Ali Koç: "Veriler, 28 Haziran'dan İtibaren Bizim Tespit Ettiğimiz 176 Ayrı Mesajla Dışarıya... - Son Dakika
Güncel

Ali Koç: "Veriler, 28 Haziran'dan İtibaren Bizim Tespit Ettiğimiz 176 Ayrı Mesajla Dışarıya...

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, takımdan gönderilen 3 yardımcı antrenörler görüşmesiyle ilgili detayları açıkladı.

27.10.2018 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, takımdan gönderilen 3 yardımcı antrenörler görüşmesiyle ilgili detayları açıkladı.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen Yüksek Divan Kurulunun ekim ayı olağan toplantısında konuşan başkan Koç, yaşanan olayların kamuoyunda normalmiş gibi yansıtılmasına tepki gösterdi.

Kürsüye, ayakta alkışlanarak gelen Ali Koç, antrenörlerle yolların ayrıldığı süreçte iletişim şekli ve zamanlamanın belli bir plan çerçevesinde yapıldığını belirterek, "Bu kadar olağan dışı bir olayı kamuoyuna yansıtmak, bunu böyle basitleştirmek, bizim yanlış karar aldığımızı gösterecek şekilde manipülatif haberler yapmak, bu sektörün ne kadar yozlaştığını gösteriyor. Değişir, değişmez zaman gösterecek ama Türk futbolu kesinlikle bu zihniyet ve anlayışla hakettiği yere hiçbir zaman gelemeyecektir."

Antrenörlerden birinin maç ve antrenman verilerini sızdırdığını kabul ettiğini anlatan Koç, şöyle devam etti:

"Veriler, 28 Haziran'dan itibaren bizim tespit ettiğimiz 176 ayrı mesajla dışarıya yollanmış. Bunun neresi olağandır, normaldir. Öyle bir ülkede yaşıyoruzki, yalan söyleyene inanılıyor, doğruyu söyleyen ispatlamak zorunda kalıyor. Ben Fenerbahçe Kulübü Başkanı olarak doğru bulduğum şeyi yapmaya çalışıyorum. Her olayda iki tarafın da dinlenmesine inanan bir insanım. Toplantı sonunda antrenörlere, çok şey anlatıyorsunuz ama hiçbir şey söylemiyorsunuz dedim. Sonunda bu arkadaşlar hatalarını kabul etti, pişman olduklarını ve istenilen basın açıklamasını yapacaklarını ifade etti."

Antrenörlerin kabahatlerini kabul ettiğini ancak niyetlerinin farklı olduğunu söylediğini dile getiren Ali Koç, "Antrenörlere 'yaptığınızın farkındaysanız, camiadan özür dileyeceksiniz' dedim. Orta yolu buluyoruz, vicdanlı davranıyoruz fakat bunlar yine dayanamıyorlar. Bizim konuştuklarımız bire bir olmasa da basında çıkıyor. Bunun üzerine biz 'arkadaşlar bu iş bitmiştir, herkes kendi yoluna' dedik. Biz cevap vermediğimiz için insanlar atıp tutabiliyor. Şu an mesajlar atarak özür diliyorlar, affedin diyorlar ama bu kabul edilebilir bir olay değil." değerlendirmesinde bulundu.

Sızdırılan verilerin bir de alan tarafının bulunduğunu vurgulayan Koç, "Alan taraf kınayabilir de. Bu olay hiçbir şey olmamış gibi geçilemez. Medyadaki insanlara söylüyorum, birazcık işin ciddiyetini anlayın. Biz 111 yıllık kulübü ayakta tutmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Beklentimizin çok uzağındayız"

Ali Koç, futbol takımıyla ilgili olarak beklentilerinin çok uzağında olduklarını hatırlattı.

Zihniyet değişikliğinin zor olacağını bilerek bu yola girdiklerini belirten Koç, "Bu kadar kötü bir başlangıcı, sonu çok iyi olacak bir yolculuğun karması olarak görüyorum. Yola çıkarken 2 temel felsefemiz var. Biri yaş ortalamasını düşürmek, ikincisi de maaş ortalamasını düşürmekti. Üçüncü hedefimiz de yatırım yaptığımız sporculardan bir ekonomik değer sağlamaktı. Bu 3 hedefle yola çıktık." diye görüş belirtti.

Finansal Fair-Play kuralları gereğince transferi son döneme bırakmak zorunda kaldıklarını ifade eden Koç, şunları aktardı:

"Hocamızın hakkını vermek istiyorum. İki temek oyuncusunu (Josef-Giuliano) satmak zorunda kaldık, satmamak sorumsuzluk olurdu. Hocamız da bu satışları kabul etti. Özeleştiri yapmak gerekirse çok fazla yeni oyuncuyu aynı anda sahaya sürdük diyebiliriz. Bununla beraber Samandıra'nın dengelerine daha çabuk hakim olamamak veya fazla güvenmekten dolayı özeleştiri olabilir. Bunlara rağmen 9 maçta 9 puan açıklanamaz. Bizim gibi büyük takımlar kötü oynadığı zaman da maç kazanabilir. Biz bütün olumsuzlukları üst üste yaşadık. Kötü oynarken dahi kazanmamız gereken bazı maçları kazanamadık. Savunmayı oturttuk, ofansif futbolu da oturttukça galibiyetler gelecektir. Kötü günler geride kalacaktır. Bizde bütün bu engelleri aşacak, güç bilgi birikimi inanç enerji pozitif yatırım hepsi var. Bu zaman alacak ama olacak."

Başarılı olup olmayacaklarını zaman göstereceğini ama inandıkları yolda sonuna kadar gideceklerini bildiren Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşler kötü gidince, bağışıklık sistemi zayıflayınca gürültüler çıkıyor. Bunların bir kısmı Fenerbahçe'nin başarısını istemeyen, bir kısmı da değişime karşı çıkanlar. Futbolumuz böyle kötü gittiği zaman, önce hocamız, sonra sportif direktörümüz, sonra da yönetim içinde kavgalar, negatif enerji yayanlar var. Biz mümkün olduğu kadar şeffaf olmaya çalışıyoruz. Bir şey söyleyeceğimiz zaman açık açık söylüyoruz. Fenerbahçe ile var olanlar ile Fenerbahçe için var olanlar arasında ciddi bir rekabet var."

Ali Koç, yöneticilerinin kavga ettiği, kendisinin seçime gidip yeni yönetim kuracağı gibi kamuoyunda çıkan haberleri ise yalanladı.

1959 öncesi şampiyonluklar:

Ali Koç, 1959 yılından önce kazanılan şampiyonlukların sayılması konusunda yaptıkları çalışmaları da ifade etti.

Bunun zaman alacak bir konu olduğunu dile getiren Koç, "Yönetimde kim olursa olsun konunun üstüne gitmelidir. Biz, ilk adımları attık. O dönemleri yok saymak mümkün değildir. Diğer başka takımlarında şampiyonlukları söz konusu. Aradaki tek fark bizim şampiyonluk sayımızın fazla olması. Bizim ve diğer takımların hakkı söz konusu. Tablo çok açık ve net. Bundan sonraki süreci medyada bağıra çağıra değil, ilgili kurumları ikna ederek yürüteceğiz." diye konuştu.

3 Temmuz süreci konusunda Fenerbahçe'nin hakkını isteyen Koç, Galatasaray derbisiyle ilgili şunları kaydetti:

"Galatasaray derbisinin dönüm noktası olacağına inanıyorum. İşler ne kadar kötü giderse gitsen en büyük direnç kaynağımız taraftarımızdır. Belçika'da 2-0 gerideyken taraftarın daha fazla tezahürat yapmasını hocaya anlattım, 'Gör Fenerbahçe'nin farkını.' diye. İnşallah yarın çıkışımız başlayacak. Bir sporcu spor hayatı devam ettiği sürece hiçbir kulübe üye olmamalı. Görüyorsunuz yaşanan sıkıntıları. Fenerbahçe dünyada eşi benzeri olmayan spor kulüplerinden biri."

Sosyal tesislerimizin adı Mustafa Kemal Atatürk olsun talebine destek

Ali Koç, divan kurulundan bir üyenin "Sosyal tesislerimizin adı Mustafa Kemal Atatürk olsun." önerisine destek verdi.

Kendi başkanlığı döneminde böyle bir şey olmasından gurur duyacağını aktaran Koç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Oyuncularımızın başarılı olabilmeleri için her türlü imkanı sağladık. Büyük kulüpler içinde futbolcularına borcu olmayan tek takım biziz. İnşallah bunun meyvelerini de toplarız. Geçen rakibimizin Avrupa'da yenildiği zaman tepkileri gördüm, Brüksel de taraftarımızı gördüm. Hakikaten farklı bir kulübümüz."

Yüksek Divan Kurulu toplantısı başkan Ali Koç'un konuşmasıyla sona erdi.

Ali Koç: "Veriler, 28 Haziran\'dan İtibaren Bizim Tespit Ettiğimiz 176 Ayrı Mesajla Dışarıya...
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ali Koç: 'Veriler, 28 Haziran'dan İtibaren Bizim Tespit Ettiğimiz 176 Ayrı Mesajla Dışarıya... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement