Ali Koç: 'Volkan, Erwin Koeman'ın Üzerine Yürüdü' - Son Dakika
Spor

Ali Koç: 'Volkan, Erwin Koeman'ın Üzerine Yürüdü'

Ali Koç: \'Volkan, Erwin Koeman\'ın Üzerine Yürüdü\'

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kaptan Volkan Demirel'in kadro dışı bırakılma nedenini açıkladı.

10.10.2018 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kadro dışı  bırakılan takım kaptanı Volkan Demirel'in, kendisine ve başkan vekiline  saygısızlık yaptığını, yardımcı antrenör Erwin Koeman'ın da üzerine yürüdüğünü  belirtti.
Ali Koç, FBTV'ye yaptığı açıklamada, takımların sembol oyuncuları için  büyük değişimlerin zaman zaman sıkıntılı durumlar oluşturabileceğini aktararak,  Volkan Demirel'in kadro dışı kalmasıyla ilgili şunları söyledi:
"Benim için bardağı taşıran iki olay yaşandı. Dergi yazısının çıkacağı  gün, Samandıra'dan bir haber geldi. Volkan Demirel, teknik direktör yardımcısı  Erwin Koeman'ın üzerine yürümüş. Bir gün önce de haber geldi, 'birinin üzerine  yürüyeceğim' demiş. Bir Volkan patlaması yaşandı. Samandıra'ya gittik, 'ne oldu'  diye. Olayın sebebi, 'Erwin sen bana niye ters bakıyorsun.' 6 Türk futbolcumuz ve  üç yöneticiyle konuşma yaptık, 'niye böye oluyor' diye. Volkan benim kabul  edemeyeceğim şekilde tartışmalara girdi. Volkan önce bana bir nebze saygısızlık  yaptı, sonra başkan vekilimize saygısızlık yaptı. Bizi konuşturmuyor bile. O işi  uzattı, 'kes' dedik, uzattı. Sesini yükseltti, daha fazla detaylara girmeyeceğim.  Kendisi ile birebir görüştüm, başkanına, başkan vekiline böyle bir ortamda ses  yükseltme, saygısızılık gösterebilen kıdemli bir futbolcunun bizler yokken  Samandıra'da nasıl bir etkisi olabileceğini istişare ettim. Gördüm ki Volkan'ın  bir uyanması gerek. 'Yaptığın kabul edilemez, nasıl özür dileyeceksin?' dedim.  Onu da yapmadı. Buradaki olay disiplinsizlik, yönetim kurulu seviyesinde  saygısızlık, bunu gidermek için hiçbir şey yapmadı. Takım içinde liderlik rolünü  yapmama, bir nebze mutsuz olma ve bunu belli etme. Böyle bir kararı iki gün  düşündüm. Şahsımın gönlüne dokunan bir karar değil. UEFA listesinde bizim ikinci  kalecimiz Volkan, üçüncü kalecimiz Erten. Ben bu riski alarak bu kararı verdim.  Harun'a bir şey olsa Erten kaleye geçecek."
"Volkan beklentimizi yapmadı"
Son iki sezondaki düşük performansına ve tüm eleştirilere rağmen  Volkan Demirel ile sözleşme uzattıklarını vurgulayan Ali Koç, şunları kaydetti:
"Volkan için son iki sezon iyi geçmedi ama buna rağmen belki duygusal  davrandım, belki romantik davrandım bilmiyorum, kötü performansına yaşına rağmen  Volkan'a ihtiyacımız olduğuna inanarak sözleşme uzattık. Değişim sürecinin en  büyük bayraktarlığını yapacağına inandığım için, pek çok aksi görüşe rağmen  kontratının uzatılmasını istedim. Volkan'ın hayali 40 yaşına kadar Fenerbahçe'de  oynamak. Hocamız da sportif direktörümüz de Volkan'ın büyük bir katkı  sağlayacağına inandılar. İlk 6 resmi maçta birinci kaleciydi. Benfica maçları ve  sonrasındaki iki maçta işler iyi gitmedi. Takım nispeten iyi oynamasına rağmen,  performanstan dolayı bir kaleci daha lazım dedik. Harun'u transfer ettik. Volkan  çok iyi bir Fenerbahçelidir, Fenerbahçe'ye bilinçli zarar vermek istemez ama  bence bilinçaltı olarak da yeni ekip, yeni kadro ve kendine yakın olan birkaç  personelin ayrılmasından etkilendiğini düşünüyorum. Belki kaleye başka birinin  düşünülmesi, sonuçların kötü gitmesi de buna katkı yapmıştır. Volkan'ın  sözleşmesini uzatırken ana isteğimiz takım olmamıza, kaynaşmamıza, yeni gelen  ekibe yardımcı olmasıydı. Bu olmadı. Tersini yaptı demiyorum ama Volkan  beklentimizi yapmadı. Kayseri maçından sonra 'takım olamadık' dedi ama sen ne  yaptın takım olmak için. Kaynaştırdın mı, yemeğe çıkardın mı, sportif direktöre  bir şey söyledin mi."
"Kimse Fenerbahçe'nin üzerinde değil"
Volkan'ın kadro dışı kalmasının sözleşmesinin feshedildiği anlamı taşımadığının altını çizen Ali Koç, "Dünkü davranışları Volkan'ın bugün bulunduğumuz durumu belirledi, bugünden sonraki davranışları yarın ne olacağını  belirleyecek. İşi şuraya buraya, çektiler, 'vefasızlık' dediler, 'bir Alex  yaşadık' dediler. Kimse Fenerbahçe'nin üzerinde değil. Kadro dışı kalması  mukavelesinin feshedilmesi anlamına gelmemektedir. Bir oyuncu, çok iyi bir  Fenerbahçelidir diye de başka bir oyuncudan farklı bir muamele görmesi bir yere  kadardır. Disiplin çizgisini aştıysan yaptığının cezasını çekmeye hazır  olmalısın. Mukaveleli oyuncumuzdur, arzum bundan sonra doğru hareketleri  yapmasıdır. Bu bugünden yarına değişecek bir karar değildir. Onun da oturup  düşünmesi gerek." şeklinde konuştu.
Fenerbahçe ve Ali Koç için olmak üzere iki Volkan Demirel'in olduğunu  anlatan Ali Koç, "Fenerbahçe için Volkan'ın tartışmasız aidiyet duygusu yüksek,  zaman zaman kendine hatta takıma da zarar verebiliyor. 495 maça çıkmış, 16  senenin büyük bölümünü kaptan olarak geçirmiş. Fenerbahçeliliği hiçbir şekilde  tartışılmayacak bir oyuncu. Ali Koç için ise Volkan, 19-20 yaşında tanıdığım bir  oyuncu. Volkan, kişilik olarak zaman zaman kızsam da sevdiğim biri. Çok iyi bir  baba, çok iyi bir eş, çok güzel bir ailesi var. O ailenin oluşmasında nikah  şahitliği yaptım. Pazar günü ifade ettiğim gibi ilk ve tek evine gittiğim  futbolcu. Çocuklarımın gönlünde çok farklı yeri var. Bu haberi duyduklarında çok  şaşırdılar. Her anlamda baktığın zaman zor bir karar. Ne Damien Comolli ne Phillip Cocu benim inanmadığım kararı bana aldırtamaz." ifadelerini kullandı.
"İlk jübilesini yapmak istediğim oyuncu da Volkan Demirel'dir"
"Vefaya çok önem veren bir insanım. Ben bu kulüpte jübile işlerini  yapmayı çok istiyorum." diyen Ali Koç, şöyle devam etti:
"İlk jübilesini yapmak istediğim oyuncu da Volkan Demirel'dir. Mehmet  Topal'ın hayatındaki 500 maç geçen gündü. Volkan'ın 5 maç sonra Fenerbahçe'deki  500. maçı olacak. Yıllar sonra ilk jübilesi olan oyuncu olmasını çok isterim.  Kaleciliği bıraktıktan sonra eğitimin en iyisini görüp Fenerbahçe'de kaleci  antrenörü veya antrenör olarak hizmet etmesini çok isterim. Alex'le bu konunun  hiçbir alakası yok. İnşallah Alex'e de sembolik bir jübile yaparız. Çocukluğumda  jübile maçları ile büyüdüm. Böyle bir hayalim de var. İnşallah hayaller hayal  kırıklığına dönüşmez, Volkan da bundan sonrasında dolduruşa gelmez, onun bunun  gazına gelmez. Geçen 'Volkan meydan okumuş' dediler. 'Mışlı, muşlu haberler  bunlar' dedim, hepimiz dikkatli olmalıyız."
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Koç, Volkan Demirel'in eski başkan Aziz  Yıldırım ile görüştüğü iddiaları hakkında ise "Aziz Yıldırım ile görüşmüş'  dediler. Doğru olması da gayet normal, 15 yıl Volkan'a başkanlık yapmış. Doğru  mu, değil mi bilmiyorum. Çağırdıysa da gitmemesi yanlış olur. Sorunumuz ne  biliyor musun, sözde kanaat önderi olan gazetecilerle yemek yemiyoruz. Ne  söyleyeceksek açık açık söylüyoruz. O yüzden bu tip şeylerle karşı karşıya  kalıyoruz. Bunun hiç Aziz Yıldırım ile alakası yoktur. İnşallah Volkan, tez  zamanda aramıza katılır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Ali Koç: 'Volkan, Erwin Koeman'ın Üzerine Yürüdü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde yapılan antrenman, çift kale maçla sona erdi. Galatasaray, cumartesi günü Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacağı idmanla Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdürecek.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    20:31 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçı için antrenmanlarını sürdürüyor. Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular rejenerasyon, kuvvet, koordinasyon ve çabukluk çalışmaları yaptı. Antrenman şut ve dayanıklılık çalışmasıyla tamamlandı.

  • Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    20:13 Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında TÜMOSAN Konyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde iki grup halinde çalıştı. Oyuncular, salonda yenilenme ve kuvvet çalışması yaparken diğer grup ise sahada koordinasyon, çabukluk ve rondo çalışması gerçekleştirdi. Antrenman, şut ve dayanıklılık çalışmalarının ardından tamamlandı. Takım, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.

  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.


Advertisement