme heyetinin kararı açıklamasının ardından anne Emel Korkmaz, adliye önünde "Bir gencin hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Katiller, ellerini kollarını sallayarak gezecekler. Benim oğlum kara toprakta" diye bağırdı. Emel Korkmaz, şunları söyledi:

"19 yaşındaki bir çocuğu döve döve öldürüyorlar ve 10 yıl ceza veriyorlar. Bu mu bu ülkenin adaleti? Bu ülkedeki adalet bu mu? Bütün dünya gördü Ali'nin nasıl katledildiğini. Bütün dünya şahit oldu. Ben bakamadım. Bugüne kadar bakamadım. Bu kadar ucuz olmamalıydı oğlumun hayatı. Benim beklediğim sonuç bu değildi."

Baba Şahap Korkmaz da hiç beklemedikleri bir kararla karşılaştıklarını söyleyerek, "Oğlumun hayatı bu kadar ucuz olmamalıydı. Adalet, suçluyu koruyor, mağduru daha da mağdur ediyor. Tahliyeler de birer skandal" dedi.

Korkmaz Ailesi'nin avukatı Ayhan Erdoğan da karar tepki göstererek, şunları söyledi:

"Yargının hali meydanda. Dönemin Başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanı, zaman zaman davalarda savcı ya da avukat oluyor. Her türlü yargılamalara müdahil oluyor. Biz de bu müdahilliğin son bulması için gayret ettik. Davanın doğru dürüst görülmesi için büyük gayret sarf ettik ve olağanüstü sakinlikle davayı götürdük. Ancak geçen celseden de belliydi, katliamda emri veren Recep Tayyip Erdoğan, geçen celse esnafa, 'Siz alperensiniz, polissiniz, savcısınız, hakimsiniz deyip sokağa davet etmişti. Şimdi o sokağa davet ettiklerinin ağır bir cezayla karşı karşıya kalması durumunda müdahale etmemesi gerektiğini geçen celse ifade ettik. Ancak görüyoruz ki  bu mahkeme üzerinde kurulan baskı da aynı Ethem Sarısülük'te olduğu gibi burada da katiller korunmuş. Hak ettikleri cezayı almamışlardır. Ancak bu davanın peşini bırakmayacağız. Recep Tayyip Erdoğan'a, bakanlara söylüyoruz; Katillere emri veren sizlersiniz. Sizlerle birlikte elbet burada bu katiller adil bir şekilde yargılanacak. Sizin peşinizi bırakmayacağız."

Ardından Emel ve Şahap Korkmaz çifti, kendilerine destek olmak için Adalet Sarayı önüne gelen grubun yanına geldi. Bu sırada TOMA'yı gören Emel Korkmaz, "Daha kaç genç ölecek? Bunun burada ne işi var?" diye bağırdı. Bunun üzerine TOMA aracı, bölgeden uzaklaştırıldı.

POLİSTEN BİBER GAZI VE TAZYİKLİ SUYLA MÜDAHALE

Adliye önünde yapılan açıklamaların ardından dışarıda toplanan ve karara tepki gösteren kalabalık yürümek istedi. Polisler, kalabalığa biber gazı ve tazikli su ile müdahale etti.

Biber gazından etkilenen 5 gösterici ve 1 polis memuruna, çağrılan 112 ekipleri müdahale etti. Polisin müdahalesinin ardından dağılan kalabalık, daha sonra otobüslere bindirilerek alandan kontrollü bir şekilde uzaklaştırıldı.

Olay sonrası adliye çevresinde yerdeki biber gazı kapsülleri dikkat çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ali İsmail Korkmaz Davasında Karar Günü (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement