Ali İsmail Korkmaz Davasında Sanık Polis Gelmedi, Dava Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Ali İsmail Korkmaz Davasında Sanık Polis Gelmedi, Dava Ertelendi

Gezi olayları sırasında polis tarafından darp edilerek hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz davasının 6. duruşmasında karar beklenirken dava bir kez daha ertelendi.

26.12.2014 09:47  Güncelleme: 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilerek hayatını kaybettiği iddiasıyla açılan davanın altıncı duruşması saat 09.30'da Kayseri'de başladı. Tutuklu polis memuru Mevlüt Saldoğan, Korkmaz Ailesi'nin karar beklediği duruşmaya böbrek taşı düşürmesini gerekçe gösterek katılmadı. İkinci şok mahkeme başkanının sözleriyle yaşandı: Bu durumda karar vermemiz mümkün gözükmüyor. Son şok ise sanık ve avukatlarının savunmalarıyla devam eden duruşmanın 21 Ocak tarihine ertelenmesi oldu.

DAVA GERGİN BAŞLADI

Eskişehir'de Gezi olayları sırasında Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesiyle ilgili Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 6'ncı duruşma, tutuklu sanıklardan polis memuru Mevlüt Saldoğan'ın avukatının erteleme isteğiyle gergin başladı.

1'i polis olan 5'i tutuklu, 3'ü tutuksuz polis olan toplam 8 sanığın yargılandığı 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 6'ncı duruşma öncesi, Ali İsmail Korkmaz cinayetinin bir numaralı zanlısı, Yozgat E Tipi Cezaevi'nde kalan Mevlüt Saldoğan'ın avukatı Mutlu Karayılan, mahkemeye dilekçeyle başvurarak erteleme istedi.

"BÖBREK TAŞI DÜŞÜRDÜM" DEDİ DAVAYA GELMEDİ

Müvekkilinin Ankara'da olduğunu 23 Aralık'ta Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sol böbreğindeki taş nedeniyle ameliyat olduğunu belirten Avukat Karayılan, kendisinin de bugün Kayseri 2'nci Ağır Ceza ve Nevşehir Ağır Ceza'da başka duruşmaları olduğunu ileri sürerek, mahkemeye verdiği erteleme dilekçesinde, "Sanık Mevlüt Saldoğan müdafiiyim. Halen Yozgat E tipi Kapalı Ceza Evinde tutuklu bulunan müvekkilim sanık geçirdiği böbrek rahatsızlığı nedeni ile Ankara Numune Hastanesine sevk edilerek ameliyata alınmıştır. Duruşma gün ve saatinde sayın mahkemenizde müvekkilim sanığın gelmesi veya hazır edilmesi söz konusu değildir.

"MESLEKİ MAZERETİMİN..."

Gerek mücbir sebeple müvekkilim sanığın sayın mahkemenizde duruşmada hazır edilemeyecek olması ve gerekse sayın mahkemenizde duruşma gün ve saatinde Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi 2014/392 esas sayılı dosyamın duruşmasına katılmak zorunda olmam ve yine aynı gün öğleden sonra Nevşehir Ağır Ceza Mahkemesinin 2014/50 esas sayılı dosyalarımın duruşmalarına katılmak zorunda olmam nedeni ile sayın mahkemeniz duruşmasına katılamayacağım. Mesleki mazeretimin kabulü ile duruşmanın başka bir tarihe ertelenmesine karar verilmesini saygılarımla bilvekale arz ve talep ederim" dedi.

MAHKEME BAŞKANI: KARAR VERMEMİZ MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR

Davada karar beklentisi, müebbet cezayla yargılanan polis memuru Mevlüt Saldoğan'ın mahkemeye gelmemesi nedeniyle sona erdi. Mahkeme başkanı, "Bu durumda karar vermemiz mümkün gözükmüyor" dedi.

BARO BAŞKANLARININ TALEBİ REDDEDİLDİ, SANIK POLİSİN MAZERETİ KABUL EDİLDİ

Davaya Korkmaz ailesi lehine katılmak isteyen baro başkanlarının katılma talebi reddedildi. Sanık Mevlüt Saldoğan'ın sağlık gerekçesiyle mahkeme gönderdiği mazeretini kabul edildi. Saldoğan'ın bir sonraki celsede hazır edilmesi konusunda cezaevine yazı yazılmasına, bir sonraki duruşmada sağlık mazereti devam etmesi halinde en yakın sağlık kuruluşundan ya da adliyeden SEGBİS yöntemiyle celseye katılmasına karar verildi.

"BİZİM ÇOCUKLARIMIZ TOPRAKTA YATIYOR, BU KATİLLER SICAKTA UYUYOR"

Ayrıca tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, Yalçın Akbulut'un tutuklanma talebinin ise reddine karar verildi. Bir sonraki duruşmanın 21 Ocak 2015 tarihinde saat 09.30'da yapılması kararlaştırıldı. Karar sonrası Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, "Bizim çocuklarımız toprakta yatıyor, bu katiller sıcakta uyuyor." diyerek tepki gösterdi.

Ağabey Gürkan Korkmaz sanık polis Mevlüt Saldoğan ile ilgili bu belgeyi paylaştı.

BABA KORKMAZ: KARAR ÇIKMASIN DİYE ERTELİYORLAR

Baba Şahap Korkmaz da, karar çıkmasın diye ertelemeler yapıldığına dikkat çekti. Şahap Korkmaz, "Bu olay olalı 1,5 yıl oldu. Bu süre içerisinde sizlerle, avukatlarla, güzel insanlarla beraber olduk. Onlar bizlere destek oldu. CHP Kayseri İl Başkanımız Mustafa Ayan bizi sahiplendi. Katiller, her bir duruşmada farklı bahaneler sürdüler ortaya. Gerçekten katiller ama bunlara sahip çıkılıyor. İnsanın canını sıkan bu. Oyalama var. Her duruşmada, yeniden Ali İsmail'i kaybetmişiz gibi canımız yanıyor. Burada sanki zaman geçirmeye çalışıyorlar. Erteliyorlar durmadan, artık bakalım inşallah hayırlı bir sonuç çıkar. Tek isteğimiz bu. İnşallah hak ettikleri gerçek cezayı alırlar.

"ÖNCEKİ DURUŞMADA PSİKOLOJİSİNİ ÖNE SÜRDÜ"

Adam kasten adam öldürmekten yargılanıyor ve bahane uyduruyor. Yok ameliyat olacağım, yok psikolojim bozuk, diyor. Böyle basit şeyler. Önceki duruşmada psikolojisinin bozuk olduğu öne sürüldü katilin. Şimdi ameliyat oldu. Her çareye, her şeytanlığa başvuruyorlar oyalamak için" diye konuştu.

Ali İsmail Korkmaz Davasında Sanık Polis Gelmedi, Dava Ertelendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ali İsmail Korkmaz Davasında Sanık Polis Gelmedi, Dava Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • misafir: vaiz ve faiz lobisinin kurbanı oldu. gençlere yazık. allah rahmet etsin 7 6 Yanıtla
  • misafir: öldüren kadar, sokağa sürende bulunmalı 7 3 Yanıtla
  • MUSTAFA KEMAL: YAZIK LAN BU GENÇLERE BİLMEDİKLERİ BİR AMAÇ UĞRUNA ÖLÜYORLAR DIŞ GÜÇLERİN SİYONİSTLERİN FARKINDA OLMADAN MAŞASI OLUYORLAR OLAN ANNE BABALARINA OLUYOR GEZİ OLAYLARINI DESTEKLEMİYORUM AMA ÖLENLER BİZİM GENÇLİĞİMİZ KANDIRILAN UYUTULAN GAZA GETİRİLEN BEYİNLERİ YIKANAN SİYONİSTLERİN EMPERYALİSTLERİN AMAÇLARI UĞRUNA ÖLEN BİZİM GENÇLİĞİMİZ 4 3 Yanıtla
  • Vatandaş: YAZIK 18 YAŞINDA BİR GENCİ KAFASINI EZE EZE VURARAK ÖLDÜREN BİR KİŞİ NASIL TUTUKSUZ YARGILANIR BÖYLE BİR POLİSTEN TOPLUMA HAYIR BEKLEMEK NE KADAR DOGRU İNŞALLAH BU KATİL POLİS EN AGIR ŞEKİLDE CEZASINI BULUR 3 1 Yanıtla

Advertisement